Schetsontwerp Het Zonnelied
Schetsontwerp Het Zonnelied
onze projecten
NieuwbouwIn voorbereiding

Het Zonnelied

Goede duurzame huisvesting waarbij het belangrijk is dat de bewoners direct in contact staan en toegang hebben tot de buitenruimte. De nieuwbouw dient als intramuraal zorgcomplex, waar bewoners met langdurige zwaardere zorg worden gehuisvest. BrabantZorg huurt deze woningen van BrabantWonen.

Duurzaam gebouw

De 36 grondgebonden zorgwoningen krijgen een eigen terras en een gezamenlijke omsloten binnentuin. Om de biodiversiteit te versterken wordt het dak voorzien van een groendak. Daarnaast zijn de woningen gasloos, goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen op de daken. Met deze nieuwbouw zorgen we voor een duurzame en fijne woonomgeving voor de bewoners.

Planning

Naar verwachting start BrabantWonen begin maart met de bouw van 36 grondgebonden zorgwoningen. De nieuwbouw wordt dan naar verwachting begin 2025 opgeleverd.

Ontmoetingstuin

De Ontmoetingstuin aan de voorzijde van het zorgcomplex van Het Zonnelied kan door de nieuwbouw niet volledig behouden blijven. De eerste ideeën en wensen voor het verplaatsen van de ontmoetingstuin zijn door de initiatiefnemers geïnventariseerd. Er wordt gewerkt aan een nieuw ontwerp met als doel meer groen in het dorpscentrum van Ammerzoden.

 • Nieuwbouw Het Zonnelied – Ammerzoden

  Nieuwbouw Het Zonnelied – Ammerzoden

  19 feb. 2024

  BrabantWonen realiseert vier nieuwe kleinschalige groepswoningen op het voorterrein van BrabantZorg locatie Het Zonnelied in Ammerzoden. Er gaan 36 van de huidige bewoners van Het Zonnelied wonen. Naar verwachting start de bouw begin maart en wordt de nieuwbouw begin 2025 opgeleverd. lees meer

  In de nieuwe vleugel op de begane grond komen vier kleinschalige en duurzaam gebouwde groepswoningen voor ieder negen bewoners. Drie groepswoningen zijn voor bewoners met dementie, één voor bewoners met somatische klachten. Dankzij de verbinding met Het Zonnelied, kunnen bewoners straks gebruikmaken van het gezellige bruine café, het restaurant en de kapper. Elke groepswoning heeft een huiskamer en een terras met toegang tot een mooie, gezamenlijke en omsloten binnentuin. Elk appartement heeft eigen sanitair en een buitendeur naar een eigen terras.

  Felicia Brandsma, raad van bestuur BrabantZorg:
  “Samen met onze partner BrabantWonen maken we onze 28 gezamenlijke locaties klaar voor de toekomst. Zowel qua vastgoed, veiligheid, duurzaamheid als zorgtechnologie en hoe we er werken. Bewoners met een zware zorgvraag wonen er fijn en voor medewerkers is het er prettig werken. Dankzij de nieuwbouw op Het Zonnelied zetten we weer een mooie stap op weg naar Elke dag zo fijn mogelijk voor bewoners en medewerkers. Hoe mooi is het dat de bewoners met dementie hun eigen voordeur hebben en naar buiten kunnen als ze dat willen en dat alle bewoners van de nieuwbouw gebruik kunnen maken van alle voorzieningen van Het Zonnelied?”

  Duurzaam gebouw

  De nieuwbouw wordt volledig duurzaam gebouwd. “Er komen zonnepanelen op het dak”, licht Paul Smeets, ontwikkelaar Brabantwonen, toe. “Daarnaast zijn de woningen gasloos en goed geïsoleerd. Om de biodiversiteit te versterken wordt het dak voorzien van een natuurdak met verschillende soorten begroeiing.” Aannemersbedrijf Hoedemakers uit Rosmalen gaat het nieuwe gebouw bouwen. “Zij hebben zeer veel ervaring met duurzaam bouwen en daarom zjn wij blij dat we in hen een samenwerkingspartner hebben gevonden.

  Zie ook: