Flexwoningen De Fuik
onze projecten
NieuwbouwOpgeleverd

De Fuik

BrabantWonen bouwde aan De Fuik in 's-Hertogenbosch 138 nieuwe flexwoningen. Het gaat om 114 studio’s en 24 appartementen. De laatste woningen zijn in april 2021 opgeleverd en allemaal verhuurd. 

Flexwoning

Een flexwoning wordt gemaakt in een fabriek. Een speciaal transport brengt de woningen kant-en-klaar op de locatie. Vervolgens worden ze vakkundig op hun plaats gezet. Daar staan ze meestal 10 tot 15 jaar. Daarna kunnen de woningen worden verplaatst naar een andere tijdelijke locatie. Lees hier meer over flexwoningen.

Voor wie?

De flexwoningen aan De Fuik zijn voor mensen die met spoed een woning zoeken en niet in aanmerking komen voor urgentie. Denk aan mensen die scheiden, uit het buitenland terugkeren en (internationale) studenten. De appartementen zijn voor een of twee personen. De studio’s zijn voor één persoon en worden toegewezen aan (internationale) studenten en jongeren tot 23 jaar. Bewoners krijgen een huurcontract van 2 jaar. Het huurcontract voor studenten is gelijk aan hun studieduur.

De Fuik

In 2019 bouwde BrabantWonen aan De Fuik 60 flexwoningen voor (internationale) studenten. In 2021 bouwden we nog eens 78 flexwoningen voor studenten, jongeren en stellen.  

Details

De 138 appartementen en studio’s aan De Fuik zijn verdeeld over 4 gebouwen:

 • 2 gebouwen met ieder 30 studio's voor studenten
 • 1 gebouw met 45 studio’s voor studenten.
 • 1 gebouw met 24 appartementen voor een- of tweepersoons huishoudens en 9 studio’s voor jongeren tot 23 jaar.

Appartementen

De appartementen hebben een woonkamer met keukenblok, 1 slaapkamer en een badkamer met douche en toilet.

Studio’s

De studio’s hebben een woon-slaapkamer in één ruimte met een keukenblok. Er is een aparte ruimte voor de badkamer met douche en toilet.

Voor een deel ingericht

De appartementen en studio’s worden vrij compleet opgeleverd. Bewoners betalen hier een maandelijkse bijdrage voor, maar ze hoeven dan zelf niet alles nieuw te kopen. Op de vloer ligt vinyl en de wanden zijn behangen met glasvezelbehang. Ook hangen er gordijnen. In de keuken staat een koelkast (tafelmodel) en er is een 4-pits elektrische kookplaat met afzuigkap. Deze apparaten zijn van BrabantWonen en horen bij de woning. 

Terras en gezamenlijke buitenruimte

De appartementen en studio's op de begane grond hebben een klein terras. De appartementen en studio's op de eerste verdieping hebben geen balkon. Alle bewoners mogen gebruik maken van de gezamenlijke buitenruimte tussen de gebouwen.

Energiezuinig

De appartementen en studio’s hebben energielabel A. Ze zijn goed geïsoleerd en hebben dubbel glas (HR++). Op het dak liggen zonnepanelen. De woningen hebben geen gasaansluiting. Alles werkt op elektriciteit. 

Verhuur

Flexwoningen verhuurd

De appartementen en studio's zijn allemaal verhuurd. 

Voor wie?

De woningen zijn toegewezen aan een- of tweepersoonshuishoudens. Voor studenten geldt dat zij een voltijdstudie moeten volgen in 's-Hertogenbosch.

Nieuws

 • 78 extra nieuwe flexwoningen aan De Fuik

  78 extra nieuwe flexwoningen aan De Fuik

  29 apr. 2021

  Gisteren en vandaag ontvingen de bewoners van De Fuik de sleutel van hun nieuwe woning. Het afgelopen half jaar bouwde BrabantWonen hier 78 flexwoningen. In 2019 verrezen er op deze plek ook al 60 tijdelijke woningen. In totaal staan er nu 138 flexwoningen aan De Fuik. Met de bouw van deze woningen komen BrabantWonen en gemeente ’s-Hertogenbosch verder tegemoet aan de grote vraag naar extra woonruimte.

  De gemeente en woningcorporaties werken er hard aan om de druk op de woningmarkt te verminderen zodat iedereen goed en betaalbaar kan wonen. Dat kan door het bouwen van meer nieuwbouwwoningen, maar dat kost tijd. Daarom werken we ook aan nieuwe, tijdelijke oplossingen, zoals flexwoningen. Deze woningen zijn bestemd voor mensen die met spoed een woning zoeken, maar buiten de urgentieregeling vallen. Bijvoorbeeld mensen die scheiden, uit het buitenland terugkeren en studenten.

  Korte bouwtijd

  Aannemer Barli bouwde de 54 studio’s en 24 appartementen voor een groot deel in de fabriek en vervoerde ze vervolgens naar de bouwlocatie. Dit maakt het mogelijk om in een korte tijd woningen te bouwen. De flexwoningen zijn goed geïsoleerd en daardoor energiezuinig. Op het dak liggen zonnepanelen die schone energie opwekken.

  Studio’s en appartementen

  De appartementen hebben één slaapkamer en zijn bestemd voor één- of tweepersoonshuishoudens. De studio’s zijn iets kleiner en daardoor geschikt voor één persoon. Bewoners krijgen een huurcontract van twee jaar en behouden hun inschrijftijd. Hierdoor hebben ze daarna een grotere kans op een reguliere huurwoning. Voor studenten geldt dat het huurcontract gelijk is aan hun studieduur.

  De voormalige voetbalvelden van RKJVV aan De Fuik zijn een van de tien locaties die gemeente ’s-Hertogenbosch beschikbaar stelde als tijdelijke woonlocatie. Afgesproken is dat er de komende drie jaar vijfhonderd woningen op tijdelijke nieuwbouwlocaties worden gebouwd. Begin juli leveren we de volgende vijftig flexwoningen op aan de Poeldonkweg in De Meerendonk.

 • Start verhuur flexwoningen de Fuik

  Start verhuur flexwoningen de Fuik

  05 jan. 2021

  Op maandag 11 januari start de verhuur van 78 flexwoningen aan De Fuik in ‘s-Hertogenbosch. Het gaat om 54 studio’s en 24 appartementen. De woningen worden energiezuinig gebouwd en zijn van alle gemakken voorzien.

  De flexwoningen zijn bedoeld voor mensen die met spoed een woning zoeken, maar niet in aanmerking komen voor urgentie. Bewoners krijgen een huurcontract van 2 jaar en behouden hun inschrijftijd. Voor studenten geldt dat hun huurcontract gelijk is aan hun studieduur.

  Voor wie?

  De appartementen zijn geschikt voor een- of tweepersoonshuishoudens. De studio’s zijn bestemd voor één persoon. De kale huurprijs van de studio’s is € 426,23 per maand en van de appartementen € 478,97 per maand.

  Hoe kan ik reageren?

  U kunt tot en met 17 januari 2021 reageren op de woningen. De woningen worden aangeboden op de website van WoonService Regionaal en StudentRoomsBrabant. Om in aanmerking te komen voor een van woningen moet u als woningzoekende ingeschreven staan bij WoonService Regionaal. Een inschrijving kost € 10 per jaar. Reageren op woningen kost niets. Wij bieden de woningen aan op basis van inschrijftijd en loting.

  De Fuik projectpagina

  Kijk ook bij De Fuik voor meer informatie over de woningen, plattegronden en servicekosten.