onze projecten
NieuwbouwIn aanbouw

Gestelse buurt

In de Gestelse buurt verrijzen de komende jaren zes nieuwe appartementengebouwen op de locatie van de portiekflats. De nieuwe flats hebben allemaal een eigen naam: Guido, Albrecht, Frans, Albert, Frederik en Willem. Helemaal in lijn met de dichters naar wie de straten zijn vernoemd.

Vernieuwing van de zes flats

De Gestelse buurt wordt steeds mooier, groener en duurzamer. Daar werken gemeente 's-Hertogenbosch, BrabantWonen, Farent en politie aan. Uiteraard met de bewoners, want die weten als geen ander wat fijn wonen betekent. Samen bouwen we aan een buurt waar iedereen prettig woont en zich thuis voelt. 

BrabantWonen vernieuwt hier zes flats. Dit gaat naar verwachting tot 2025 duren. De flats worden één voor één vervangen door nieuwe moderne en comfortabele appartementengebouwen. Zo bieden we de mogelijkheid voor huurders die in de te slopen flats wonen door te verhuizen naar een nieuwe flat.

Aannemer Huybregts Relou is gestart met de bouw van de eerste twee gebouwen aan de Guido Gezellelaan en de Rodenbachstraat. 

De volgorde in de vernieuwing van de flats is:

 1. Guido Gezellelaan (Guido)
 2. Rodenbachstraat (Albrecht)
 3. Frans Erensstraat (Frans)
 4. Albert Verweijstraat (Albert)
 5. Frederik van Eedenstraat (Frederik)
 6. Bilderdijkstraat (Willem)

Guido

Guido komt aan de Guido Gezellelaan en heeft vier verdiepingen met in totaal 31 appartementen. U kunt kiezen uit drie verschillende appartementen die van elkaar verschillen in grootte en indeling. De oppervlakten variëren van 60 tot 75m2. Elk appartement heeft een eigen berging op de begane grond. Bij de ingang zit een lift die naar de appartementen leidt.

Planning

Als alles volgens planning verloopt, leveren we Guido rond juni 2022 op. 

Start verhuur

De woningen zijn inmiddels verhuurd. U kunt niet meer reageren op een woning. 

Selectieve woningtoewijzing

Voor deze woningen gelden aanvullende toewijzingseisen en u heeft een huisvestingsvergunning nodig. Daarom wordt onderzoek gedaan op basis van politiegegevens naar alle personen ouder dan 16 jaar die op het adres gaan wonen. Dit noemen we ook wel screening of selectieve woningtoewijzing. Meer informatie hierover leest u op WoonService Regionaal.

Huurprijzen en servicekosten

De (kale) huurprijzen liggen tussen € 633,24 en € 752,33 (prijspeil 2021). Daarnaast betaalt u een vast bedrag aan servicekosten. Dit is € 126,50 per maand, inclusief een voorschot voor de verwarming van uw warme tapwater en verwarming van het appartement. Aan het einde van het jaar verrekenen we dit voorschot met uw werkelijke verbruik. De overige servicekosten voor bijvoorbeeld algemene schoonmaak, elektra, glasbewassing zijn op basis van een inschatting. Hiervoor ontvangt u ook een eindafrekening.

Voor wie?

De appartementen zijn geschikt voor alleenstaanden, stellen en kleine gezinnen. Er gelden geen leeftijdseisen. Iedereen met een inkomen dat passend is bij de huur kan straks reageren op deze appartementen.

Voormalige huurders uit de te slopen flats krijgen voorrang bij de toewijzing van de appartementen. 

Verhuurbrochure (correctie)

Fout in verhuurbrochure Guido Gezellelaan
Helaas staat er in de verhuurbrochure van de Guido Gezellelaan een fout. Op pagina 12 en 23 staat dat u een vast bedrag per maand betaalt voor de verwarming van uw tapwater en de verwarming van uw appartement. Deze informatie klopt niet. U betaalt via uw servicekosten iedere maand een voorschot voor uw warme tapwater en verwarming. Dit voorschot is een inschatting. Aan het einde van het jaar verrekenen we uw voorschot met uw werkelijke verbruik.

Let op! De opleverdatum is gewijzigd. De appartementen aan de Guido Gezellelaan worden niet in het voorjaar van 2022, maar rond juni 2022 opgeleverd. Uiteraard blijven we afhankelijk van de planning en onvoorziene omstandigheden.

Albrecht

De uitstraling en indeling van Albrecht aan de Rodenbachstraat en Guido aan de Guido Gezellelaan is hetzelfde. Ook Albrecht heeft vier verdiepingen met in totaal 31 appartementen. U kunt kiezen uit drie verschillende appartementen die van elkaar verschillen in grootte en indeling. De oppervlakten variëren van 60 tot 75m2. Elk appartement heeft een eigen berging op de begane grond. Bij de ingang zit een lift die naar de verdiepingen leidt.

Planning

Als alles volgens planning verloopt, leveren we de appartementen aan de Rodenbachstraat in medio 2022 op. 

Start verhuur

Het is nog niet bekend wanneer de verhuur start. Heeft u interesse? Zorg dat u ingeschreven staat bij WoonService Regionaal.

Selectieve woningtoewijzing

Voor deze woningen gelden aanvullende toewijzingseisen en u heeft een huisvestingsvergunning nodig. Daarom wordt onderzoek gedaan op basis van politiegegevens naar alle personen ouder dan 16 jaar die op het adres gaan wonen. Dit noemen we ook wel screening of selectieve woningtoewijzing. Meer informatie hierover leest u op WoonService Regionaal.

Huurprijzen en servicekosten

De (kale) huurprijzen liggen tussen € 633,24 en € 752,33 (prijspeil 2021). Naast de kale huurprijs betaalt u ook een vast bedrag aan servicekosten en een vast bedrag voor warm water en verwarming. Deze bedragen zijn nog niet bekend.

Voor wie?

De appartementen zijn geschikt voor alleenstaanden, stellen en kleine gezinnen. Er gelden geen leeftijdseisen. Iedereen met een inkomen dat passend is bij de huur kan straks reageren op deze appartementen.

Voormalige huurders uit de te slopen flats krijgen voorrang bij de toewijzing van de appartementen.

Duurzaamste gebouw van 's-Hertogenbosch

BrabantWonen vindt duurzaamheid belangrijk. Daarom is hier rekening mee gehouden in het ontwerp. Maar ook tijdens de bouw is hier aandacht voor. Bijvoorbeeld door het gebruik van circulaire materialen. Daarnaast zijn de appartementen zeer energiezuinig waardoor u comfortabel woont en uw woonlasten betaalbaar blijven. Als het dus aan ons ligt, woont u straks in het meest duurzame gebouw van ’s-Hertogenbosch!

Duurzaam bouwen en wonen door:

 • het gebouw zeer goed te isoleren
 • op het dak zonnepanelen te plaatsen voor elektriciteit, verwarming en warm water
 • een zeer duurzame gezamenlijke verwarmingsinstallatie
 • de materialen die vrijkomen bij de sloop, te gebruiken bij de nieuwbouw
 • alleen duurzame bouwmaterialen te te gebruiken en deze (in de toekomst) opnieuw te gebruiken.

Daktuin

Op het dak komt een mooie tuin waar alle bewoners gebruik van kunnen maken. Het is een heerlijke plek om te ontspannen en elkaar te ontmoeten. Een groen dak is niet alleen goed voor de natuur , maar zorgt ook voor extra isolatie. Daarnaast geeft een groen dak tijdens hete zomers minder warmte af. De inrichting van de daktuin bedenken we samen met de nieuwe huurders.

Buurtvisie De Gestelse buurt Werkt!

We zijn samen aan de slag voor een mooie, veilige Gestelse buurt waar bewoners prettig samenwonen. Dat doen we volgens het plan ‘De Gestelse buurt Werkt!’.

Gemeente 's-Hertogenbosch, Politie, BrabantWonen en welzijnsorganisatie Farent werken met bewoners aan de Gestelse buurt. We spraken met het bewonersteam Gestelse buurt en andere buurtbewoners en maakten het plan ‘De Gestelse buurt werkt’. Dat plan gaat over hulp aan inwoners, veiligheid en openbare orde én over de huizen en inrichting van het openbaar gebied. Het plan geldt voor de komende 10 jaar, maar de organisaties gaan nu al aan de slag.

Nieuwe mogelijkheden
Met bewoners werken we aan een mooie, veilige buurt waar bewoners prettig samenwonen. We helpen bewoners om werk te vinden. Jong talent en buurtinitiatieven stimuleren we. Gezinnen met problemen helpen we samen op weg. En criminaliteit? Dat pikken we niet! Er komt aandacht voor mensen die de kans lopen om af te glijden in criminaliteit of voor mensen die zorgen voor overlast. Veiligheid gaat ook over het inrichten van het openbaar gebied.

Fijn wonen
De Gestelse buurt wordt mooier, groener en duurzamer. Verkeers- en parkeerproblemen lossen we samen op. BrabantWonen bouwt zes nieuwe, duurzame flats, de oude flats van BrabantWonen worden gesloopt. De openbare ruimte van de Guido Gezellelaan krijgt een opknapbeurt en er is extra aandacht voor het groen in de buurt.

Video 'De Gestelse buurt Werkt!'

Contact

Heeft u vragen over de vernieuwing in de Gestelse buurt? Vul hieronder het contactformulier in.

Velden met een * zijn verplicht.

Nieuws

 • Start verhuur Guido Gezellelaan

  Start verhuur Guido Gezellelaan

  12 mei 2021

  Woont u straks in het meest duurzame gebouw van ‘s-Hertogenbosch? Vandaag start de verhuur van de energiezuinige appartementen aan de Guido Gezellelaan in de Gestelse buurt. BrabantWonen bouwt hier 31 betaalbare appartementen. U kunt tot en met 18 mei via WoonService Regionaal reageren.

  De appartementen zijn bestemd voor alleenstaanden, stellen en kleine gezinnen. Er zijn drie typen die in grootte verschillen. Ze hebben een woonkamer met open keuken, één of twee slaapkamers en een serre-balkon. De appartementen zijn zeer goed geïsoleerd en daardoor energiezuinig. Hierdoor houden we uw woonlasten betaalbaar en het is goed voor het milieu.

  Daktuin en zonnepanelen

  Op het dak komt een prachtige daktuin die we samen met bewoners gaan inrichten. De tuin zorgt voor verkoeling in de zomer en extra warmte in de winter. Daarnaast liggen er op het dak ook 308 zonnepanelen die schone energie opwekken voor de verwarming van de appartementen.

  Reageren

  De appartementen staan op WoonService Regionaal. Om te kunnen reageren moet u inschreven staan bij WoonService. We wijzen de woningen toe op basis van inschrijftijd. Eén woning bieden we aan met loting. Als alles volgens planning verloopt leveren we de appartementen in het voorjaar van 2022 op.

  Verhuurbrochure

  In de verhuurbrochure op de projectenpagina leest u meer over de appartementen.

 • Start bouw eerste twee flats Gestelse buurt

  Start bouw eerste twee flats Gestelse buurt

  06 apr. 2021

  In de Gestelse buurt is aannemer Huybregts Relou gestart met de bouw van de eerste twee van zes nieuwe appartementengebouwen van BrabantWonen.

  In de Guido Gezellelaan en de Rodenbachstraat is de fundering gelegd en zijn de eerste contouren zichtbaar. Met de start van de bouw zetten BrabantWonen en gemeente ’s-Hertogenbosch samen met Farent en Politie in op een duurzame ontwikkeling van de buurt.

  De twee nieuwe gebouwen krijgen nieuwe namen: Guido en Albrecht. Dit zijn de voornamen van de dichters waarnaar ook de straatnamen zijn vernoemd. De overige vier nieuwe flats krijgen straks ook een eigen naam.

  Onthulling bouwbord

  De start bouw werd gemarkeerd door het plaatsen van een bijzonder bouwbord aan de Brabantlaan. Het bord geeft het duurzame karakter van het project weer, omdat het gemaakt is van oude deuren die gered zijn uit de sloopwoningen in Orthen-Links.

  Bekijk de onthulling van het bord en een uitgebreide toelichting bij de bouw van de flats in de video.

  Betaalbaar wonen

  Beide gebouwen zijn nagenoeg identiek. Elk gebouw heeft 31 sociale huurappartementen die bestemd zijn voor alleenstaanden, stellen en kleine gezinnen. Zo voegt BrabantWonen het komende jaar 61 betaalbare huurwoningen toe aan de Bossche woningmarkt en draagt daarbij haar steentje bij aan een klimaatneutrale stad. Naar verwachting wordt het appartementengebouw Guido in het voorjaar van 2022 opgeleverd. De appartementen aan de Rodenbachstraat zijn halverwege 2022 klaar.

  Duurzaamste gebouw van ’s-Hertogenbosch

  De ambitie is om hier de duurzaamste gebouwen van ’s-Hertogenbosch te bouwen. Beide appartementengebouwen zijn bijna energie neutraal (BENG). Bij de bouw worden circulaire materialen gebruikt, de appartementen hebben geen gasaansluiting, alles is elektrisch, op het dak liggen zonnepanelen en een gemeenschappelijke warmtepomp zorgt voor de verwarming.

  Op het dak van Guido is ruimte voor een daktuin. Samen met de toekomstige bewoners wordt de invulling en inrichting bepaald. Zo ontstaat een groen dak ten behoeve van de biodiversiteit en extra isolatie, waar bewoners elkaar ook kunnen ontmoeten. Dit alles is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de huurder.

  Ook de openbare ruimte rondom de gebouwen wordt vernieuwd. Dat doet de gemeente samen met de bewoners. Duurzaam en met ruimte voor ontmoeting. De Gestelse buurt wordt zo groener, duurzamer en gezelliger.

  Duurzame inzet van bewoners zonder werk

  Buurtbewoners zonder werk en die interesse hebben om in de bouw aan de slag te gaan of er klussen te doen, kunnen zich melden bij de wijkbeheerder van BrabantWonen. Door een samenwerking met Weener XL bieden de gemeente, BrabantWonen en Huybrechts Relou de mogelijkheid om werkervaring op te doen. Zo is momenteel al één bewoner aan de slag bij Huybrechts Relou.

  Buurtvisie ‘De Gestelse buurt werkt!’

  De vernieuwing van de zes flats is onderdeel van de buurtvisie ‘De Gestelse buurt werkt!’ Samen met bewoners werken de gemeente 's-Hertogenbosch, politie, BrabantWonen en welzijnsorganisatie Farent aan een mooie, veilige Gestelse buurt waar bewoners prettig samenwonen.

 • Prettig samenwonen: controle Gestelse buurt helpt

  Prettig samenwonen: controle Gestelse buurt helpt

  16 nov. 2020

  Iedereen wil graag prettig wonen. Veiligheid is daarvoor een belangrijke voorwaarde. In de Gestelse buurt werken we daarvoor samen. Dat doen we volgens het plan ‘De Gestelse buurt werkt!’. Gemeente ‘s-Hertogenbosch, politie, BrabantWonen en welzijnsorganisatie Farent werken hierin samen met bewoners.

  Donderdag 12 november hield de gemeente samen met de politie en BrabantWonen verschillende controles. We gaven bewoners ook anti-inbraak advies om hun woningen nog veiliger te maken.

  Burgemeester Jack Mikkers: “Veiligheid en leefbaarheid is een groot goed voor iedereen in gastvrij ’s-Hertogenbosch. Misdaad en overlast, dat willen we niet. Ik ben blij met de betrokkenheid van de bewoners uit de Gestelse buurt. Samen zorgen we voor een omgeving waar het prettig samenwonen is. Om dat doel te halen, is soms extra inzet nodig van de overheid.”

  Verkeer
  De politie heeft op verschillende plekken verkeerscontroles gehouden. Dat was aan de Guido Gezellelaan, Hildebrandstraat, Brabantlaan en Gestelseweg. In de Guido Gazellelaan en Hildebrandstraat waren er geen snelheidsovertredingen. In totaal zijn 23 bekeuringen gegeven. Drie waren voor het rijden zonder rijbewijs en twee voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. De andere waren voor te hard rijden.

  Veilige woningen
  We controleerden ook een aantal woningen. In een aantal woonden mensen onder slechte omstandigheden. Deze gebouwen waren ook brandonveilig. Tegen illegale bewoning en brandonveiligheid volgen maatregelen naar de eigenaar.
  Op één van de adressen woonden meer mensen dan mag volgens het huurcontract. Eén van de bewoners bleek na controle illegaal in Nederland te zijn. Deze persoon is aangehouden en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

  Preventie en advies
  Naast het bezoek aan de woningen is veel aandacht besteed aan het voorkomen van inbraak. Politie en stadstoezicht hebben inwoners advies gegeven over kwetsbare punten, en hoe ze dat kunnen verbeteren.

  Meedenken of -doen?
  We werken samen aan een schone, veilige en leefbare Gestelse buurt. Een omgeving waar iedereen fijn woont en met buurtgenoten samenleeft. Woont u in de Gestelse buurt en wilt u meedenken en meewerken op het gebied van groen, openbare ruimte, veiligheid, armoede en wonen in de Gestelse buurt? Dan horen we dat graag! Kijk op de pagina Gestelse buurt of stuur een e-mail via het digitale contactformulier van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Meer informatie

GEEF ME EEN SEINTJE

We sturen een e-mail als de verhuur start

 • {{error_message}}

Beste geïnteresseerde,

Binnen een paar minuten ontvangt u een kopie van uw aanmelding.

Ontvangt u geen e-mail? Controleer dan uw e-mailadres of neem contact met ons op.