Nieuwbouw Repellaan Schaijk
onze projecten
NieuwbouwVerhuurd

Repellaan

Aan de Repellaan in Schaijk ontwikkelt BrabantWonen 24 sociale huurappartementen. De appartementen komen op de locatie waar voorheen de Albert Heijn gevestigd was.

Fijne appartementen

De appartementen worden duurzaam gebouwd en zijn van alle gemakken voorzien. Ze zijn bestemd voor kleine gezinnen, stellen en alleenstaanden.

Planning

Alle appartementen zijn al verhuurd. De bouw heeft enige tijd stilgelegen wegens een bouwfout. Om dit op te lossen wordt een deel van het gebouw gedemonteerd en opnieuw opgebouwd. Daarbij worden zoveel mogelijk materialen hergebruikt. We verwachten de appartementen in het tweede kwartaal van 2025 op te leveren.

Hoe zien de appartementen eruit?

De appartementen hebben een woonkamer met open keuken, twee slaapkamers, een badkamer en toilet. De appartementen op de begane grond hebben een voortuintje aan de Repellaan. Bewoners op de eerste en tweede verdieping hebben een balkon. De totale oppervlakte is ongeveer 70 m2. Het appartementengebouw heeft 3 lagen. In het gebouw is een lift aanwezig.

Energiezuinig wonen

Het gebouw heeft zonnepanelen voor de energieopwekking en voor de verwarming komt er per appartement een warmtepomp. In de gevelbekleding, noodtrappenhuizen en de hal maken we hergebruik van materialen. Deze materialen zijn afkomstig van een sloopproject in 's-Hertogenbosch.

Wonen en leven in een energiezuinige woning is even wennen. U heeft vloerwarming, kookt op elektriciteit en voor het warme water heeft u een boiler. Wilt u weten wat het betekent om in een energiezuinige woning te wonen? Lees dan de brochure Energiezuinig wonen.

Gunstige ligging

Schaijk is omgeven door polders, bossen en natuurgebied De Maashorst. Dit is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant. Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u prima in Schaijk terecht. Door de ligging nabij de snelweg zijn omliggende steden goed te bereiken.

Berging en parkeren

U heeft een eigen berging op de begane grond. Hier kunt u uw (elektrische) fiets of scootmobiel neerzetten en opladen. Aan de achterkant van het gebouw is een afgesloten parkeerplaats voor bewoners. De parkeerplaatsen zijn gekoppeld aan de huisnummers van de appartementen.

U kunt niet meer reageren op deze woningen, alle woningen zijn verhuurd.

Voor meer informatie over de huurwoningen kunt u contact opnemen met ons Klantinformatiecentrum.

 • Nieuwe methode nodig voor herstel bouwfout aan de Repellaan in Schaijk

  Nieuwe methode nodig voor herstel bouwfout aan de Repellaan in Schaijk

  21 dec. 2023

  Het afbouwen van 24 appartementen aan de Repellaan in Schaijk gaat langer duren dan verwacht. Er is namelijk toch een andere methode nodig om een eerdere bouwfout te herstellen. Afgelopen voorjaar kwam het werk stil te liggen toen bleek dat er vanwege een meetfout te laag werd gebouwd. Samen met bouwbedrijf Gebroeders Van Herpen hebben we besloten daarna het complex te gaan vijzelen. Een gebouw wordt dan opgetild zodat de vloerhoogte wordt verhoogd. lees meer

  Nu is gebleken dat het vijzelbedrijf niet tot een concreet plan kon komen. Bouwbedrijf Van Herpen neemt nu weer het heft in eigen hand. Er is een nieuw plan waarbij de bedoeling is zo weinig mogelijk van de al gebruikte materialen te verspillen. Alleen de muren van kalkzandsteen kunnen niet hergebruikt worden.

  Demonteren en opbouwen

  Het gebouw wordt gedemonteerd tot aan de dragende binnenwanden van de begane grond. Daarna wordt de vloer opgehoogd voordat alles weer opnieuw wordt opgebouwd. Eerst wordt de linkerkant van het gebouw aangepakt en daarna de rechterkant. Tegelijkertijd kan niet vanwege de ruimte die er is op de bouwplaats.

  Er verandert door de nieuwe methode niets aan de kwaliteit van het eindproduct. Dat laat alleen wel langer op zich wachten. Het vijzelen zou 10-12 weken duren, voor het nieuwe plan is 20-25 weken nodig. Als het gebouw eenmaal is opgehoogd, kan er verder worden gegaan met de reguliere bouw.

Meer informatie