onze projecten
NieuwbouwVerhuurd

Poeldonk

BrabantWonen bouwt aan de Poeldonkweg in 's-Hertogenbosch 50 nieuwe flexwoningen. Het gaat om 14 studio’s en 36 appartementen. De woningen zijn energiezuinig en van alle gemakken voorzien.

Flexwoning

Een flexwoning wordt gemaakt in een fabriek. Een speciaal transport brengt de woningen kant-en-klaar op de locatie. Vervolgens worden ze vakkundig op hun plaats gezet. Daar staan ze meestal 10 tot 15 jaar. Daarna kunnen de woningen worden verplaatst naar een andere tijdelijke locatie. Lees meer over flexwoningen.

Voor wie?

De flexwoningen aan de Poeldonkweg zijn voor mensen die met spoed een woning zoeken maar niet in aanmerking komen voor urgentie. Denk aan mensen die scheiden of uit het buitenland terugkeren. De appartementen zijn voor een- en tweepersoonshuishoudens. De studio’s zijn geschikt voor één persoon. Bewoners krijgen een huurcontract van 2 jaar.

Locatie

De flexwoningen komen aan de rand van de wijk Meerendonk, naast Minitopia. Ze worden verdeeld over 6 blokken.

Planning

Als alles volgens planning verloopt, leveren we de woningen halverwege 2021 op. De woningen zijn inmiddels allemaal verhuurd.

Details

De appartementen en studio’s zijn verdeeld over 2 blokken en 4 gebouwen:

 • Blok 1: 6 studio's
 • Blok 2: 6 studio's
 • Blok A: 8 appartementen
 • Blok B: 12 appartementen
 • Blok C: 8 appartementen en 2 studio's
 • Blok D: 8 appartementen

De studio's in blok 1 en 2 zijn allemaal op de begane grond. Blok A, B, C en D hebben een begane grond en een verdieping. Er is geen lift.

36 Appartementen (33 m2)

De appartementen hebben een woonkamer met keukenblok, 1 slaapkamer en een badkamer met douche en toilet.

2 Studio’s in blok C (26 m2)

De studio’s hebben een woon-slaapkamer in één ruimte. Er is een aparte ruimte voor de badkamer met douche en toilet.

12 Studio's in blok 1 en 2 (23 m2)

De studio's hebben een woon-slaapkamer in één ruimte. Er is een aparte ruimte voor de badkamer met douche en toilet.

Voor een deel ingericht

De appartementen en studio's worden vrij compleet opgeleverd. U betaalt hier een maandelijkse bijdrage voor, maar u hoeft dan niet alles nieuw te kopen. Op de vloer ligt vinyl (grijs) en de wanden zijn behangen met glasvezelbehang, getext of gesaust (wit). Ook hangen er gordijnen. In de keuken staat een koelkast (tafelmodel) en er is een 4-pits elektrische kookplaat met afzuigkap. Deze apparaten zijn van BrabantWonen en horen bij de woning. U moet zelf voor de meubels zorgen.

Fietsenberging

Op het terrein komen 3 afgesloten fietsenbergingen. Alle bewoners krijgen een sleutel van deze fietsenberging.

Energiezuinig

De appartementen en studio's hebben energielabel A. Ze zijn goed geïsoleerd en hebben dubbel glas (HR++). Op het dak liggen zonnepanelen die u deelt met de andere bewoners. De woningen hebben geen gasaansluiting. Alles werkt op elektriciteit. Kijk ook hieronder bij Energiezuinig wonen.

Verwarming en warm water

De verwarming in de woning werkt op elektra. In de woonkamer zit een splitunit. Dit is een apparaat dat zowel verwarmt als koelt. In de badkamer hangt een elektrische radiator. De appartementen hebben in de slaapkamer ook nog een elektrische radiator. Voor het warme water heeft u een luchtwarmtepomp-boiler van 80 liter.

Parkeren

Er zijn 28 algemene parkeerplaatsen voor bewoners.

Hoe worden de woningen opgeleverd?

Verhuur

Appartementen en studio's verhuurd

De appartementen en studio's zijn inmiddels verhuurd. Zodra er één vrij komt, bieden wij deze aan op www.woonserviceregionaal.nl

Zo komt u in aanmerking

Om in aanmerking te komen voor een van de appartementen of studio’s moet u als woningzoekende ingeschreven staan bij WoonService Regionaal. Een inschrijving kost € 10 per jaar. U kunt zich inschrijven via www.woonserviceregionaal.nl.

Voor wie?

 • De 36 appartementen in blok A, B, C en D zijn bestemd voor een- of tweepersoonshuishoudens. Er geldt geen leeftijdsgrens.
 • De 2 studio's in blok C zijn bestemd voor eenpersoonshuishoudens. Er geldt geen leeftijdsgrens.
 • De 12 studio's in blok 1 en 2 zijn bestemd voor eenpersoonshuishoudens. Voor 6 appartementen geldt een leeftijdsgrens van 23 jaar.

De woningen zijn bedoeld voor een- of tweepersoonshuishoudens. Daarom komen kleine gezinnen, zoals ouders met een kind onder de 18 jaar, niet in aanmerking.

Toewijzing

We wijzen de appartementen en studio’s toe op basis van inschrijftijd en loting. Bij inschrijftijd krijgt de woningzoekende met de langste inschrijftijd de woning. Bij loting maakt iedereen even veel kans op een appartement of studio. Uw inschrijftijd telt dan niet mee. We kijken wel naar uw inkomen.

Blok A, B, C en D

 • 25 appartementen bieden we aan met loting
 • 9 appartementen bieden we aan op basis van inschrijftijd
 • 2 studio’s in Blok C bieden we aan met loting

Blok 1 en 2

 • 8 studio’s bieden we aan met loting
 • 2 studio’s bieden we aan op basis van inschrijftijd
 • 2 studio’s zijn gereserveerd en worden niet aangeboden

Motivatie

Wanneer wij u een studio of appartement toewijzen op basis van loting, vragen wij u een motivatie te schrijven. Hierin geeft u aan waarom u dringend een woning nodig heeft. U hoeft geen motivatie te schrijven als wij u een woning toewijzen op basis van inschrijftijd.

Inschrijftijd behouden

U behoudt gewoon uw inschrijftijd. Dat maakt het makkelijker om na 2 jaar een andere huurwoning te vinden.

Huurprijzen en servicekosten

 • Appartementen Blok A, B, C en D: € 478,97
 • Studio’s Blok C: € 451,80
 • Studio’s Blok 1 en 2, huurders tot 23 jaar: € 426,23
 • Studio’s Blok 1 en 2, overige huurders: € 451,80

Het gaat om kale huurprijzen per maand. De servicekosten staan in de advertentie op de website van WoonService Regionaal.

Inkomenstoets

De woningen vallen allemaal in de categorie sociale huur. Hiervoor moet uw inkomen passend zijn. Daarom toetsen wij vooraf uw inkomen. Binnenkort plaatsen wij de inkomensvoorwaarden op de website.

Inkomensverklaring

Wanneer wij u een woning aanbieden, moet u een inkomensverklaring 2019 hebben. Nog geen inkomstenverklaring in huis? Vraag deze dan direct aan als u gaat reageren. De inkomensverklaring vraagt u aan via de BelastingTelefoon 0800 0543 (gratis) of met uw DigiD via mijnbelastingdienst.nl.

Energiezuinig wonen

Energiezuinig wonen, wat betekent dat voor u?

De appartementen en studio’s zijn energiezuinig. Daarmee houden we uw woonlasten betaalbaar. En het is goed voor het milieu. Een aantal dingen is anders dan u misschien gewend bent. We hebben ze voor u op een rij gezet.

Gasloos

Uw appartement of studio heeft geen gasaansluiting en dus ook geen cv-ketel. Dat betekent dat alles elektrisch gaat: koken, de verwarming van uw huis en de verwarming van het water.

Zonnepanelen

Op het dak van de gebouwen liggen zonnepanelen. Dit scheelt in energiekosten. Hoeveel dit scheelt is afhankelijk van het aantal zonuren en uw verbruik.

Elektrisch koken

Er is geen gasaansluiting in uw woning. U kookt dus elektrisch. In de woning is een 4-pits elektrische kookplaat. Let erop dat uw pannen geschikt zijn voor elektrisch koken.

Verwarming

Een luchtwarmtepomp-unit zorgt voor de verwarming en koeling in huis. Dit geldt alleen voor de appartementen en studio’s in blok A, B, C en D. De studio’s in blok 1 en 2 hebben elektrische radiatoren.

Boiler voor warm water

Voor het warme water heeft u een boiler van ongeveer 50 liter (studio’s) of 100 liter (appartementen). Dat is voldoende voor dagelijks gebruik. Gebruikt u veel warm water, dan kan het zijn dat het warme water opraakt. Het duurt dan een aantal uren voordat u weer warm water heeft.

Mechanische ventilatie

De mechanische ventilatie zorgt voor de afvoer van gebruikte lucht. De ventilatoren staan op het dak van het gebouw. In het plafond van de keuken en slaapkamer zitten afzuigventielen. Via de ventilatieroosters in buitenkozijnen komt schone lucht de woning binnen.

Plattegronden

12 Studio's in blok 1 en 2 (23 m2)

De studio's hebben een woon-slaapkamer in één ruimte (ca. 18 m2). Er is een aparte ruimte voor de badkamer met douche en toilet (ca. 3 m2)

Appartementen in blok A, B, C en D (33 m2)

De appartementen hebben een woonkamer met keukenblok (ca. 18 m2), 1 slaapkamer (ca. 10,5 m2) en een badkamer met douche en toilet (ca. 3,5 m2).

2 Studio's in blok C (26 m2)

De studio's hebben een woon-slaapkamer in één ruimte (ca. 18,5 m2). Er is een aparte ruimte voor de badkamer met douche en toilet (ca. 3,5 m2).

Huisnummers

Bekijk hier het overzicht met huisnummers van de appartementen en studio's.

Contact

Neem voor informatie over de huurwoningen contact op met ons Klantinformatiecentrum.

Nieuws

Er is nog geen nieuwsbericht geplaatst.