Flexwoningen Poeldonk
Flexwoningen Poeldonk
onze projecten
NieuwbouwOpgeleverd

Flexwoningen Poeldonk

BrabantWonen bouwde aan de rand van de wijk Meerendonk in 's-Hertogenbosch 50 nieuwe flexwoningen. De 14 studio’s en 36 appartementen zijn verdeeld over 6 vrijstaande gebouwen. Ze staan op de plek van de voormalige milieustraat aan de Kruithoorn, naast Minitopia. Eind juni 2021 kregen de eerste bewoners de sleutel van hun woning.

Indeling appartementen

De appartementen hebben een woonkamer met keukenblok, 1 slaapkamer en een badkamer met douche en toilet. De studio’s hebben een woon-slaapkamer in één ruimte. Er is een aparte ruimte voor de badkamer met douche en toilet.

Energiezuinig

De appartementen en studio's hebben energielabel A. Ze zijn goed geïsoleerd en op het dak liggen zonnepanelen. De woningen hebben geen gasaansluiting.

Voor wie?

De appartementen zijn bestemd voor een- of tweepersoonshuishoudens. De studio’s zijn geschikt voor eenpersoonshuishoudens. Zodra er één vrij komt, bieden wij deze aan op www.woonserviceregionaal.nl.

 • 50 extra nieuwe flexwoningen aan de Kruithoorn

  50 extra nieuwe flexwoningen aan de Kruithoorn

  01 jul. 2021

  Vandaag ontvangen de bewoners van de flexwoningen op de tijdelijke locatie Poeldonk de sleutel van hun nieuwe studio of appartement. Met de bouw van deze woningen komen we samen met gemeente ’s-Hertogenbosch verder tegemoet aan de vraag naar extra woonruimte. lees meer

  De 50 flexwoningen staan op de plek van de voormalige milieustraat aan de Kruithoorn, naast Minitopia. Hier bouwden aannemers Barli en Hodes in opdracht van ons 14 studio’s en 36 appartementen.

  Studio’s en appartementen

  De flexwoningen worden voor een groot deel in de fabriek gemaakt en vervolgens naar de bouwlocatie vervoerd. Dit maakt het mogelijk om in een korte tijd woningen te bouwen. De woningen zijn goed geïsoleerd en daardoor energiezuinig. Op het dak van de appartementen liggen zonnepanelen die schone energie opwekken.

  Inschrijftijd behouden

  De 36 appartementen hebben één slaapkamer en zijn bestemd voor één- of tweepersoonshuishoudens. De 14 studio’s zijn iets kleiner en daardoor geschikt voor één persoon. Er geldt geen leeftijdsgrens, behalve voor zes studio’s die wij toewezen aan jongeren tot 23 jaar. Bewoners krijgen een huurcontract van twee jaar en behouden hun inschrijftijd. Hierdoor hebben ze straks een grotere kans op een reguliere huurwoning.

  Locatie Poeldonk: 50 flexwoningen

  Poeldonk is een van de tien locaties die gemeente ‘s-Hertogenbosch beschikbaar stelt als tijdelijke woonlocatie. In 2019 realiseerde we aan De Fuik ook al 60 flexwoningen en afgelopen april kwamen daar nog eens 78 bij. In totaal staan er nu 138 flexwoningen aan De Fuik. Met de 50 woningen op de locatie Poeldonk hebben we in totaal 188 van de 500 flexwoningen gerealiseerd, die met de gemeente zijn afgesproken.

  Flexwoningen op tijdelijke locaties

  Samen met gemeente ’s-Hertogenbosch en de Bossche woningcorporaties Zayaz, JOOST en Mooiland werken we er hard aan om de druk op de woningmarkt te verminderen, zodat we iedereen een goed en betaalbaar thuis kunnen bieden. Met (meer) nieuwbouwwoningen zorgen we voor permanente oplossingen, maar die kosten tijd. Daarom werken we ook aan nieuwe, tijdelijke oplossingen, zoals flexwoningen.

  Zie ook:

Meer informatie