onze projecten
HerstructureringVerhuurd

Boschveld

BrabantWonen werkt aan een nieuw Boschveld. In deze Bossche wijk knappen we onze huurwoningen op. Ook slopen we oude woningen om plaats te maken voor nieuwe huurwoningen. Daarnaast ondersteunen we initiatieven van bewoners zoals de Boschveld Wereldkeuken, de fietsenwerkplaats en de Copernikkel.

Samenwerken
We werken samen met de gemeente ‘s-Hertogenbosch, wijkraad OBB en belangrijke partners zoals Farent en Zayaz. Samen maakten we een wijkplan. In dit wijkplan verdeelden we Boschveld in 21 'vlekken'. Deze vlekken pakken we stuk voor stuk aan, totdat Boschveld helemaal vernieuwd is.

Start verhuur Copernicuslaan
Het appartementengebouw bestaat uit 32 appartementen waarvan 22 al zijn toegewezen aan mensen met voorrang. De overige 10 appartementen bieden we van 29 maart tot en met 4 april 2021 aan via WoonService Regionaal. Meer informatie leest u in de verhuurbrochure op deze pagina. De appartementen worden dit najaar opgeleverd.

Details

Werkzaamheden BrabantWonen
BrabantWonen werkt al ruim 12 jaar in Boschveld. In die tijd is er veel gebeurd zoals het:

 • opknappen van het winkelcentrum;
 • slopen van 126 oude woningen om plaats te maken voor nieuwe woningen;
 • renoveren van de flats aan de Copernicuslaan, Edisonstraat en Marconistraat;
 • renoveren van 67 eengezinswoningen.

In Boschveld werden de afgelopen jaren ook nieuwe koopwoningen gebouwd. Zo ontstaat er in de wijk een goede mix van koop- en huurwoningen.

Centrale plek in de wijk: Brede Bossche School
De gemeente heeft een nieuwe Brede Bossche School gebouwd in Boschveld. In het gebouw zitten onder andere een Kindcentrum, het Wijkplein met zorgaanbieders, gymzaal en bibliotheek. Verenigingen en bewoners uit Boschveld mogen ook ruimtes gebruiken in de school. Daardoor is de brede school een belangrijke ontmoetingsplek in de wijk.

Planning werkzaamheden
Ook de komende jaren gaan we flink aan de slag in Boschveld. De werkzaamheden bestaan uit:

Slopen 153 appartementen (Vlek 21)
De komende jaren slopen we 153 appartementen in Vlek 21. Hiervoor in de plaats komen nieuwe appartementen verdeeld over 7 woonblokken. De bewoners zijn geïnformeerd over de plannen en de verhuisregeling. De 7 flatgebouwen gaan we per twee slopen. Per twee vanwege het ontwerp van de nieuwbouw: nieuwe gebouwen verrijzen op de plek van de oude flats. Daarom hebben we onze eerdere planning aangepast waarin we flat voor flat gingen slopen. En de sloopdatum verzet naar begin 2021.

Copernicuslaan
De sloopvoorbereiding van flat 1* en flat 2* is gestart. De sloop vindt in januari 2021 plaats. Aansluitend start de nieuwbouw van de eerste twee nieuwe woonblokken. De verwachting is dat deze nieuwe woningen eind 2022 of begin 2023 gereed zijn. Huurders met een vast huurcontract uit flat 3 t/m 7 kunnen dan volgens de voorrangsregeling verhuizen naar de nieuwe woningen.

Voltastraat
Flat 3* en flat 4* slopen we ook tegelijk zodra ze onbewoond zijn. De werkzaamheden starten naar verwachting eind 2022 of begin 2023. In ieder geval nadat de eerste nieuwe woningen zijn opgeleverd.

Ampère-, Lorentz- en Röntgenstraat
De sloop van flat 5* en flat 6* start eind 2024. En de laatste, flat 7* staat gepland om eind 2025 plaats te maken voor een nieuw appartementencomplex. Mochten er flats eerder leeg zijn, dan kan de sloop eerder plaatsvinden.

*) Welke appartementen slopen we?
Flat 1: Copernicuslaan 1 tot en met 39 oneven
Flat 2: Copernicuslaan 41 tot en met 87 oneven
Flat 3: Voltastraat 1 tot en met 39 oneven
Flat 4: Voltastraat 41 tot en met 87 oneven
Flat 5: Ampèrestraat 1 tot en met 39 oneven
Flat 6: Lorentzstraat 25 tot en met 71 oneven
Flat 7: Röntgenstraat 1 tot en met 39 oneven

Nieuwbouw Vlek 21
De komende jaren slopen we 153 appartementen in Vlek 21. Hiervoor in de plaats bouwen we nieuwe appartementen verdeeld over 7 woonblokken. De nieuwe appartementen zijn zeer energiezuinig en vallen in de categorie sociale huur. Begin 2020 hebben we de plannen bekend gemaakt. De bewoners zijn geïnformeerd over de plannen en de verhuisregeling. Naar verwachting start de bouw in 2021. We ronden het gehele project omstreeks 2027 af.

Bouwen 32 nieuwe huurappartementen (Vlek 3)
Op de plek van de oude basisschool ’t Boschveld bouwen we een nieuw appartementengebouw. Met de bouw van deze 32 nieuwe huurappartementen zijn we in juli 2020 gestart. Die worden zeer energiezuinig en vallen in de categorie sociale huur. Bewoners van Vlek 21 krijgen voorrang op deze appartementen omdat hun woningen worden gesloopt. Daarnaast bouwt Van Wanrooij Projectontwikkeling 12 koopwoningen op deze plek.

Meer informatie?
Op Boschveld beweegt leest u meer over de vernieuwing van Boschveld.

Verhuur

Appartementen te huur aan Copernicuslaan
BrabantWonen bouwt aan de Copernicuslaan in ’s-Hertogenbosch 32 nieuwe appartementen. Het gebouw komt op de plek van de oude basisschool ’t Boschveld. Van deze appartementen zijn er 22 toegewezen aan mensen met voorrang. De overige 10 appartementen bieden we vanaf 29 maart 2021 te huur aan.

Indeling appartementen
De appartementen hebben een woonkamer met open keuken, 2 slaapkamers, een badkamer en een ruim balkon. Ze hebben geen gasaansluiting en op het dak liggen zonnepanelen. Kijk voor meer informatie en plattegronden in de verhuurbrochure.

Huurprijs en servicekosten
De huurprijs is € 633,24 per maand. U betaalt € 38,56 aan servicekosten (exclusief parkeerplaats).

Parkeren
Het binnenterrein met de parkeerplaatsen wordt afgesloten met een slagboom. Bij iedere woning kunt u één parkeerplaats huren voor € 20,- per maand. Als u verhuist, stopt ook de huur van de parkeerplaats.

Start verhuur
Van 29 maart tot en met 4 april 2021 kunt u via WoonService Regionaal reageren op de 10 appartementen. Meer informatie leest u in de verhuurbrochure onderaan deze pagina.

Reageren
Om te kunnen reageren op de appartementen moet u ingeschreven staan bij WoonService Regionaal. Een inschrijving kost € 10 per jaar.

Toewijzing
We wijzen 8 appartementen toe op basis van inschrijftijd. De andere 2 appartementen bieden we aan met loting.

Planning
Naar verwachting leveren we de appartementen in het najaar van 2021 op.

Verhuurbrochure

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons Klantinformatiecentrum.

Nieuws

 • "We slopen niet, we delven grondstoffen"

  "We slopen niet, we delven grondstoffen"

  03 dec. 2020

  We starten bijna met de circulaire sloop van de eerste twee flats in Boschveld in 's-Hertogenbosch. Aannemer A. van Liempd Sloopbedrijven is de flats doorgelopen op zoek naar waardevol materiaal. Zoals kranen, spiegels, sloten die nog van goede kwaliteit zijn om te gebruiken voor andere doeleinden. Barthel van Dinther van A. van Liempd Sloopbedrijven zegt: “We slopen niet, we delven grondstoffen!” De ‘geoogste’ materialen zetten we bijvoorbeeld in bij het onderhoud van onze woningen. Een mooie stap naar circulair wonen en werken! We besparen op grondstoffen en zorgen voor minder afval. En zo werken we met elkaar aan een duurzame toekomst. Dit doen we samen met A. van Liempd en Mastermate.

  Duurzaam vervangen

  Het gaat om kwalitatief goede producten, die nog lang niet versleten zijn. Zoals sloten, wastafels, spiegels. Deze worden grondig nagekeken, schoongemaakt en als nodig opgeknapt. Waarna ze via onze leverancier Mastermate terugkomen in de voorraad voor het onderhoud van onze woningen. Vanaf januari gaan onze vakmannen bij reparaties deze materialen inzetten. Zonde om ze weg te gooien, goed om ze weer een nieuw leven te geven. Een mooie stap naar circulair wonen en werken! We besparen op grondstoffen en zorgen voor minder afval. Zo werken we met elkaar aan een duurzame toekomst.

  Vernieuwing Boschveld - Vlek 21

  De komende jaren slopen we in een vier fasen de 153 appartementen in Boschveld, Vlek 21. Hiervoor in de plaats komen nieuwe appartementen verdeeld over zeven woonblokken. We werken in Boschveld samen met de gemeente ‘s-Hertogenbosch, wijkraad OBB en belangrijke partners zoals Farent en Zayaz. Samen maakten we een wijkplan. In dit wijkplan verdeelden we Boschveld in 21 'vlekken'. Deze vlekken pakken we stuk voor stuk aan, totdat Boschveld helemaal vernieuwd is.

Meer informatie