Impressie Brabantstraat
Impressie Brabantstraat
Impressie Brabantstraat
Impressie Brabantstraat
Impressie Brabantstraat
onze projecten
NieuwbouwIn voorbereiding

Brabantstraat

Er worden nieuwe appartementen gebouwd aan de Brabantstraat op de hoek van de Isabella van Portugalstraat. Het nieuwe gebouw komt in de Hertogenbuurt in de wijk Krinkelhoek.

Bijzonder duurzaam gebouwd

Het gebouw wordt heel milieuvriendelijk gebouwd, met veel natuurlijke materialen en groene daken om regenwater op te vangen. BrabantWonen probeert de CO2-uitstoot van het gebouw en de bouw zo laag mogelijk te houden. De appartementen krijgen elk een efficiënt, volledig elektrisch verwarmingssysteem, waardoor de bewoners zowel in de zomer als in de winter comfortabel kunnen leven met lage energiekosten.

Planning

Om plaats te maken voor de nieuwe woningen, slopen we eerst 15 oude woningen aan de Brabantstraat / hoek van de Isabella van Portugalstraat. Dat doen we voor juni 2024. Na de zomer start de bouw van het nieuwe appartementencomplex. We verwachten dat de nieuwe huurders eind 2025 of begin 2026 de sleutel van hun nieuwe woning kunnen krijgen.

Bestemmingsplan

Voordat we kunnen beginnen met bouwen, moet eerst het bestemmingsplan gewijzigd worden. Op 20 september 2023 organiseerden wij hiervoor een inloopavond voor de buurt. De gemeente legt het bestemmingsplan rond eind 2023 ter inzage. Wanneer u de stukken kunt bekijken is te lezen bij de officiële bekendmakingen in Oss Actueel. Als u wilt reageren op het bestemmingsplan moet u dat binnen 6 weken na bekendmaking doen.

Appartementen met één of twee slaapkamers

Het nieuwe appartementengebouw is 3 lagen hoog, net als de huidige woningen. Daardoor passen de nieuwe woningen goed in de buurt. Op de begane grond komen 16 tweekamerappartementen met een tuin, daarboven 18 driekamerappartementen met een balkon. Alle woningen hebben genoeg opbergruimte en zijn gemakkelijk toegankelijk via de trappen in het gebouw of met de lift bij de hoofdingang.

Indeling gebouw

Het gebouw is overzichtelijk en veilig ontworpen, met mooie details en een duidelijke indeling. Het parkeren gebeurt aan de voorkant van het gebouw, met parkeerplaatsen die haaks op de weg zijn aangelegd. Er is ook een aparte gemeenschappelijke fietsenstalling met voldoende oplaadpunten voor elektrische fietsen. Bovendien is er ruimte voor het parkeren en opladen van verschillende scootmobielen.

Energiezuinig

De woningen zijn zeer energiezuinig. Zo houden wij uw woonlasten betaalbaar. En het is goed voor het milieu. Het appartement is goed geïsoleerd en op het dak liggen zonnepanelen waarmee schone energie opwekt wordt. Daarnaast hebben de woningen geen gasaansluiting. Koken en verwarmen gebeurt dus elektrisch.

Voor wie?

De woningen zijn bestemd voor alleenstaanden en kleine gezinnen. Huurders uit de gesloopte woningen die terug willen keren krijgen voorrang bij de toewijzing. Vervolgens kunnen andere woningzoekenden reageren.

Meer informatie

Meer informatie leest u in de uitgebreide verhuurbrochure. Hierin staan ook plattegronden. De verhuurbrochure verschijnt voordat de verhuur begint op deze website.

Hoe kunt u reageren?

Wij bieden de woningen aan op Thuispoort. De exacte datum is nog niet bekend. Meestal is dat een aantal maanden voor de oplevering. Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor ‘Geef mij een seintje’. Wij sturen u dan een e-mail als de verhuur start. Houd ook deze website in de gaten voor nieuws en ontwikkelingen.

Let op! Om te kunnen reageren moet u ingeschreven staan bij Thuispoort.

Toewijzing en voorrang

We wijzen de woningen toe op basis van inschrijftijd en loting. Huurders uit de gesloopte woningen die terug willen keren krijgen voorrang. Vervolgens kunnen andere woningzoekenden reageren op de nog beschikbare woningen.

Huurprijzen 

De kale huurprijs is maximaal € 647,19 per maand voor een tweekamerappartement en maximaal € 693,60 per maand voor de driekamerappartementen (prijspeil 2023).

Inkomenstoets 

Voor deze woningen moet uw inkomen passend zijn. Daarom toetsen wij vooraf uw inkomen. Dat doen we met een inkomensverklaring van de Belastingdienst. Vraag deze dus op tijd aan bij de Belastingdienst. Dat kan via uw DigiD of de Belastingtelefoon: 088 0543.

Neem voor informatie over de huurwoningen contact op met ons Klantinformatiecentrum, 088 281 60 00.

U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

Contactformulier

Velden met een * zijn verplicht.

Geef me een seintje

Heeft u interesse in deze huizen? Via de groene knop hieronder “Geef me een seintje” kunt u zich aanmelden voor de belangstellendenlijst. U krijgt dan bericht van ons als de verhuur begint.

Er is nog geen nieuwsbericht geplaatst.

GEEF ME EEN SEINTJE

We sturen een e-mail als de verhuur start

  • {{error_message}}

Beste geïnteresseerde,

Binnen een paar minuten ontvangt u een kopie van uw aanmelding.

Ontvangt u geen e-mail? Controleer dan uw e-mailadres of neem contact met ons op.