Willem Barendszstraat
Willem Barendszstraat
onze projecten
NieuwbouwStart verhuur

Willem Barendszstraat

De nieuwe woningen komen in de Zeeheldenbuurt in de wijk Moleneind. Deze buurt is de afgelopen jaren flink opgeknapt. Dat deden we door woningen te renoveren en samen met bewoners en gemeente de wijk mooier en leefbaarder te maken. De 24 nieuwe woningen aan Willem Barendszstraat horen ook bij de wijkvernieuwing. Ze zijn daarmee een mooie aanwinst voor de buurt!

Bijzondere bouw

Van Wijnen bouwt de 24 woningen in opdracht van ons. Dat gebeurt voornamelijk in hun fabriek. Vervolgens brengt de aannemer de woningen in delen naar de bouwplaats. Daar worden ze in elkaar gezet en afgewerkt. Dit duurt slechts een aantal weken. Op deze manier kunnen we sneller bouwen en is er minder overlast voor omwonenden. Daarnaast stoten we minder CO2 uit omdat we minder materialen vervoeren en bijna geen afval hebben.

Planning

Om plaats te maken voor de nieuwe woningen, slopen we eerst 22 oude woningen aan de Willem Barendszstraat. Vervolgens plaatsen we de nieuwe woningen. Als alles volgens planning verloopt, leveren we de woningen in het derde kwartaal van 2024 op.

Fijne gezinswoningen

Met hun moderne en herkenbare stijl passen de woningen goed in de buurt. Iedere woning is aan de buitenkant net even anders. Dit zorgt voor een speels effect. De woning zelf heeft een oppervlakte van ongeveer 100 m2, verdeeld over de begane grond, eerste verdieping en zolder.

Indeling woning

U komt de woning binnen via de hal. Hier is het toilet en de techniekruimte. In de techniekruimte staan installaties zoals de warmtepomp en de ventilatie-unit. Vervolgens komt u in de woonkamer met open keuken.

Via de trap in de hal bereikt u de eerste verdieping. Hier zijn 3 slaapkamers en een badkamer met een extra toilet. Via een vaste trap komt u op de ruime zolder.

Tuinen

De achtertuinen liggen op het zuiden en verschillen in grootte. In de achtertuin staat een berging. Aan de voorkant van de woning is een kleine voortuin.

Energiezuinig

De woningen zijn energiezuinig. Zo houden wij uw woonlasten betaalbaar. En het is goed voor het milieu. De woning is goed geïsoleerd en op het dak liggen 8 zonnepanelen waarmee u schone energie opwekt. Daarnaast hebben de woningen geen gasaansluiting.

Voor wie?

De woningen zijn bestemd voor gezinnen, alleenstaanden en stellen. Huurders uit de gesloopte woningen krijgen voorrang bij de toewijzing. Vervolgens kunnen andere woningzoekenden reageren.

Meer informatie

Meer informatie leest u in de uitgebreide verhuurbrochure. Hierin staan ook plattegronden. De verhuurbrochure verschijnt binnenkort op deze website.

Hoe kunt u reageren?

We bieden van 8 tot en met 14 april de woningen aan op www.woonserviceregionaal.nl 
Om te kunnen reageren moet u inschreven staan bij WoonService Regionaal.

Toewijzing en voorrang

We wijzen de woningen toe op basis van inschrijftijd en loting. Huurders uit de gesloopte woningen krijgen voorrang. Meer informatie leest u in de verhuurbrochure.

Huurprijzen

De kale huurprijs is maximaal € 697,07 per maand (prijspeil 2024).

Inkomenstoets

Voor deze woningen moet uw inkomen passend zijn. Daarom toetsen wij vooraf uw inkomen. Dat doen we met een inkomensverklaring van de Belastingdienst. Vraag deze dus op tijd aan bij de Belastingdienst. Dat kan via uw DigiD of de Belastingtelefoon: 088 0543.

Neem voor informatie over de huurwoningen contact op met ons Klantinformatiecentrum, 088 281 60 00.

U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

Geef me een seintje

Heeft u interesse in deze huizen? Via de knop “Geef me een seintje” kunt u zich aanmelden voor de belangstellendenlijst. U krijgt dan bericht van ons als de verhuur begint.

Contactformulier

Adres*
Velden met een * zijn verplicht.

 • Sloop Willem Barendszstraat begonnen

  Sloop Willem Barendszstraat begonnen

  09 nov. 2023

  De sloop van 22 woningen in de Willem Barentszstraat is begonnen. De woningen zijn gebouwd in 1957 en hebben ruim 65 jaar dienstgedaan. Maar na al die tijd zijn de woningen technisch zo verouderd dat BrabantWonen ze niet meer kan opknappen naar de eisen van deze tijd. lees meer

  Milieuvriendelijk slopen

  Het afbreken gebeurt op milieuvriendelijke manier. Voorafgaand aan de sloop zijn eerst de herbruikbare materialen en asbest verwijderd. Tijdens het slopen wordt het puin gesorteerd naar verschillende materiaalsoorten. De sloopwerkzaamheden worden vóór de feestdagen afgerond.

  Nieuwbouw 24 ruime gezinswoningen

  Op deze plaats worden 24 ruime gezinswoningen teruggebouwd. Met hun moderne en herkenbare stijl passen de woningen goed in de buurt. De nieuwe woningen zijn energiezuinig, goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen.

  Zie ook: