Flexwoningen Belgeren
Flexwoningen Belgeren
onze projecten
NieuwbouwVerhuurd

Flexwoningen Belgeren

In de wijk Maaspoort, naast de gemeentewerf aan de Belgeren, bouwt BrabantWonen 44 flexwoningen. De woningen staan tijdelijk op deze locatie op basis van een door de gemeente verleende omgevingsvergunning tot november 2031.

Wat zijn flexwoningen?

Flexwoningen worden volledig in de fabriek geproduceerd. Zij worden kant-en-klaar op de locatie geplaatst. Hierdoor kunnen er snel extra woningen worden gebouwd. Dat is nodig, omdat de vraag naar betaalbare huurwoningen in 's-Hertogenbosch erg groot is, veel groter dan het aanbod.

De flexwoningen zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens die hier tijdelijk kunnen wonen terwijl zij verder zoeken naar een permanente huurwoning. Het gaat om een tijdelijke locatie op basis van een door de gemeente verleende omgevingsvergunning tot november 2031.

Goede ervaring

BrabantWonen heeft al goede ervaring met flexwoningen in 's-Hertogenbosch. Wilt u weten hoe dat er uit ziet? Kijk dan eens op: www.denbosch.nl/nl/projecten/flexwoningen-op-tijdelijke-locaties.

De woningen

De 44 appartementen zijn ca 35 m2 groot, met woonkamer, slaapkamer, keuken, douche, toilet. Ook komen er 29 parkeerplaatsen.

Omdat het terrein direct naast de snelwegen A2/A59 ligt worden er extra geluidswerende maatregelen genomen. Enige geluidsoverlast is echter niet uit te sluiten.

Planning

In januari 2023 is er gestart met het bouwrijp maken van de grond. De woningen worden volgens de huidige planning in het tweede kwartaal van 2023 opgeleverd.

Hoe kom in ik aanmerking?

Iedereen die ingeschreven staat bij WoonService Regionaal kan reageren. Een uitzondering geldt voor gezinnen met kinderen onder 18 jaar, zij komen niet in aanmerking.

Start verhuur: 6 maart tot en met 12 maart

Er worden 13 woningen aangeboden op basis van inschrijftijd.
Hier komt één verzameladvertentie voor.

Deze 13 woningen worden geadverteerd onder de advertentie Leemskuilen 2. Als u op deze advertentie reageert dan reageert u op alle 13 beschikbare woningen die op basis van inschrijftijd worden aangeboden. Komt u in aanmerking voor een woning dan ontvang u binnen een aantal weken na het sluiten van de advertentie een mail om uw voorkeur voor huisnummer op te geven. De kandidaat met de langste inschrijftijd mag als eerste kiezen, de tweede kandidaat als tweede, etc. Daarna ontvangt u een voorlopige woningaanbieding.

Dit zijn de 13 beschikbare huisnummers waar kandidaten een voorkeur voor op kunnen geven als ze in aanmerking komen:
Leemskuilen 2, 5, 8, 9, 14, 18, 24, 26, 29, 31, 34, 38 en 42

20 woningen worden er via loting aangeboden en 11 woningen zijn gereserveerd.

Tijdelijke verhuur

Deze woning wordt tijdelijk verhuurd. Dit betekent dat u de woning kunt huren tot einde omgevingsvergunning, november 2031. Voor 1 november 2031 zult u moeten verhuizen, om dit mogelijk te maken behoudt u bij de toewijzing van een flexwoning uw inschrijftijd bij WoonService Regionaal. Er worden woningen toegewezen op basis van inschrijftijd en op basis van loting, ook zijn er woningen gereserveerd. BrabantWonen behoudt het recht om af te kunnen wijken van de kandidatenlijst.

Huurprijzen

Er zijn 3 type woningen: de woningen zijn allemaal hetzelfde maar de buitenruimte kan verschillen.

  • Type 1: Begane grond woning met terras van 12 m2, kale huurprijs bedraagt € 533,72
  • Type 2: Begane grond woning met terras van 6 m2, kale huurprijs bedraagt € 516,22
  • Type 3: Eerste en tweede verdieping, geen buitenruimte, kale huurprijs bedraagt € 492,62

(kale huurprijs is de huurprijs zonder servicekosten)

De woningen zijn bedoeld voor een- of tweepersoonshuishoudens. Kleine gezinnen, zoals ouders met een kind onder de 18 jaar, komen niet in aanmerking.

Er is nog geen nieuwsbericht geplaatst.

Meer informatie