Willemspoort Zuid
Willemspoort Zuid
Willemspoort Zuid
onze projecten
NieuwbouwIn voorbereiding

Willemspoort Zuid

Willemspoort Zuid is de laatste fase van Willemspoort. Deze nieuwe buurt komt op het voormalige terrein van het Transferium, naast het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het natuurgebied De Gement. Hier komen ongeveer 500 woningen en 2100 m2 aanvullend programma voor bijvoorbeeld zorg gerelateerde functies. BrabantWonen gaat hier in 2025 ongeveer 175 appartementen verhuren.

De ontwikkeling van Willemspoort is een samenwerking tussen Heijmans Vastgoed, de gemeente 's-Hertogenbosch en BrabantWonen. Wilt u meer informatie over de gebiedsontwikkeling Willemspoort Zuid? Bezoek de website www.willemspoort.nl 

Voor het hele gebied Willemspoort Zuid ligt er een stedenbouwkundig plan. Meer informatie hierover, vind je op de website van de gemeente 's-Hertogenbosch 

In Willemspoort Zuid  komen straks 176 sociale huurappartementen, die door BrabantWonen worden verhuurd. De sociale huurwoningen zijn verdeeld over twee gebouwen: A en B. De grondwerkzaamheden waarmee ze nu bezig zijn, zijn de voorbereidingen voor de bouw van de parkeergarage. Pas als deze helemaal klaar is kan worden begonnen met de bouw van de woningen.

Betaalbare huurappartementen

In gebouw A komen 77 sociale huurappartementen met 2 of 3 kamers, verdeeld over 6 verdiepingen. De appartementen hebben een oppervlakte van ongeveer 68 m2. De appartementen hebben een eigen balkon en een berging op de begane grond.

Tiny appartements

In gebouw B komen 99 tiny appartements verdeeld over 8 verdiepingen. Dit is een mix van 79 studio's van 35 tot 40 m2 en 20 tweekamerappartementen van 50 m2.

De studio's en appartementen hebben een eigen berging en een collectieve fietsenstalling op de begane grond.

Op de begane grond aan de straatkant komen collectieve voorzieningen, zoals bijvoorbeeld een zogenaamde wasbar, waar bewoners (tegen betaling) gebruik kunnen maken van wasmachines en drogers.

De tiny appartements zijn interessant voor eenpersoonshuishoudens.

Parkeren

De woningen van gebouw A en B hebben geen eigen parkeerplaats. Parkeren kan in één van de parkeergarages. Hier kan een vaste parkeerplaats worden gehuurd via de exploitant van de parkeergarage. Deze is nog niet bekend. Meer informatie hierover volgt later.

De verhuur start ongeveer een half jaar voor oplevering en loopt via WoonService Regionaal.

Huurprijzen

De huurprijzen zijn nog niet bekend, maar vallen allemaal binnen de sociale huurgrenzen.

Interesse?

Heeft u interesse in één van de sociale huurappartementen? Zorg dan dat u ingeschreven staat bij WoonService Regionaal.

De verwachting is dat eind 2022 de omgevingsvergunning aangevraagd kan worden.

Als de omgevingsvergunning verleend is, starten we in het najaar 2023 met de bouw van blok A en B, met daarin de sociale huurwoningen. De verwachting is dat medio 2025 blok A en B klaar zijn. 

Er is nog geen nieuwsbericht geplaatst.

Meer informatie

GEEF ME EEN SEINTJE

We sturen een e-mail als de verhuur start

  • {{error_message}}

Beste geïnteresseerde,

Binnen een paar minuten ontvangt u een kopie van uw aanmelding.

Ontvangt u geen e-mail? Controleer dan uw e-mailadres of neem contact met ons op.