Nieuwbouw De Erven
onze projecten
NieuwbouwVerhuurd

De Erven

De komende jaren bouwen we 100 nieuwe huurwoningen in Heesch. De woningen komen in De Erven aan de westkant van het dorp. Hier ontstaat een hele nieuwe woonwijk met een divers aanbod van woningen. 

Duurzaamheid
De nul-op-de-meter (NOM) woningen zijn zeer energiezuinig. Ze hebben geen gasaansluiting en zijn zeer goed geïsoleerd. Op het dak liggen zonnepanelen die schone energie opwekken. 

Meer huurwoningen in Heesch
In Heesch is een grote vraag naar betaalbaar wonen. Samen met gemeente Bernheze, Bedrijf Van Herpen, Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling en andere bouwers werken we daar hard aan.

Planning
We bouwen de woningen in verschillende fases:

 • 21 woningen: deze woningen zijn verhuurd en opgeleverd.
 • 40 woningen: deze woningen worden op dit moment gebouwd.

Details

Ruime woningen
Alle woningen hebben een keuken aan de straatzijde en een woonkamer die uitkijkt op de achtertuin. Een glazen pui zorgt voor veel daglicht in huis. In de hal vindt u het toilet, de trap naar boven en een aparte ruimte voor de warmtepomp. Op de eerste verdieping zijn 3 slaapkamers, een badkamer en de trap naar zolder. U heeft een ruime zolder voor bijvoorbeeld een extra slaapkamer of een hobbyruimte. Hier zijn ook de aansluitingen voor uw wasmachine en droger. De mechanische ventilatie staat op zolder in een aparte ruimte.

De achtertuin bereikt u via de achterzijde van de woning. Hier staat ook een aparte berging voor bijvoorbeeld fietsen en tuinmeubilair. 

Energiezuinige woning
De woningen zijn zogenaamde nul-op-de-meter-woningen (NOM). Dat betekent dat uw woning net zoveel energie opwekt, als hij nodig heeft. Meer weten over energiezuinige woning? Lees dan de brochure Energiezuinig wonen.

Verhuur

Wanneer kom in ik aanmerking?

De woningen zijn geschikt voor starters en doorstromers. Er gelden geen leeftijdseisen. Om te reageren op een woning moet u ingeschreven staan bij WoonService Regionaal.

Wanneer start de verhuur?

Wij bieden de woningen in 3 fases aan:

 • Fase 1: 10 t/m 16 mei 2021 adverteren we 4 woningen aan Ploegmakers-Erf
 • Fase 2: 5 t/m 11 juli adverteren we 15 woningen aan Verstegen-Erf en Van den Akker-Erf
 • Fase 3: 1 t/m 7 november adverteren we 21 woningen aan Van den Berg-Erf

Van de 21 woningen die wij van 1 t/m 7 november te huur aanbieden, worden er 4 aangeboden met loting, 1 woning is voor huurders met een middeninkomen en 2 woningen zijn gereserveerd. 

U vindt de woningen op de website van WoonService Regionaal. Wilt u op de hoogte blijven van de start verhuur? Meld u dan hieronder aan bij 'Geef me een seintje'. U krijgt dan een e-mail als de verhuur start.

Huurprijzen en servicekosten

Kale huurprijs: € 678,66

Servicekosten:

 • Glasfonds € 0,50
 • Serviceabonnement: € 3,56
 • EPV: € 75,-

Wanneer worden de woningen opgeleverd?

De woningen worden verspreid opgeleverd. De eerste woningen leveren we in het najaar van 2021 op. De laatste woningen in de eerste maanden van 2022.

Meer informatie

In de verhuurbrochure leest u meer informatie over deze woningen. 

Verhuurbrochure

Contact

Neem voor informatie over de huurwoningen contact op met ons Klantinformatiecentrum.

Nieuws

 • Nieuwbouw De Erven bereikt hoogste punt

  Nieuwbouw De Erven bereikt hoogste punt

  08 jul. 2021

  In de nieuwbouwwijk De Erven in Heesch bouwt BrabantWonen 40 nieuwe huurwoningen. De bouw schiet goed op, want afgelopen woensdag bereikten we het hoogste punt. Dit feestelijke moment vierden we traditiegetrouw met de bouwvakkers.

  Reageren op woningen

  Tot en met 11 juli kunnen woningzoekenden via WoonService Regionaal reageren op de 15 woningen aan Van den Akker-Erf en Verstegen-Erf. In november verhuren we de andere woningen aan Van den Berg-Erf. De oplevering is ook in fases. In september krijgen de eerste bewoners de sleutel en in februari 2022 levert Bouwbedrijf Van Wanrooij de laatste woningen op. Dan heeft Heesch er weer 40 betaalbare huurwoningen bij!

  Moderne woningen

  De woningen zijn zogenaamde Nul-op-de-Meter-woningen. Dat betekent dat ze jaarlijks evenveel energie opwekken als nodig is voor de verwarming, het warme water en elektrische apparaten. De hoek- en tussenwoningen hebben een frisse, eigentijdse uitstraling. De keuken is aan de voorzijde van de woning en de woonkamer kijkt uit op de achtertuin. De grote ramen zorgen ervoor dat het binnen lekker licht is. Verder heeft de woning drie slaapkamers en een zolder.

  Fijn wonen in Heesch

  Het is goed wonen in Heesch aan de rand van de Maashorst. In dit gezellige dorp vindt u alles wat u nodig heeft: winkels, scholen, restaurants en sportclubs. Heeft u meer nodig? Vanuit Heesch fietst u in 20 minuten naar Oss.

  Verhuurbrochure

  Geïnteresseerd in een energiezuinige huurwoning in De Erven? Lees dan de verhuurbrochure.

 • 21 energiezuinige huurwoningen in Heesch opgeleverd

  21 energiezuinige huurwoningen in Heesch opgeleverd

  11 feb. 2021

  Vandaag ontvingen de bewoners van de nieuwe huurwoningen in De Erven (Heesch) de sleutel van hun woning. Daarmee is de eerste fase van het nieuwbouwproject van BrabantWonen opgeleverd en krijgt Heesch er 21 betaalbare huurwoningen bij.

  De woningen komen aan de Van de Ven-erf en Ploegmakers-erf in de nieuwbouwwijk De Erven, aan de westkant van Heesch. Ze zijn van alle gemakken voorzien. De woonkamer kijkt uit op de achtertuin en heeft een glazen pui voor veel daglicht. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een badkamer. Ook is er een ruime zolder.

  Energiezuinig wonen

  De woningen Nul-op-de-Meter-woningen (NOM) en zeer energiezuinig. Daarmee blijven de woonlasten voor bewoners betaalbaar en het is goed voor het milieu. De huizen zijn zeer goed geïsoleerd. Op het dak liggen zonnepanelen die schone energie opwekken voor eigen gebruik.

  Vraag naar huurwoningen

  Er is veel vraag naar betaalbare huurwoningen in Heesch. Daarom spraken gemeente Bernheze en BrabantWonen af om dit jaar 61 huurwoningen te bouwen in Heesch. Deze afspraak maakt deel uit van de prestatieafspraken voor 2021. Hierin staat dat we zo’n 100 huurwoningen bouwen in Heesch.

  Meer woningen in Heesch

  BrabantWonen bouwt dit jaar in De Erven nog 40 energiezuinige huurwoningen. Deze woningen worden verspreid opgeleverd vanaf halverwege 2021.

  Interesse?

  Heeft u interesse in de 40 sociale huurwoningen die nu gebouwd worden? Lees meer op www.brabantwonen.nl/de-erven. Reageren kan alleen als u ingeschreven staat als woningzoekende bij WoonService Regionaal.

 • Bouw gestart: 61 betaalbare huurwoningen De Erven Heesch

  Bouw gestart: 61 betaalbare huurwoningen De Erven Heesch

  16 apr. 2020

  In het westen van Heesch, aan de Beemdstraat en de Bosschebaan, is de bouw gestart van 61 energiezuinige en betaalbare huurwoningen in De Erven. De gevels verschillen, maar van binnen zijn de eengezinswoningen identiek. Met drie slaapkamers en een zolder hebben ze een totale woonoppervlakte van 105 m2 en een tuin van ongeveer 80 m2.

  De 61 ruime eengezinswoningen in De Erven hebben een keuken aan de straatzijde. De woonkamer kijkt uit op de achtertuin; een glazen pui zorgt voor veel daglicht in huis. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een badkamer. En een ruime zolder, bijvoorbeeld voor een hobbyruimte. De woningen zijn betaalbaar, energiezuinig en passen dus bij een brede doelgroep. BrabantWonen verwacht veel belangstelling, ook van starters en jonge gezinnen uit Heesch.

  De woningen worden energiezuinig gebouwd volgens het principe van NOM (nul-op-de-meter). Dat betekent dat ze zelf energie opwekken die nodig is voor de installaties, verwarming en huishoudelijke apparaten. De woningen zijn zeer goed geïsoleerd, hebben zonnepanelen op het dak en energiezuinige installaties.

  Heeft u interesse in deze sociale huurwoningen? Lees meer op www.brabantwonen.nl/de-erven. Reageren kan alleen als u ingeschreven staat als woningzoekende bij WoonService Regionaal. Schrijf u dus nu meteen in via www.woonserviceregionaal.nl.

  De oplevering van de eerste woningen staat gepland in het voorjaar van 2021. De laatste opleveringen verwachten we eind 2021 of begin 2022. Zodra de woningen gereed zijn, neemt BrabantWonen 21 woningen turnkey af van bouwbedrijf Van Herpen en 40 woningen turnkey van Van Wanrooij. Deze 61 woningen maken deel uit van de prestatieafspraken die BrabantWonen met gemeente Bernheze heeft gemaakt om nog voor 2021 zo’n 100 huurwoningen toe te voegen in Heesch.