Studentenwoningen Onderwijsboulevard
Studentenwoningen Onderwijsboulevard
onze projecten
NieuwbouwIn voorbereiding

Studentenwoningen Onderwijsboulevard

BrabantWonen bouwt in samenwerking met Avans Hogeschool aan een onderwijscampus op de Onderwijsboulevard. Hier bouwen we, naast een nieuwe onderwijslocatie, 125 woningen voor studenten. Dat betreffen allemaal huurwoningen van BrabantWonen.

Op de campus bouwen we 2 woonblokken, met in totaal 125 woningen. Dit betreft zowel eenpersoons studio’s als kleine appartementen. De woonblokken krijgen de namen De Poort en De Denker.

Raad akkoord

Op 4 oktober 2022 stemde de Bossche gemeenteraad unaniem in met de bouw van zowel de studentenwoningen als de onderwijslocatie.

Planning

Avans en BrabantWonen hopen rond de zomer van 2023 te kunnen starten met bouwen. In de loop van 2025 staat de oplevering gepland.

De woningen zijn bedoeld voor studenten.

Huurprijzen

De huurprijzen zijn nog niet bekend.

 • Gemeenteraad akkoord met nieuwe onderwijslocatie en studentenwoningen

  Gemeenteraad akkoord met nieuwe onderwijslocatie en studentenwoningen

  05 okt. 2022

  De gemeenteraad ’s-Hertogenbosch heeft dinsdagavond 4 oktober unaniem ingestemd met het bestemmingsplan voor de bouw van een nieuwe onderwijslocatie voor Avans Hogeschool en 125 nieuwe studentenwoningen van BrabantWonen. Deze worden gebouwd aan de Onderwijsboulevard in ’s-Hertogenbosch, tegenover de huidige locatie van Avans Hogeschool. lees meer

  Naast een nieuw onderwijsgebouw en nieuwe studentenwoningen, komen er ook een ondergrondse parkeergarage en een groene buitenruimte. Avans en BrabantWonen hopen na de zomer van 2023 te kunnen starten met bouwen. Anderhalf jaar later, begin 2025, staat de oplevering gepland.

  Het is al langer de wens van Avans om uit te breiden op de Onderwijsboulevard. Vanwege de enorme groei van het aantal studenten, huurt Avans nu diverse panden in 's-Hertogenbosch om plaats te bieden aan al haar studenten. Straks krijgen zij een plek op de Onderwijsboulevard.

  De bouw van in totaal 125 woningen voor studenten komt tegemoet aan de huidige woningnood onder studenten.

  Avans en BrabantWonen zien de nieuwbouwlocatie als een aanwinst voor de stad en zijn dan ook blij met het akkoord van de gemeenteraad.

Meer informatie