onze projecten
NieuwbouwVerhuurd

De Fuik

BrabantWonen bouwt aan De Fuik in 's-Hertogenbosch 78 nieuwe flexwoningen. Het gaat om 54 studio’s en 24 appartementen. De woningen zijn energiezuinig en van alle gemakken voorzien.

Flexwoning

Een flexwoning wordt gemaakt in een fabriek. Een speciaal transport brengt de woningen kant-en-klaar op de locatie. Vervolgens worden ze vakkundig op hun plaats gezet. Daar staan ze meestal 10 tot 15 jaar. Daarna kunnen de woningen worden verplaatst naar een andere tijdelijke locatie. Lees hier meer over flexwoningen.

Voor wie?

De flexwoningen aan De Fuik zijn bedoeld voor mensen die met spoed een woning zoeken, maar buiten de urgentieregeling vallen. Denk aan mensen die scheiden, uit het buitenland terugkeren, statushouders en (internationale) studenten. De appartementen aan De Fuik zijn geschikt voor een- of tweepersoonshuishoudens. De studio’s zijn bestemd voor één persoon en worden toegewezen aan studenten en jongeren tot 23 jaar. Bewoners krijgen een huurcontract van 2 jaar. Voor studenten geldt dat hun huurcontract gelijk is aan hun studieduur.

De Fuik

In 2019 bouwde BrabantWonen aan De Fuik ook al 60 flexwoningen verdeeld over 2 gebouwen. In deze studio’s wonen nationale en internationale studenten. In totaal staan er aan De Fuik straks 138 flexwoningen.

Planning

Als alles volgens planning verloopt leveren we de flexwoningen 28 en 29 april 2021 op.

Details

De appartementen en studio’s zijn verdeeld over 2 gebouwen:

 • Gebouw 1 met 45 studio’s voor studenten.
 • Gebouw 2 met 24 appartementen voor een- of tweepersoons huishoudens en 9 studio’s voor jongeren tot 23 jaar.

De gebouwen hebben 3 verdiepingen: begane grond, eerste en tweede verdieping. Er is geen lift.

Appartementen

De appartementen hebben een woonkamer met keukenblok, 1 slaapkamer en een badkamer met douche en toilet.

Studio’s

De studio’s hebben een woon-slaapkamer in één ruimte met een keukenblok. Er is een aparte ruimte voor de badkamer met douche en toilet.

Voor een deel ingericht

De appartementen en studio’s worden vrij compleet opgeleverd. U betaalt hier een maandelijkse bijdrage voor, maar u hoeft dan zelf niet alles nieuw te kopen. Op de vloer ligt vinyl (grijs) en de wanden zijn behangen met glasvezelbehang of getext (wit). Ook hangen er gordijnen. In de keuken staat een koelkast (tafelmodel) en er is een 4-pits elektrische kookplaat met afzuigkap. Deze apparaten zijn van BrabantWonen en horen bij de woning. U moet zelf voor de meubels zorgen.

Terras en gezamenlijke buitenruimte

De appartementen en studio's op de begane grond hebben een klein terras. Dit mag niet verder uitgebreid worden. De appartementen en studio's op de eerste verdieping hebben geen balkon. Alle bewoners mogen gebruik maken van de gezamenlijke buitenruimte tussen de gebouwen.

Fietsenberging

Op het terrein komen 3 afgesloten fietsenbergingen. Alle bewoners krijgen een sleutel van de fietsenberging.

Energiezuinig

De appartementen en studio’s hebben energielabel A. Ze zijn goed geïsoleerd en hebben dubbel glas (HR++). Op het dak liggen zonnepanelen die u deelt met de andere bewoners. De woningen hebben geen gasaansluiting. Alles werkt op elektriciteit. Kijk ook hieronder bij Energiezuinig wonen.

Verwarming en warm water

De verwarming in de woning werkt op elektra. In de woonkamer zit een splitunit. Dit is een apparaat dat zowel verwarmt als koelt. In de badkamer hangt een elektrische radiator. De appartementen hebben in de slaapkamer ook nog een elektrische radiator. Voor het warme water heeft u een luchtwarmtepomp-boiler van 80 liter.

Oplevering woning

Bekijk hier de pdf met informatie over hoe de appartementen en studio's worden opgeleverd.

Energiezuinig wonen

Energiezuinig wonen, wat betekent dat voor u?

De appartementen en studio’s zijn energiezuinig. Daarmee houden we uw woonlasten betaalbaar. En het is goed voor het milieu. Een aantal dingen is anders dan u misschien gewend bent. We hebben ze voor u op een rij gezet.

Gasloos

Uw appartement of studio heeft geen gasaansluiting en dus ook geen cv-ketel. Dat betekent dat alles elektrisch gaat: koken, de verwarming van uw huis en de verwarming van het water.

Zonnepanelen

Op het dak van de gebouwen liggen zonnepanelen. Dit scheelt in energiekosten. Hoeveel dit scheelt is afhankelijk van het aantal zonuren en uw verbruik. De opgewekte energie wordt gebruikt voor de warmtepomp, koken en alle andere elektrische apparaten in uw woning.

Elektrisch koken

Er is geen gasaansluiting in uw woning. U kookt dus elektrisch. In de woning is een 4-pits elektrische kookplaat. Let erop dat uw pannen geschikt zijn voor elektrisch koken.

Boiler voor warm water

Voor het warme water heeft u een boiler van ongeveer 80 liter. Dat is voldoende voor dagelijks gebruik. Gebruikt u veel warm water, dan kan het zijn dat het warme water opraakt. Het duurt dan een aantal uren voordat u weer warm water heeft.

Mechanische ventilatie

De mechanische ventilatie zorgt voor de afvoer van gebruikte lucht. De ventilatoren staan op het dak van het gebouw. In het plafond van de keuken en slaapkamer zitten afzuigventielen. Via de ventilatieroosters in buitenkozijnen komt schone lucht de woning binnen.

Verhuur

Zo komt u in aanmerking

Om in aanmerking te komen voor een van de appartementen of studio’s moet u als woningzoekende ingeschreven staan bij WoonService Regionaal. Een inschrijving kost € 10 per jaar. U kunt zich inschrijven via www.woonserviceregionaal.nl. Reageren op woningen kost niets.

Voor wie?

De woningen zijn bedoeld voor een- of tweepersoonshuishoudens. Daarom komen kleine gezinnen, zoals ouders met een kind onder de 18 jaar, niet in aanmerking. Voor studenten geldt dat zij een voltijdstudie moeten volgen in 's-Hertogenbosch.

Toewijzing

We wijzen de studio’s en appartementen toe op basis van inschrijftijd en met loting. Bij inschrijftijd geldt hoe langer u staat ingeschreven, hoe groter de kans op een woning. Bij loting maakt iedereen even veel kans. Uw inschrijftijd telt dan niet mee. We kijken wel naar uw inkomen.

De verdeling is als volgt:

 • Gebouw 1 met 45 studio's: op basis van loting.
 • Gebouw 3 met 24 appartementen en 9 studio's: 70% op basis van loting en 30% op basis van inschrijftijd.

Tijdelijk huurcontract van 2 jaar

U krijgt een huurcontract van 2 jaar. Voor studenten geldt dat hun huurcontract gelijk is aan hun studieduur.

Motivatie

Wanneer wij een studio of appartement toewijzen op basis van loting, vragen wij u een motivatie te schrijven. Hierin geeft u aan waarom u dringend een woning nodig heeft. U ontvangt hiervoor een formulier van ons. U hoeft geen motivatie te schrijven als u de woning krijgt op basis van inschrijftijd. Ook studenten hoeven geen motivatie te schrijven.

Inschrijftijd behouden

U behoudt gewoon uw inschrijftijd. Dat maakt het makkelijker om na 2 jaar een andere huurwoning te vinden.

Huurprijzen en Servicekosten

 • Kale huurprijs studio's: € 426,23 per maand.
 • Kale huurprijs appartementen: € 478,97 per maand.
 • Servicekosten studio's: € 123,40 per maand, inclusief water en elektra.
 • Servicekosten appartementen: € 137,40 per maand, inclusief water en elektra.

De servicekosten bestaan uit:

 • Schoonmaak € 1,00
 • Glasbewassing € 0,50
 • Huismeester € 2,50
 • Algemeen € 1,75
 • Elektra individueel € 65,00 (studio's) of € 75,00 (appartementen)
 • Water individueel € 11,00 (studio's) of € 15,00 (appartementen)
 • Inrichtingskosten € 37,59
 • Glasfonds € 0,50
 • Serviceabonnement € 3,56

Inkomenscriteria

Huur tot en met € 633,25:

 • Voor eenpersoonshuishoudens: maximaal € 23.725 per jaar, voor pensioengerechtigden: maximaal € 23.650 per jaar.
 • Voor tweepersoonshuishoudens: maximaal € 32.200 per jaar, voor pensioengerechtigden: maximaal € 32.075 per jaar.

Inkomenstoets

De woningen vallen allemaal in de categorie sociale huur. Hiervoor moet uw inkomen passend zijn. Daarom toetsen wij vooraf uw inkomen. Binnenkort plaatsen wij de inkomenscriteria op website.

Hoe kunt u reageren?

Een groot deel van de appartementen en studio's is inmiddels verhuurd. Alleen studenten die een voltijdstudie volgen in 's-Hertogenbosch komen in aanmerking.

Inkomensverklaring

Wanneer wij u een woning aanbieden, moet u een inkomensverklaring 2019 hebben. Nog geen inkomensverklaring in huis? Vraag deze dan direct aan als u gaat reageren. De inkomensverklaring vraagt u aan via de BelastingTelefoon 0800 0543 (gratis) of met uw DigiD via mijnbelastingdienst.nl.

Plattegronden

Appartementen

De appartementen hebben een woonkamer met keukenblok (ca. 18 m2), 1 slaapkamer (ca. 10 m2) en een badkamer met douche en toilet (ca. 3,5 m2).

De Fuik plattegrond appartement 1
De Fuik plattegrond appartement 2

Studio's

De studio's hebben een woon-slaapkamer in één ruimte met een keukenblok (ca. 18 m2). Er is een aparte ruimte voor de badkamer met douche en toilet (ca. 3,5 m2).

De Fuik plattegrond studio

Huisnummers

Bekijk hier het overzicht met huisnummers van de appartementen en studio's.

Situatieoverzicht

Bekijk hier hoe de 2 gebouwen in de omgeving staan. Op de gebouwen staan de huisnummers vermeld.

Nieuws

 • Start verhuur flexwoningen de Fuik

  Start verhuur flexwoningen de Fuik

  05 jan. 2021

  Op maandag 11 januari start de verhuur van 78 flexwoningen aan De Fuik in ‘s-Hertogenbosch. Het gaat om 54 studio’s en 24 appartementen. De woningen worden energiezuinig gebouwd en zijn van alle gemakken voorzien.

  De flexwoningen zijn bedoeld voor mensen die met spoed een woning zoeken, maar niet in aanmerking komen voor urgentie. Bewoners krijgen een huurcontract van 2 jaar en behouden hun inschrijftijd. Voor studenten geldt dat hun huurcontract gelijk is aan hun studieduur.

  Voor wie?

  De appartementen zijn geschikt voor een- of tweepersoonshuishoudens. De studio’s zijn bestemd voor één persoon. De kale huurprijs van de studio’s is € 426,23 per maand en van de appartementen € 478,97 per maand.

  Hoe kan ik reageren?

  U kunt tot en met 17 januari 2021 reageren op de woningen. De woningen worden aangeboden op de website van WoonService Regionaal en StudentRoomsBrabant. Om in aanmerking te komen voor een van woningen moet u als woningzoekende ingeschreven staan bij WoonService Regionaal. Een inschrijving kost € 10 per jaar. Reageren op woningen kost niets. Wij bieden de woningen aan op basis van inschrijftijd en loting.

  De Fuik projectpagina

  Kijk ook bij De Fuik voor meer informatie over de woningen, plattegronden en servicekosten.