Herstructurering Gestelse Buurt
onze projecten
NieuwbouwIn aanbouw

Gestelse buurt

In de Gestelse buurt zijn we volop aan het bouwen aan zes nieuwe appartementengebouwen op de locatie van de verouderde portiekflats. De nieuwe flats hebben allemaal een nieuwe naam: Guido, Albrecht, Frans, Albert, Frederik en Willem. Helemaal in lijn met de dichters naar wie de straten zijn vernoemd. Inmiddels zijn de eerste twee appartementengebouwen Guido en Albrecht opgeleverd en bewoond. We bouwen nu aan de Frans en Albert, als alles volgens planning verloopt worden deze appartementen in het eerste kwartaal van 2025 opgeleverd.  

We zijn samen aan de slag voor een mooie, veilige Gestelse buurt waar bewoners prettig samenwonen. Dat doen we volgens het plan ‘De Gestelse buurt Werkt!’.

Gemeente 's-Hertogenbosch, Politie, BrabantWonen en welzijnsorganisatie Farent werken met bewoners aan de Gestelse buurt. We spraken met het bewonersteam Gestelse buurt en andere buurtbewoners en maakten het plan ‘De Gestelse buurt werkt’. Dat plan gaat over hulp aan inwoners, veiligheid en openbare orde én over de huizen en inrichting van het openbaar gebied. Het plan geldt voor de komende 10 jaar, maar de organisaties gaan nu al aan de slag.

Nieuwe mogelijkheden
Met bewoners werken we aan een mooie, veilige buurt waar bewoners prettig samenwonen. We helpen bewoners om werk te vinden. Jong talent en buurtinitiatieven stimuleren we. Gezinnen met problemen helpen we samen op weg. En criminaliteit? Dat pikken we niet! Er komt aandacht voor mensen die de kans lopen om af te glijden in criminaliteit of voor mensen die zorgen voor overlast. Veiligheid gaat ook over het inrichten van het openbaar gebied.

Fijn wonen
De Gestelse buurt wordt mooier, groener en duurzamer. Verkeers- en parkeerproblemen lossen we samen op. BrabantWonen bouwt zes nieuwe, duurzame flats, de oude flats van BrabantWonen worden gesloopt. De openbare ruimte van de Guido Gezellelaan krijgt een opknapbeurt en er is extra aandacht voor het groen in de buurt.

De Gestelse buurt wordt steeds mooier, groener en duurzamer. Daar werken gemeente 's-Hertogenbosch, BrabantWonen, Farent en politie aan. Uiteraard met de bewoners, want die weten als geen ander wat fijn wonen betekent. Samen bouwen we aan een buurt waar iedereen prettig woont en zich thuis voelt.
BrabantWonen vernieuwt hier zes flats. Dit gaat naar verwachting tot 2025 duren. De flats worden één voor één vervangen door nieuwe moderne en comfortabele appartementengebouwen. Zo bieden we de mogelijkheid voor huurders die in de te slopen flats wonen door te verhuizen naar een nieuwe flat.

Aannemer Wagemakers Bouw & Ontwikkeling is gestart met de bouw van de derde en vierde gebouwen aan de Frans Erensstraat en Albert Verwijstraat.

De volgorde in de vernieuwing van de flats is:

  1. Guido Gezellelaan (Guido) is opgeleverd
  2. Rodenbachstraat (Albrecht) is opgeleverd
  3. Frans Erensstraat (Frans) is in aanbouw
  4. Albert Verweijstraat (Albert) is in aanbouw
  5. Frederik van Eedenstraat (Frederik)
  6. Bilderdijkstraat (Willem)

Heeft u vragen over de vernieuwing in de Gestelse buurt? Vul hieronder het contactformulier in.

Velden met een * zijn verplicht.

Er is nog geen nieuwsbericht geplaatst.

Meer informatie

GEEF ME EEN SEINTJE

We sturen een e-mail als de verhuur start

  • {{error_message}}

Beste geïnteresseerde,

Binnen een paar minuten ontvangt u een kopie van uw aanmelding.

Ontvangt u geen e-mail? Controleer dan uw e-mailadres of neem contact met ons op.