Willemspoort Zuid
Willemspoort Zuid
Willemspoort Zuid
onze projecten
NieuwbouwIn voorbereiding

Willemspoort Zuid

Willemspoort Zuid is de laatste fase van Willemspoort. Naast het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het natuurgebied De Gement komen ongeveer 500 woningen en 2100 m2 voor bijvoorbeeld zorg gerelateerde functies. BrabantWonen gaat hiervan twee gebouwen verhuren met in totaal 176 sociale huurappartementen. De ontwikkeling van Willemspoort is een samenwerking tussen Heijmans Vastgoed, gemeente 's-Hertogenbosch en BrabantWonen.

Het project ligt momenteel stil, omdat de Provincie Noord-Brabant alle vergunningaanvragen (tijdelijk) heeft stilgelegd. 

In de 1e fase van Willemspoort Zuid komen 176 sociale huurappartementen. Deze worden in de eerste fase gebouwd en verhuurd door BrabantWonen. Deze appartementen zijn verdeeld over twee gebouwen: gebouw A en gebouw B. Op dit moment wordt een parkeergarage gebouwd, die tegen gebouw B aan ligt. Om de bouw van de woningen te kunnen starten, is de omgevingsvergunning aangevraagd. Vanwege de stikstofdiscussie heeft de Provincie deze aanvraag (voorlopig) stilgelegd en is het op dit moment onduidelijk of en wanneer Willemspoort Zuid gebouwd wordt.

Betaalbare huurappartementen

In gebouw A komen 77 sociale huurappartementen met 2 of 3 kamers, verdeeld over 6 verdiepingen. De appartementen zijn ongeveer 69 m2 groot en hebben een eigen balkon en een berging (op de begane grond).

Kleine appartementen

In gebouw B komen 99 kleine appartementen verdeeld over 7 verdiepingen. Dit is een mix van 79 studio's van 35 tot 40 m2 en 20 tweekamerappartementen van 50 m2. De woningen hebben een eigen berging en een gezamenlijke fietsenstalling op de begane grond. Deze kleine appartementen zijn vooral interessant voor eenpersoonshuishoudens.

Op de begane grond komen aan de straatkant verschillende voorzieningen, zoals een zogenaamde wasbar, waar bewoners (tegen betaling) gebruik kunnen maken van wasmachines en -drogers.

Bereikbaarheid

Bewoners van de gebouwen A en B hebben geen eigen parkeerplaats. Er is een zeer goede aansluiting met het openbaar vervoer. Als u een auto heeft, kunt u parkeren in de parkeergarage. Hier huurt u een vaste parkeerplaats via de exploitant van de parkeergarage. Meer informatie hierover volgt later.

De verhuur start ongeveer een half jaar voor oplevering en loopt via Thuispoort.

Huurprijzen

De huurprijzen zijn nog niet bekend, maar vallen allemaal binnen de sociale huurgrenzen.

Interesse?

Heeft u interesse in één van de sociale huurappartementen? Geef uw emailadres hieronder door bij 'Geef mij een seintje'. En zorg dan dat u ingeschreven staat bij Thuispoort.

Thuispoort

Om de woningen te kunnen bouwen is een omgevingsvergunning nodig. Deze is aangevraagd, maar de Provincie Noord-Brabant heeft de aanvraag van vergunningen voorlopig stilgelegd vanwege de effecten op de Natura-2000 gebieden. Om die reden kunnen we op dit moment niet aangeven wanneer de gebouwen A en B klaar zijn en verhuurd kunnen worden.

Er is nog geen nieuwsbericht geplaatst.

Meer informatie

GEEF ME EEN SEINTJE

We sturen een e-mail als de verhuur start

  • {{error_message}}

Beste geïnteresseerde,

Binnen een paar minuten ontvangt u een kopie van uw aanmelding.

Ontvangt u geen e-mail? Controleer dan uw e-mailadres of neem contact met ons op.