Nieuwbouw De Erven
onze projecten
NieuwbouwIn aanbouw

De Erven

De komende jaren bouwen we 100 nieuwe huurwoningen in Heesch. De woningen komen in De Erven aan de westkant van het dorp. Hier ontstaat een heel nieuwe woonwijk met een divers aanbod van woningen. 

Duurzaamheid

De nul-op-de-meter (NOM) woningen zijn zeer energiezuinig. Ze hebben geen gasaansluiting en zijn zeer goed geïsoleerd. Op het dak liggen zonnepanelen die schone energie opwekken. 

Meer huurwoningen in Heesch

In Heesch is een grote vraag naar betaalbaar wonen. Samen met gemeente Bernheze, Bedrijf Van Herpen, Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling en andere bouwers werken we daar hard aan.

Planning

We bouwen de woningen in verschillende fases:

 • 21 woningen: deze woningen zijn verhuurd en opgeleverd.
 • 40 woningen: deze woningen worden op dit moment gebouwd.

De komende jaren bouwen we nog meer huurwoningen in De Erven. Wanneer er meer bekend is over de planning, leest u dit op onze website.

Ruime woningen

De 40 woningen die we op dit moment bouwen hebben een keuken aan de straatzijde en een woonkamer die uitkijkt op de achtertuin. Een glazen pui zorgt voor veel daglicht in huis. In de hal is het toilet, de trap naar boven en een aparte ruimte voor de warmtepomp. Op de eerste verdieping zijn 3 slaapkamers, een badkamer en de trap naar de zolder. Er is een ruime zolder voor bijvoorbeeld een extra slaapkamer of een hobbyruimte. Hier zijn ook de aansluitingen voor de wasmachine en droger. De mechanische ventilatie staat op zolder in een aparte ruimte.

In de achtertuin staat ook een aparte berging voor bijvoorbeeld fietsen en tuinmeubilair.

Nieuwe huurwoningen

De komende jaren bouwen we nog meer huurwoningen in De Erven. Zodra er meer bekend is over deze woningen, leest u dit op onze website.

Energiezuinige woning

De woningen zijn zogenaamde nul-op-de-meter-woningen (NOM). Dat betekent dat uw woning net zoveel energie opwekt, als hij nodig heeft. Meer weten over energiezuinige woning? Lees dan de brochure Energiezuinig wonen.

De 40 woningen die we nu bouwen zijn inmiddels verhuurd. Ze worden de komende maanden opgeleverd.

Hoe kom ik in aanmerking voor de andere huurwoningen?

Om in aanmerking te komen moet u ingeschreven staan bij WoonService Regionaal.

Wanneer start de verhuur?

Het is nog niet bekend wanneer de verhuur start.

Wilt u op de hoogte blijven van de start verhuur? Meld u dan hieronder aan bij 'Geef me een seintje'. U krijgt dan een e-mail als de verhuur start.

Huurprijzen en servicekosten

De huurprijzen en servicekosten van de woningen die we de komende jaren bouwen zij nog niet bekend.

Wanneer worden de woningen opgeleverd?

Dit is nog niet bekend. Zodra wij meer weten over de planning, leest u dit op onze website.

Neem voor informatie over de huurwoningen contact op met ons Klantinformatiecentrum.

 • 40 nieuwe huurwoningen opgeleverd in Heesch

  40 nieuwe huurwoningen opgeleverd in Heesch

  13 apr. 2022

  Nieuwbouwwijk De Erven heeft er 40 sociale huurwoningen bij. Op dinsdag 12 april leverden we de laatste woningen op. Daarmee staat de teller al op 61 nieuwe huurwoningen! En daar blijft het niet bij. Ook de komende jaren bouwen we betaalbare huurwoningen in Heesch. lees meer

  Samen met gemeente Bernheze spraken we af om in totaal 100 huurwoningen te bouwen in Heesch. Hiermee komen we tegemoet aan de grote vraag naar betaalbare huurwoningen. Vorig jaar kwamen er ook al 21 nieuwe huurwoningen bij. Met de 40 woningen die we nu opleveren, zijn we dus al dik over de helft.

  Energiezuinig en betaalbaar

  De woningen staan aan Ploegmakers-erf, Verstegen-erf, Van den Akker-Erf en Van den Berg-erf. Het zijn Nul-op-de-Meter-woningen en dus zeer energiezuinig. Op het dak liggen zonnepanelen die schone energie opwekken voor eigen gebruik. Daarnaast zorgen energiezuinige installaties zoals een warmtepomp voor de verwarming van de woning en het warme water. Doordat de woning energiezuinig is, blijven de woonlasten voor de bewoners betaalbaar en dragen we bij aan een duurzame wereld.

  Ruime en moderne woningen

  De gevels verschillen, maar van binnen zijn de 40 eengezinswoningen identiek. Met drie slaapkamers en een zolder hebben ze een woonoppervlakte van zo’n 100 m2 en een tuin van ongeveer 80 m2. De ruime eengezinswoningen zijn energiezuinig, betaalbaar en geschikt voor gezinnen, alleenstaanden en stellen van alle leeftijden.

  Interesse?

  BrabantWonen start dit jaar met de bouw van nog 27 woningen. Naar verwachting is de oplevering in 2023. Heeft u interesse in een sociale huurwoning in De Erven? Kijk dan bij De Erven op onze website. Reageren kan alleen als u ingeschreven staat als woningzoekende bij WoonService Regionaal. Schrijf u dus nu meteen in!

  Zie ook:

 • Nieuwbouw De Erven bereikt hoogste punt

  Nieuwbouw De Erven bereikt hoogste punt

  08 jul. 2021

  In de nieuwbouwwijk De Erven in Heesch bouwt BrabantWonen 40 nieuwe huurwoningen. De bouw schiet goed op, want afgelopen woensdag bereikten we het hoogste punt. Dit feestelijke moment vierden we traditiegetrouw met de bouwvakkers. lees meer

  Reageren op woningen

  Tot en met 11 juli kunnen woningzoekenden via WoonService Regionaal reageren op de 15 woningen aan Van den Akker-Erf en Verstegen-Erf. In november verhuren we de andere woningen aan Van den Berg-Erf. De oplevering is ook in fases. In september krijgen de eerste bewoners de sleutel en in februari 2022 levert Bouwbedrijf Van Wanrooij de laatste woningen op. Dan heeft Heesch er weer 40 betaalbare huurwoningen bij!

  Moderne woningen

  De woningen zijn zogenaamde Nul-op-de-Meter-woningen. Dat betekent dat ze jaarlijks evenveel energie opwekken als nodig is voor de verwarming, het warme water en elektrische apparaten. De hoek- en tussenwoningen hebben een frisse, eigentijdse uitstraling. De keuken is aan de voorzijde van de woning en de woonkamer kijkt uit op de achtertuin. De grote ramen zorgen ervoor dat het binnen lekker licht is. Verder heeft de woning drie slaapkamers en een zolder.

  Fijn wonen in Heesch

  Het is goed wonen in Heesch aan de rand van de Maashorst. In dit gezellige dorp vindt u alles wat u nodig heeft: winkels, scholen, restaurants en sportclubs. Heeft u meer nodig? Vanuit Heesch fietst u in 20 minuten naar Oss.

  Verhuurbrochure

  Geïnteresseerd in een energiezuinige huurwoning in De Erven? Lees dan de verhuurbrochure.

  Zie ook:

 • 21 energiezuinige huurwoningen in Heesch opgeleverd

  21 energiezuinige huurwoningen in Heesch opgeleverd

  11 feb. 2021

  Vandaag ontvingen de bewoners van de nieuwe huurwoningen in De Erven (Heesch) de sleutel van hun woning. Daarmee is de eerste fase van het nieuwbouwproject van BrabantWonen opgeleverd en krijgt Heesch er 21 betaalbare huurwoningen bij. lees meer

  De woningen komen aan de Van de Ven-erf en Ploegmakers-erf in de nieuwbouwwijk De Erven, aan de westkant van Heesch. Ze zijn van alle gemakken voorzien. De woonkamer kijkt uit op de achtertuin en heeft een glazen pui voor veel daglicht. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een badkamer. Ook is er een ruime zolder.

  Energiezuinig wonen

  De woningen Nul-op-de-Meter-woningen (NOM) en zeer energiezuinig. Daarmee blijven de woonlasten voor bewoners betaalbaar en het is goed voor het milieu. De huizen zijn zeer goed geïsoleerd. Op het dak liggen zonnepanelen die schone energie opwekken voor eigen gebruik.

  Vraag naar huurwoningen

  Er is veel vraag naar betaalbare huurwoningen in Heesch. Daarom spraken gemeente Bernheze en BrabantWonen af om dit jaar 61 huurwoningen te bouwen in Heesch. Deze afspraak maakt deel uit van de prestatieafspraken voor 2021. Hierin staat dat we zo’n 100 huurwoningen bouwen in Heesch.

  Meer woningen in Heesch

  BrabantWonen bouwt dit jaar in De Erven nog 40 energiezuinige huurwoningen. Deze woningen worden verspreid opgeleverd vanaf halverwege 2021.

  Interesse?

  Heeft u interesse in de 40 sociale huurwoningen die nu gebouwd worden? Lees meer op www.brabantwonen.nl/de-erven. Reageren kan alleen als u ingeschreven staat als woningzoekende bij WoonService Regionaal.

  Zie ook:

GEEF ME EEN SEINTJE

We sturen een e-mail als de verhuur start

 • {{error_message}}

Beste geïnteresseerde,

Binnen een paar minuten ontvangt u een kopie van uw aanmelding.

Ontvangt u geen e-mail? Controleer dan uw e-mailadres of neem contact met ons op.