Artist impressie Parklaan
Artist impressie Parklaan
onze projecten
NieuwbouwIn voorbereiding

Parklaan

Op de locatie van Parklaan 27 komen 6 nieuwe appartementen: 3 driekamerappartementen en 3 tweekamerappartementen.

Deze nieuwe appartementen komen in de plaats van de 14 sterk verouderde studio’s, die al enige tijd leeg staan. Het adres van deze appartementen wordt Parklaan 24-26 (huisnummers 24A, 24B, 25A, 25B, 26A, 26B).

Drie lagen vervangen, begane grond blijft

We vervangen de woningen op de 1e, 2e en 3e verdieping. De bebouwing op de begane grond is eigendom van de gemeente en aangemerkt als monumentaal stadsgezicht en blijft daarom staan. Restaurant De Garage en keramiekatelier Cor Unum blijven dus op hun huidige locatie. Dat maakt dit een bijzonder en uitdagend project. Zo moet de sloop van de woningen zeer nauwkeurig gebeuren. Specialistisch werk, dat de firma A. Van Liempd sloopbedrijven voor ons uitvoert.

BrabantWonen kiest voor vervanging, omdat we het huidige gebouw niet kunnen transformeren naar kwalitatieve, eigentijdse woningen. De huidige basis van de drie woonlagen is namelijk niet stevig/veilig genoeg.

Systeembouw

Het bouwen van de nieuwe appartementen gebeurt door Bouwbedrijf van Herpen. Zij doen dit in een licht bouwsysteem, met prefab elementen. Hierdoor beperken wij ook de bouwtijd en de overlast.

De sloopwerkzaamheden

De appartementen op de 1e, 2e en 3e verdieping en de schoorsteen achter het pand worden gesloopt. De sloopwerkzaamheden zijn inmiddels bezig. De schoorsteen wordt tegelijk met het gebouw gesloopt.

Omwonenden kunnen enige overlast ondervinden van de werkzaamheden, zoals geluid of trillingen. Van Liempd Sloopbedrijven werkt volgens een goedgekeurd sloopveiligheidsplan. Zo komt er aan de voorzijde een grote steiger om te voorkomen dat afval naar beneden valt.

De nieuwe appartementen worden huurwoningen in het middeldure huursegment. Dat betekent dat mensen die meer verdienen dan de inkomensgrens voor sociale huur in aanmerking komen.

De huurprijzen moeten nog exact worden bepaald maar liggen, afhankelijk van het appartementstype, tussen de € 850,- en € 1.100,- per maand.

De verhuur van de woningen start naar verwachting half 2024.

Er is nog geen nieuwsbericht geplaatst.

GEEF ME EEN SEINTJE

We sturen een e-mail als de verhuur start

  • {{error_message}}

Beste geïnteresseerde,

Binnen een paar minuten ontvangt u een kopie van uw aanmelding.

Ontvangt u geen e-mail? Controleer dan uw e-mailadres of neem contact met ons op.