Flexwoningen Poeldonk
onze projecten
NieuwbouwOpgeleverd

Poeldonk

BrabantWonen bouwde aan de Poeldonkweg in 's-Hertogenbosch 50 nieuwe flexwoningen. De 14 studio’s en 36 appartementen zijn inmiddels opgeleverd. 

Flexwoning

Een flexwoning wordt gemaakt in een fabriek. Een speciaal transport brengt de woningen kant-en-klaar op de locatie. Vervolgens worden ze vakkundig op hun plaats gezet. Daar staan ze meestal 10 tot 15 jaar. Daarna kunnen de woningen worden verplaatst naar een andere tijdelijke locatie. Lees meer over flexwoningen.

Voor wie?

De flexwoningen aan de Poeldonkweg zijn voor mensen die met spoed een woning zoeken maar niet in aanmerking komen voor urgentie. Denk aan mensen die scheiden of uit het buitenland terugkeren. De appartementen zijn voor een- en tweepersoonshuishoudens. De studio’s zijn geschikt voor één persoon. Bewoners krijgen een huurcontract van 2 jaar.

Locatie

De flexwoningen staan aan de rand van de wijk Meerendonk, naast Minitopia. Ze zijn verdeeld over 6 blokken.

Planning

Alle woningen zijn verhuurd. Op 30 juni en 1 juli kregen de bewoners de sleutel van hun nieuwe woning. 

Details

De appartementen en studio’s zijn verdeeld over 2 blokken en 4 gebouwen:

 • Blok 1: 6 studio's
 • Blok 2: 6 studio's
 • Blok A: 8 appartementen
 • Blok B: 12 appartementen
 • Blok C: 8 appartementen en 2 studio's
 • Blok D: 8 appartementen

De studio's in blok 1 en 2 zijn allemaal op de begane grond. Blok A, B, C en D hebben een begane grond en een verdieping. Er is geen lift.

36 Appartementen (33 m2)

De appartementen hebben een woonkamer met keukenblok, 1 slaapkamer en een badkamer met douche en toilet.

2 Studio’s in blok C (26 m2)

De studio’s hebben een woon-slaapkamer in één ruimte. Er is een aparte ruimte voor de badkamer met douche en toilet.

12 Studio's in blok 1 en 2 (23 m2)

De studio's hebben een woon-slaapkamer in één ruimte. Er is een aparte ruimte voor de badkamer met douche en toilet.

Voor een deel ingericht

De appartementen en studio's worden vrij compleet opgeleverd. Bewoners betalen hier een maandelijkse bijdrage voor, maar hoeven dan niet alles nieuw te kopen. Op de vloer ligt vinyl (grijs) en de wanden zijn behangen met glasvezelbehang, getext of gesaust (wit). Ook hangen er gordijnen. In de keuken staat een koelkast (tafelmodel) en er is een 4-pits elektrische kookplaat met afzuigkap. Deze apparaten zijn van BrabantWonen en horen bij de woning. 

Fietsenberging

Op het terrein staan 3 afgesloten fietsenbergingen. Alle bewoners krijgen een sleutel van deze fietsenberging.

Energiezuinig

De appartementen en studio's hebben energielabel A. Ze zijn goed geïsoleerd en hebben dubbel glas (HR++). Op het dak liggen zonnepanelen voor algemeen gebruik. De woningen hebben geen gasaansluiting. Alles werkt op elektriciteit. Kijk ook hieronder bij Energiezuinig wonen.

Verwarming en warm water

De verwarming in de woning werkt op elektra. In de woonkamer zit een splitunit. Dit is een apparaat dat zowel verwarmt als koelt. In de badkamer hangt een elektrische radiator. De appartementen hebben in de slaapkamer ook nog een elektrische radiator. Een luchtwarmtepomp-boiler van 80 liter zorgt voor het warme water.

Parkeren

Er zijn 28 algemene parkeerplaatsen voor bewoners.

Hoe worden de woningen opgeleverd?

Verhuur

Appartementen en studio's verhuurd

De appartementen en studio's zijn inmiddels verhuurd. Zodra er één vrij komt, bieden wij deze aan op www.woonserviceregionaal.nl

Zo komt u in aanmerking

Om in aanmerking te komen voor een van de appartementen of studio’s moet u als woningzoekende ingeschreven staan bij WoonService Regionaal. Een inschrijving kost € 10 per jaar. U kunt zich inschrijven via www.woonserviceregionaal.nl.

Voor wie?

 • De 36 appartementen in blok A, B, C en D zijn bestemd voor een- of tweepersoonshuishoudens. Er geldt geen leeftijdsgrens.
 • De 2 studio's in blok C zijn bestemd voor eenpersoonshuishoudens. Er geldt geen leeftijdsgrens.
 • De 12 studio's in blok 1 en 2 zijn bestemd voor eenpersoonshuishoudens. Voor 6 appartementen geldt een leeftijdsgrens van 23 jaar.

De woningen zijn bedoeld voor een- of tweepersoonshuishoudens. Daarom komen kleine gezinnen, zoals ouders met een kind onder de 18 jaar, niet in aanmerking.

Toewijzing

We wijzen de appartementen en studio’s toe op basis van inschrijftijd en loting. Bij inschrijftijd krijgt de woningzoekende met de langste inschrijftijd de woning. Bij loting maakt iedereen even veel kans op een appartement of studio. Uw inschrijftijd telt dan niet mee. We kijken wel naar uw inkomen.

Motivatie

Wanneer wij u een studio of appartement toewijzen op basis van loting, vragen wij u een motivatie te schrijven. Hierin geeft u aan waarom u dringend een woning nodig heeft. U hoeft geen motivatie te schrijven als wij u een woning toewijzen op basis van inschrijftijd.

Inschrijftijd behouden

U behoudt gewoon uw inschrijftijd. Dat maakt het makkelijker om na 2 jaar een andere huurwoning te vinden.

Huurprijzen en servicekosten

 • Appartementen Blok A, B, C en D: € 478,97
 • Studio’s Blok C: € 451,80
 • Studio’s Blok 1 en 2, huurders tot 23 jaar: € 426,23
 • Studio’s Blok 1 en 2, overige huurders: € 451,80

Het gaat om kale huurprijzen per maand. De servicekosten staan in de advertentie op de website van WoonService Regionaal.

Inkomenstoets

De woningen vallen allemaal in de categorie sociale huur. Hiervoor moet uw inkomen passend zijn. Daarom toetsen wij vooraf uw inkomen. Binnenkort plaatsen wij de inkomensvoorwaarden op de website.

Inkomensverklaring

Wanneer wij u een woning aanbieden, moet u een inkomensverklaring 2019 hebben. Nog geen inkomstenverklaring in huis? Vraag deze dan direct aan als u gaat reageren. De inkomensverklaring vraagt u aan via de BelastingTelefoon 0800 0543 (gratis) of met uw DigiD via mijnbelastingdienst.nl.

Energiezuinig wonen

Energiezuinig wonen, wat betekent dat voor u?

De appartementen en studio’s zijn energiezuinig. Daarmee houden we uw woonlasten betaalbaar. En het is goed voor het milieu. Een aantal dingen is anders dan u misschien gewend bent. We hebben ze voor u op een rij gezet.

Gasloos

Uw appartement of studio heeft geen gasaansluiting en dus ook geen cv-ketel. Dat betekent dat alles elektrisch gaat: koken, de verwarming van uw huis en de verwarming van het water.

Zonnepanelen

Op het dak van de gebouwen liggen zonnepanelen. Dit scheelt in energiekosten. Hoeveel dit scheelt is afhankelijk van het aantal zonuren en uw verbruik.

Elektrisch koken

Er is geen gasaansluiting in uw woning. U kookt dus elektrisch. In de woning is een 4-pits elektrische kookplaat. Let erop dat uw pannen geschikt zijn voor elektrisch koken.

Verwarming

Een luchtwarmtepomp-unit zorgt voor de verwarming en koeling in huis. Dit geldt alleen voor de appartementen en studio’s in blok A, B, C en D. De studio’s in blok 1 en 2 hebben elektrische radiatoren.

Boiler voor warm water

Voor het warme water heeft u een boiler van ongeveer 50 liter (studio’s) of 100 liter (appartementen). Dat is voldoende voor dagelijks gebruik. Gebruikt u veel warm water, dan kan het zijn dat het warme water opraakt. Het duurt dan een aantal uren voordat u weer warm water heeft.

Mechanische ventilatie

De mechanische ventilatie zorgt voor de afvoer van gebruikte lucht. De ventilatoren staan op het dak van het gebouw. In het plafond van de keuken en slaapkamer zitten afzuigventielen. Via de ventilatieroosters in buitenkozijnen komt schone lucht de woning binnen.

Plattegronden

12 Studio's in blok 1 en 2 (23 m2)

De studio's hebben een woon-slaapkamer in één ruimte (ca. 18 m2). Er is een aparte ruimte voor de badkamer met douche en toilet (ca. 3 m2)

Appartementen in blok A, B, C en D (33 m2)

De appartementen hebben een woonkamer met keukenblok (ca. 18 m2), 1 slaapkamer (ca. 10,5 m2) en een badkamer met douche en toilet (ca. 3,5 m2).

2 Studio's in blok C (26 m2)

De studio's hebben een woon-slaapkamer in één ruimte (ca. 18,5 m2). Er is een aparte ruimte voor de badkamer met douche en toilet (ca. 3,5 m2).

Huisnummers

Bekijk hier het overzicht met huisnummers van de appartementen en studio's.

Contact

Neem voor informatie over de huurwoningen contact op met ons Klantinformatiecentrum.

Nieuws

 • 50 extra nieuwe flexwoningen aan de Kruithoorn

  50 extra nieuwe flexwoningen aan de Kruithoorn

  01 jul. 2021

  Vandaag ontvangen de bewoners van de flexwoningen op de tijdelijke locatie Poeldonk de sleutel van hun nieuwe studio of appartement. Met de bouw van deze woningen komen we samen met gemeente ’s-Hertogenbosch verder tegemoet aan de vraag naar extra woonruimte.

  De 50 flexwoningen staan op de plek van de voormalige milieustraat aan de Kruithoorn, naast Minitopia. Hier bouwden aannemers Barli en Hodes in opdracht van ons 14 studio’s en 36 appartementen.

  Studio’s en appartementen

  De flexwoningen worden voor een groot deel in de fabriek gemaakt en vervolgens naar de bouwlocatie vervoerd. Dit maakt het mogelijk om in een korte tijd woningen te bouwen. De woningen zijn goed geïsoleerd en daardoor energiezuinig. Op het dak van de appartementen liggen zonnepanelen die schone energie opwekken.

  Inschrijftijd behouden

  De 36 appartementen hebben één slaapkamer en zijn bestemd voor één- of tweepersoonshuishoudens. De 14 studio’s zijn iets kleiner en daardoor geschikt voor één persoon. Er geldt geen leeftijdsgrens, behalve voor zes studio’s die wij toewezen aan jongeren tot 23 jaar. Bewoners krijgen een huurcontract van twee jaar en behouden hun inschrijftijd. Hierdoor hebben ze straks een grotere kans op een reguliere huurwoning.

  Locatie Poeldonk: 50 flexwoningen

  Poeldonk is een van de tien locaties die gemeente ‘s-Hertogenbosch beschikbaar stelt als tijdelijke woonlocatie. In 2019 realiseerde we aan De Fuik ook al 60 flexwoningen en afgelopen april kwamen daar nog eens 78 bij. In totaal staan er nu 138 flexwoningen aan De Fuik. Met de 50 woningen op de locatie Poeldonk hebben we in totaal 188 van de 500 flexwoningen gerealiseerd, die met de gemeente zijn afgesproken.

  Flexwoningen op tijdelijke locaties

  Samen met gemeente ’s-Hertogenbosch en de Bossche woningcorporaties Zayaz, JOOST en Mooiland werken we er hard aan om de druk op de woningmarkt te verminderen, zodat we iedereen een goed en betaalbaar thuis kunnen bieden. Met (meer) nieuwbouwwoningen zorgen we voor permanente oplossingen, maar die kosten tijd. Daarom werken we ook aan nieuwe, tijdelijke oplossingen, zoals flexwoningen.