Flexwoningen De Fuik
onze projecten
NieuwbouwOpgeleverd

Flexwoningen De Fuik

In 2019 bouwde BrabantWonen aan De Fuik in ‘s-Hertogenbosch 60 flexwoningen voor (internationale) studenten. In 2021 bouwden we nog eens 78 flexwoningen voor studenten, jongeren en stellen.

Indeling appartementen

De appartementen hebben een woonkamer met keukenblok, 1 slaapkamer en een badkamer met douche en toilet. De studio’s hebben een woon-slaapkamer in één ruimte. Er is een aparte ruimte voor de badkamer met douche en toilet.

Energiezuinig

De appartementen en studio's hebben energielabel A. Ze zijn goed geïsoleerd en op het dak liggen zonnepanelen. De woningen hebben geen gasaansluiting.

Voor wie?

De appartementen zijn bestemd voor een- of tweepersoonshuishoudens. De studio’s zijn geschikt voor eenpersoonshuishoudens. Zodra er één vrij komt, bieden wij deze aan op www.woonserviceregionaal.nl.

 • 78 extra nieuwe flexwoningen aan De Fuik

  78 extra nieuwe flexwoningen aan De Fuik

  29 apr. 2021

  Gisteren en vandaag ontvingen de bewoners van De Fuik de sleutel van hun nieuwe woning. Het afgelopen half jaar bouwde BrabantWonen hier 78 flexwoningen. In 2019 verrezen er op deze plek ook al 60 tijdelijke woningen. In totaal staan er nu 138 flexwoningen aan De Fuik. Met de bouw van deze woningen komen BrabantWonen en gemeente ’s-Hertogenbosch verder tegemoet aan de grote vraag naar extra woonruimte.

  lees meer

  De gemeente en woningcorporaties werken er hard aan om de druk op de woningmarkt te verminderen zodat iedereen goed en betaalbaar kan wonen. Dat kan door het bouwen van meer nieuwbouwwoningen, maar dat kost tijd. Daarom werken we ook aan nieuwe, tijdelijke oplossingen, zoals flexwoningen. Deze woningen zijn bestemd voor mensen die met spoed een woning zoeken, maar buiten de urgentieregeling vallen. Bijvoorbeeld mensen die scheiden, uit het buitenland terugkeren en studenten.

  Korte bouwtijd

  Aannemer Barli bouwde de 54 studio’s en 24 appartementen voor een groot deel in de fabriek en vervoerde ze vervolgens naar de bouwlocatie. Dit maakt het mogelijk om in een korte tijd woningen te bouwen. De flexwoningen zijn goed geïsoleerd en daardoor energiezuinig. Op het dak liggen zonnepanelen die schone energie opwekken.

  Studio’s en appartementen

  De appartementen hebben één slaapkamer en zijn bestemd voor één- of tweepersoonshuishoudens. De studio’s zijn iets kleiner en daardoor geschikt voor één persoon. Bewoners krijgen een huurcontract van twee jaar en behouden hun inschrijftijd. Hierdoor hebben ze daarna een grotere kans op een reguliere huurwoning. Voor studenten geldt dat het huurcontract gelijk is aan hun studieduur.

  De voormalige voetbalvelden van RKJVV aan De Fuik zijn een van de tien locaties die gemeente ’s-Hertogenbosch beschikbaar stelde als tijdelijke woonlocatie. Afgesproken is dat er de komende drie jaar vijfhonderd woningen op tijdelijke nieuwbouwlocaties worden gebouwd. Begin juli leveren we de volgende vijftig flexwoningen op aan de Poeldonkweg in De Meerendonk.

Meer informatie