Flexwoningen Poeldonk
Flexwoningen Poeldonk
onze projecten
NieuwbouwOpgeleverd

Flexwoningen Poeldonk

BrabantWonen bouwde aan de Poeldonkweg in 's-Hertogenbosch 50 nieuwe flexwoningen. De 14 studio’s en 36 appartementen zijn inmiddels opgeleverd. 

Flexwoning

Een flexwoning wordt gemaakt in een fabriek. Een speciaal transport brengt de woningen kant-en-klaar op de locatie. Vervolgens worden ze vakkundig op hun plaats gezet. Daar staan ze meestal 10 tot 15 jaar. Daarna kunnen de woningen worden verplaatst naar een andere tijdelijke locatie. Lees meer over flexwoningen.

Voor wie?

De flexwoningen aan de Poeldonkweg zijn voor mensen die met spoed een woning zoeken maar niet in aanmerking komen voor urgentie. Denk aan mensen die scheiden of uit het buitenland terugkeren. De appartementen zijn voor een- en tweepersoonshuishoudens. De studio’s zijn geschikt voor één persoon. Bewoners krijgen een huurcontract van 2 jaar.

Locatie

De flexwoningen staan aan de rand van de wijk Meerendonk, naast Minitopia. Ze zijn verdeeld over 6 blokken.

Planning

Alle woningen zijn verhuurd. Op 30 juni en 1 juli kregen de bewoners de sleutel van hun nieuwe woning. 

Details

De 36 appartementen en 14 studio’s zijn verdeeld over 2 blokken en 4 gebouwen:

 • Blok 1 en 2: 12 studio’s voor eenpersoonshuishoudens.
 • Gebouw A, B, C en D: 36 appartementen voor een- of tweepersoonshuishoudens.
 • Gebouw C: 2 studio’s voor eenpersoonshuishoudens.

Indeling

De appartementen (33 m2) hebben een woonkamer met keukenblok, 1 slaapkamer en een badkamer met douche en toilet. De studio’s (23 en 26 m2) hebben een woon-slaapkamer in één ruimte. Er is een aparte ruimte voor de badkamer met douche en toilet.

Voor een deel ingericht

De appartementen en studio's worden vrij compleet opgeleverd. Bewoners betalen hier een maandelijkse bijdrage voor, maar hoeven dan niet alles nieuw te kopen. Op de vloer ligt vinyl en de wanden zijn behangen met glasvezelbehang, getext of gesaust. Ook hangen er gordijnen. In de keuken staat een koelkast en er is een 4-pits elektrische kookplaat met afzuigkap. Deze apparaten zijn van BrabantWonen en horen bij de woning.

Energiezuinig

De appartementen en studio's hebben energielabel A. Ze zijn goed geïsoleerd en hebben dubbel glas (HR++). Op het dak liggen zonnepanelen voor algemeen gebruik. De woningen hebben geen gasaansluiting. Alles werkt op elektriciteit.

Verhuur

De appartementen en studio's zijn inmiddels verhuurd. Zodra er één vrij komt, bieden wij deze aan op www.woonserviceregionaal.nl

Zo komt u in aanmerking

Om in aanmerking te komen voor een van de appartementen of studio’s moet u als woningzoekende ingeschreven staan bij WoonService Regionaal. Een inschrijving kost € 10 per jaar. U kunt zich inschrijven via www.woonserviceregionaal.nl. We bieden de woningen aan op basis van inschrijftijd en/of loting.

Voor wie?

De 36 appartementen zijn bestemd voor een- of tweepersoonshuishoudens. De studio’s zijn geschikt voor eenpersoonshuishoudens.

Contact

Neem voor informatie over de huurwoningen contact op met ons Klantinformatiecentrum.

Nieuws

 • 50 extra nieuwe flexwoningen aan de Kruithoorn

  50 extra nieuwe flexwoningen aan de Kruithoorn

  01 jul. 2021

  Vandaag ontvangen de bewoners van de flexwoningen op de tijdelijke locatie Poeldonk de sleutel van hun nieuwe studio of appartement. Met de bouw van deze woningen komen we samen met gemeente ’s-Hertogenbosch verder tegemoet aan de vraag naar extra woonruimte.

  De 50 flexwoningen staan op de plek van de voormalige milieustraat aan de Kruithoorn, naast Minitopia. Hier bouwden aannemers Barli en Hodes in opdracht van ons 14 studio’s en 36 appartementen.

  Studio’s en appartementen

  De flexwoningen worden voor een groot deel in de fabriek gemaakt en vervolgens naar de bouwlocatie vervoerd. Dit maakt het mogelijk om in een korte tijd woningen te bouwen. De woningen zijn goed geïsoleerd en daardoor energiezuinig. Op het dak van de appartementen liggen zonnepanelen die schone energie opwekken.

  Inschrijftijd behouden

  De 36 appartementen hebben één slaapkamer en zijn bestemd voor één- of tweepersoonshuishoudens. De 14 studio’s zijn iets kleiner en daardoor geschikt voor één persoon. Er geldt geen leeftijdsgrens, behalve voor zes studio’s die wij toewezen aan jongeren tot 23 jaar. Bewoners krijgen een huurcontract van twee jaar en behouden hun inschrijftijd. Hierdoor hebben ze straks een grotere kans op een reguliere huurwoning.

  Locatie Poeldonk: 50 flexwoningen

  Poeldonk is een van de tien locaties die gemeente ‘s-Hertogenbosch beschikbaar stelt als tijdelijke woonlocatie. In 2019 realiseerde we aan De Fuik ook al 60 flexwoningen en afgelopen april kwamen daar nog eens 78 bij. In totaal staan er nu 138 flexwoningen aan De Fuik. Met de 50 woningen op de locatie Poeldonk hebben we in totaal 188 van de 500 flexwoningen gerealiseerd, die met de gemeente zijn afgesproken.

  Flexwoningen op tijdelijke locaties

  Samen met gemeente ’s-Hertogenbosch en de Bossche woningcorporaties Zayaz, JOOST en Mooiland werken we er hard aan om de druk op de woningmarkt te verminderen, zodat we iedereen een goed en betaalbaar thuis kunnen bieden. Met (meer) nieuwbouwwoningen zorgen we voor permanente oplossingen, maar die kosten tijd. Daarom werken we ook aan nieuwe, tijdelijke oplossingen, zoals flexwoningen.