Herstructurering Gestelse Buurt
onze projecten
NieuwbouwIn aanbouw

Gestelse buurt

In de Gestelse buurt bouwen we de komende jaren zes nieuwe appartementengebouwen op de locatie van de verouderde portiekflats. De nieuwe flats hebben allemaal een nieuwe naam: Guido, Albrecht, Frans, Albert, Frederik en Willem. Helemaal in lijn met de dichters naar wie de straten zijn vernoemd.

We zijn samen aan de slag voor een mooie, veilige Gestelse buurt waar bewoners prettig samenwonen. Dat doen we volgens het plan ‘De Gestelse buurt Werkt!’.

Gemeente 's-Hertogenbosch, Politie, BrabantWonen en welzijnsorganisatie Farent werken met bewoners aan de Gestelse buurt. We spraken met het bewonersteam Gestelse buurt en andere buurtbewoners en maakten het plan ‘De Gestelse buurt werkt’. Dat plan gaat over hulp aan inwoners, veiligheid en openbare orde én over de huizen en inrichting van het openbaar gebied. Het plan geldt voor de komende 10 jaar, maar de organisaties gaan nu al aan de slag.

Nieuwe mogelijkheden
Met bewoners werken we aan een mooie, veilige buurt waar bewoners prettig samenwonen. We helpen bewoners om werk te vinden. Jong talent en buurtinitiatieven stimuleren we. Gezinnen met problemen helpen we samen op weg. En criminaliteit? Dat pikken we niet! Er komt aandacht voor mensen die de kans lopen om af te glijden in criminaliteit of voor mensen die zorgen voor overlast. Veiligheid gaat ook over het inrichten van het openbaar gebied.

Fijn wonen
De Gestelse buurt wordt mooier, groener en duurzamer. Verkeers- en parkeerproblemen lossen we samen op. BrabantWonen bouwt zes nieuwe, duurzame flats, de oude flats van BrabantWonen worden gesloopt. De openbare ruimte van de Guido Gezellelaan krijgt een opknapbeurt en er is extra aandacht voor het groen in de buurt.

De Gestelse buurt wordt steeds mooier, groener en duurzamer. Daar werken gemeente 's-Hertogenbosch, BrabantWonen, Farent en politie aan. Uiteraard met de bewoners, want die weten als geen ander wat fijn wonen betekent. Samen bouwen we aan een buurt waar iedereen prettig woont en zich thuis voelt. 

BrabantWonen vernieuwt hier zes flats. Dit gaat naar verwachting tot 2025 duren. De flats worden één voor één vervangen door nieuwe moderne en comfortabele appartementengebouwen. Zo bieden we de mogelijkheid voor huurders die in de te slopen flats wonen door te verhuizen naar een nieuwe flat.

Aannemer Huybregts Relou is gestart met de bouw van de eerste twee gebouwen aan de Guido Gezellelaan en de Rodenbachstraat. 

De volgorde in de vernieuwing van de flats is:

 1. Guido Gezellelaan (Guido)
 2. Rodenbachstraat (Albrecht)
 3. Frans Erensstraat (Frans)
 4. Albert Verweijstraat (Albert)
 5. Frederik van Eedenstraat (Frederik)
 6. Bilderdijkstraat (Willem)

Heeft u vragen over de vernieuwing in de Gestelse buurt? Vul hieronder het contactformulier in.

Velden met een * zijn verplicht.
 • Een succesvolle eerste Gestelse buurtdag

  Een succesvolle eerste Gestelse buurtdag

  21 apr. 2022

  Op donderdag 14 april organiseerde we samen met Farent, gemeente 's-Hertogenbosch, politie en bewoners de eerste Gestelse buurtdag. lees meer

  Tussen 11.00 en 16.00 uur waren er op verschillende plekken in de buurt activiteiten. Van een afvalbingo voor de kinderen tot informatie over burgerhulpverlening. En van informatie over energiebesparing tot de mogelijkheid van het bezoeken van een woning in nieuwbouwflat de Albrecht. De activiteiten zijn allemaal goed bezocht. In ons verslag leest u er meer over.

  Verslag Gestelse buurtdag

 • Hoogste punt voor Guido en Albrecht

  Hoogste punt voor Guido en Albrecht

  16 nov. 2021

  Vrijdagmiddag 12 november stonden we samen de nieuwe huurders van Guido, wethouder Roy Geers en een aantal genodigden op het dak van de Albrecht om de vlag te hijsen vanwege het hoogste punt van Guido en Albrecht. Dit zijn de twee nieuwe appartementengebouwen die BrabantWonen laat bouwen aan de Guido Gezellelaan en de Rodenbachstraat in 's-Hertogenbosch. lees meer

  De komende jaren vernieuwt BrabantWonen de zes flats in Gestelse buurt. Aannemer Huybregts Relou bouwt de eerste twee nieuwe appartementengebouwen. Deze hebben inmiddels een eigen naam gekregen: Guido en Albrecht. Dit zijn de voornamen van de dichters waarnaar de straatnamen zijn vernoemd. De andere vier nieuwe flats krijgen straks ook een eigen naam. Met de vernieuwing van de flats zetten BrabantWonen en gemeente ’s-Hertogenbosch samen met welzijnsorganisatie Farent en Politie in op een duurzame ontwikkeling van de buurt.

  Betaalbaar wonen

  Zowel Guido als Albrecht zijn nagenoeg identiek. Elk gebouw heeft 31 betaalbare huurappartementen met twee- of driekamers verdeeld over vier lagen. Alle woningen in de Guido zijn inmiddels verhuurd. De verhuur van Albrecht start 6 december via WoonService Regionaal. Naar verwachting wordt Guido in juli 2022 opgeleverd. De appartementen aan de Rodenbachstraat zijn in mei 2022 klaar.

  Duurzaamste gebouw

  De ambitie is om hier het duurzaamste gebouw van ’s-Hertogenbosch te bouwen. Beide gebouwen zijn bijna energie neutraal (BENG). Bij de bouw worden slechts drie hoofdmaterialen gebruikt. De woningen hebben geen gasaansluiting en dat betekent dat alles elektrisch gaat. Een gemeenschappelijke warmtepomp zorgt voor de verwarming. Daarnaast zijn de woningen zeer goed geïsoleerd en hebben allen een zogenaamde wintertuin. Die zorgt ervoor dat in de woning zomers koeler is en in de winter de kou buiten blijft. Op het groene dak komen op een pergola zonnepanelen te liggen, die de benodigde energie opwekken.

  Ontmoeten in het groen op grote hoogte

  Het bijzondere aan Guido is dat op het dak een daktuin komt. Zo ontstaat hier een groen, biodivers dak. Dat is goed voor de bloemetjes en de beestjes en het geeft ook extra isolatie. Maar het wordt vooral ook een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Momenteel is BrabantWonen met een aantal nieuwe bewoners bezig met het ontwerp hiervan.

  Duurzame inzet van bewoners

  Ook is er aandacht voor duurzame inzet van buurtbewoners. Door de samenwerking met Weener XL werkt er momenteel een buurtbewoner, die zonder werk zat, mee aan de bouw. Zo biedt BrabantWonen en Huybregts Relou de mogelijkheid om werkervaring op te doen, zodat de volgende stap om te solliciteren makkelijker wordt.

  ‘De Gestelse buurt werkt!’

  De vernieuwing van de zes flats van BrabantWonen is onderdeel van de buurtvisie ‘De Gestelse buurt werkt!’ Samen met bewoners werken gemeente 's-Hertogenbosch, politie, BrabantWonen en welzijnsorganisatie Farent aan een mooie, veilige Gestelse buurt waar bewoners prettig samenwonen.

  Zie ook:

 • Start bouw eerste twee flats Gestelse buurt

  Start bouw eerste twee flats Gestelse buurt

  06 apr. 2021

  In de Gestelse buurt is aannemer Huybregts Relou gestart met de bouw van de eerste twee van zes nieuwe appartementengebouwen van BrabantWonen. lees meer

  In de Guido Gezellelaan en de Rodenbachstraat is de fundering gelegd en zijn de eerste contouren zichtbaar. Met de start van de bouw zetten BrabantWonen en gemeente ’s-Hertogenbosch samen met Farent en Politie in op een duurzame ontwikkeling van de buurt.

  De twee nieuwe gebouwen krijgen nieuwe namen: Guido en Albrecht. Dit zijn de voornamen van de dichters waarnaar ook de straatnamen zijn vernoemd. De overige vier nieuwe flats krijgen straks ook een eigen naam.

  Onthulling bouwbord

  De start bouw werd gemarkeerd door het plaatsen van een bijzonder bouwbord aan de Brabantlaan. Het bord geeft het duurzame karakter van het project weer, omdat het gemaakt is van oude deuren die gered zijn uit de sloopwoningen in Orthen-Links.

  Bekijk de onthulling van het bord en een uitgebreide toelichting bij de bouw van de flats in de video.

  Betaalbaar wonen

  Beide gebouwen zijn nagenoeg identiek. Elk gebouw heeft 31 sociale huurappartementen die bestemd zijn voor alleenstaanden, stellen en kleine gezinnen. Zo voegt BrabantWonen het komende jaar 61 betaalbare huurwoningen toe aan de Bossche woningmarkt en draagt daarbij haar steentje bij aan een klimaatneutrale stad. Naar verwachting wordt het appartementengebouw Guido in het voorjaar van 2022 opgeleverd. De appartementen aan de Rodenbachstraat zijn halverwege 2022 klaar.

  Duurzaamste gebouw van ’s-Hertogenbosch

  De ambitie is om hier de duurzaamste gebouwen van ’s-Hertogenbosch te bouwen. Beide appartementengebouwen zijn bijna energie neutraal (BENG). Bij de bouw worden circulaire materialen gebruikt, de appartementen hebben geen gasaansluiting, alles is elektrisch, op het dak liggen zonnepanelen en een gemeenschappelijke warmtepomp zorgt voor de verwarming.

  Op het dak van Guido is ruimte voor een daktuin. Samen met de toekomstige bewoners wordt de invulling en inrichting bepaald. Zo ontstaat een groen dak ten behoeve van de biodiversiteit en extra isolatie, waar bewoners elkaar ook kunnen ontmoeten. Dit alles is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de huurder.

  Ook de openbare ruimte rondom de gebouwen wordt vernieuwd. Dat doet de gemeente samen met de bewoners. Duurzaam en met ruimte voor ontmoeting. De Gestelse buurt wordt zo groener, duurzamer en gezelliger.

  Duurzame inzet van bewoners zonder werk

  Buurtbewoners zonder werk en die interesse hebben om in de bouw aan de slag te gaan of er klussen te doen, kunnen zich melden bij de wijkbeheerder van BrabantWonen. Door een samenwerking met Weener XL bieden de gemeente, BrabantWonen en Huybrechts Relou de mogelijkheid om werkervaring op te doen. Zo is momenteel al één bewoner aan de slag bij Huybrechts Relou.

  Buurtvisie ‘De Gestelse buurt werkt!’

  De vernieuwing van de zes flats is onderdeel van de buurtvisie ‘De Gestelse buurt werkt!’ Samen met bewoners werken de gemeente 's-Hertogenbosch, politie, BrabantWonen en welzijnsorganisatie Farent aan een mooie, veilige Gestelse buurt waar bewoners prettig samenwonen.

Meer informatie

GEEF ME EEN SEINTJE

We sturen een e-mail als de verhuur start

 • {{error_message}}

Beste geïnteresseerde,

Binnen een paar minuten ontvangt u een kopie van uw aanmelding.

Ontvangt u geen e-mail? Controleer dan uw e-mailadres of neem contact met ons op.