Nieuwbouw De Erven
onze projecten
NieuwbouwVerhuurd

De Erven

De komende jaren bouwen we 100 nieuwe huurwoningen in Heesch. De woningen komen in De Erven aan de westkant van het dorp. Hier ontstaat een heel nieuwe woonwijk met een divers aanbod van woningen. 

Duurzaamheid

De nul-op-de-meter (NOM) woningen zijn zeer energiezuinig. Ze hebben geen gasaansluiting en zijn zeer goed geïsoleerd. Op het dak liggen zonnepanelen die schone energie opwekken. 

Meer huurwoningen in Heesch

In Heesch is een grote vraag naar betaalbaar wonen. Samen met gemeente Bernheze, Bedrijf Van Herpen, Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling en andere bouwers werken we daar hard aan.

Planning

We bouwen de woningen in verschillende fases:

 • 21 woningen: deze woningen zijn verhuurd en opgeleverd.
 • 40 woningen: deze woningen zijn verhuurd en opgeleverd.
 • 27 woningen: deze woningen worden op dit moment gebouwd.

Comfortabel wonen

De 27 woningen die we op dit moment bouwen bestaan uit twee verschillende types. Waarvan 20 reguliere woningen en 7 gelijkvloerse woningen. De gelijkvloerse woningen zijn geschikt voor zowel jong als oud. Comfortabel met alles gelijkvloers en toch voldoende ruimte.

De reguliere woningen hebben een keuken aan de straatzijde en een woonkamer die uitkijkt op de achtertuin. Een glazen pui zorgt voor veel daglicht in huis. In de hal is het toilet, de trap naar boven en een aparte ruimte voor de warmtepomp. Op de eerste verdieping zijn 3 slaapkamers, een badkamer en de trap naar de zolder. Er is een ruime zolder voor bijvoorbeeld een hobbyruimte. Hier zijn ook de aansluitingen voor de wasmachine en droger. De mechanische ventilatie met warmte terugwinning– WTW staat op zolder in een aparte ruimte.

Bij de gelijkvloerse woningen zit de woonkamer aan de straatkant en de keuken kijkt uit op de achtertuin. Op de begane grond is een slaapkamer met aangrenzende badkamer. De badkamer is toegankelijk met een schuifdeur vanuit de slaapkamer. In de hal is de trap naar boven. Op de eerste verdieping is de tweede slaapkamer, de zolder en een extra ruimte. Hier zijn ook de aansluitingen voor de wasmachine en droger. De mechanische ventilatie met warmte terugwinning– WTW en warmtepomp staan op deze verdieping in een aparte ruimte.

Hoe kom ik in aanmerking voor de andere huurwoningen?

Om in aanmerking te komen moet u ingeschreven staan bij WoonService Regionaal. Woningzoekenden uit Heesch hebben voorrang bij de toewijzing.

Wanneer start de verhuur?

De verhuur start op 27 maart, u kunt reageren tot en met 2 april 2023.

Huurprijzen en servicekosten

De kale huurprijs is € 693,60 per maand en de servicekosten zijn € 78,25 (waarvan € 75,- EPV) per maand.

Wanneer worden de woningen opgeleverd?

De oplevering vindt plaats in fases. Als alles volgens planning verloopt leveren we als volgt op:

 • Van de Wetering-erf 10 t/m 28
  derde kwartaal 2023
 • Van de Wetering-erf 42 t/m 56
  derde kwartaal 2023
 • Van de Berg-erf 1 t/m 17
  vierde kwartaal 2023

Hoe kunt u reageren?

Via Woonserice Regionaal, daar worden 19 woningen aangeboden op basis van inschrijftijd.
Hier komt één verzameladvertentie voor.

Deze 19 woningen worden geadverteerd onder de advertentie Van de Wetering-erf 22. Als u op deze advertentie reageert dan reageert u op alle 19 beschikbare woningen die op basis van inschrijftijd worden aangeboden, zowel de gelijkvloerse woningen en eengezinswoningen. Komt u in aanmerking voor een woning dan ontvang u binnen een aantal weken na het sluiten van de advertentie een mail om uw voorkeur voor huisnummer op te geven. De kandidaat met de langste inschrijftijd mag als eerste kiezen, de tweede kandidaat als tweede, etc. Daarna ontvangt u een voorlopige woningaanbieding.

Dit zijn de 19 beschikbare huisnummers waar kandidaten een voorkeur voor op kunnen geven als ze in aanmerking komen:

Van de Wetering-erf:
10, 12, 16, 20, 22, 24, 28
42, 44, 48, 50, 54 (gelijkvloerse woning), 56 (gelijkvloerse woning)

Van den Berg-erf:
1 (gelijkvloerse woning), 3 (gelijkvloerse woning), 7(gelijkvloerse woning), 9, 13, 15

7 woningen worden er via loting aangeboden en 1 woning (Van den Berg-erf 5, gelijkvloerse woning) is gereserveerd

Bijzondere voorrang

Woningzoekenden uit Heesch hebben voorrang bij de toewijzing. Hiervoor dient u een uittreksel uit het bevolkingsregister (BRP: de Basisregistratie Personen) aan te leveren. U vraagt de BRP aan in de gemeente waar u woont.

Neem voor informatie over de huurwoningen contact op met ons Klantinformatiecentrum.

Er is nog geen nieuwsbericht geplaatst.