Nieuwbouw Boschveld vlek 21
Nieuwbouw Boschveld vlek 21
onze projecten
Herstructurering

Boschveld

BrabantWonen werkt aan een nieuw Boschveld. In deze Bossche wijk knappen we onze woningen op. Ook slopen we oude woningen om plaats te maken voor nieuwe huurwoningen. Daarnaast ondersteunen we initiatieven van bewoners zoals de Boschveld Wereldkeuken, de fietsenwerkplaats en de Copernikkel.

Samenwerken
We werken samen met gemeente ‘s-Hertogenbosch, wijkraad OBB en belangrijke partners zoals Farent en Zayaz. Samen maakten we een wijkplan. In dit wijkplan verdeelden we Boschveld in 21 'vlekken'. Deze vlekken pakken we stuk voor stuk aan, totdat Boschveld helemaal vernieuwd is.

Details

Werkzaamheden BrabantWonen
We werken al ruim 12 jaar in Boschveld. In die tijd is er veel gebeurd zoals het:

 • opknappen van het winkelcentrum
 • slopen van 126 oude woningen om plaats te maken voor nieuwe woningen
 • renoveren van de flats aan de Copernicuslaan, Edisonstraat en Marconistraat
 • renoveren van 67 eengezinswoningen

In Boschveld werden de afgelopen jaren ook nieuwe koopwoningen gebouwd. Zo ontstaat er in de wijk een goede mix van koop- en huurwoningen.

De gemeente bouwde een nieuwe Brede Bossche School in Boschveld. In het gebouw zitten onder andere een Kindcentrum, het Wijkplein met zorgaanbieders, gymzaal en bibliotheek. Verenigingen en bewoners uit Boschveld mogen ook ruimtes gebruiken. Daardoor is de brede school een belangrijke ontmoetingsplek in de wijk.

Planning werkzaamheden
Ook de komende jaren gaan we flink aan de slag in Boschveld. De werkzaamheden bestaan uit het:
1. slopen van 153 appartementen (Vlek 21)
2. bouwen van 7 nieuwe appartementengebouwen
3. bouwen van 32 appartementen aan de Copernicuslaan (Vlek 3)

Hieronder leest u hier meer over. 

1. Slopen 153 appartementen (Vlek 21)
De komende jaren slopen we 7 flats in Vlek 21. Het gaat om in totaal 153 appartementen. Bewoners zijn geïnformeerd over de plannen en de verhuisregeling. Op de plek van de gesloopte flats komen nieuwe appartementen verdeeld over 7 gebouwen. We slopen steeds 2 flats tegelijk. Vervolgens start de bouw van de nieuwe appartementen. Bewoners uit de sloopflats krijgen voorrang bij de nieuwe appartementen.

Welke appartementen slopen we?
Flat 1: Copernicuslaan 1 tot en met 39 oneven
Flat 2: Copernicuslaan 41 tot en met 87 oneven
Flat 3: Voltastraat 1 tot en met 39 oneven
Flat 4: Voltastraat 41 tot en met 87 oneven
Flat 5: Ampèrestraat 1 tot en met 39 oneven
Flat 6: Lorentzstraat 25 tot en met 71 oneven
Flat 7: Röntgenstraat 1 tot en met 39 oneven

Copernicuslaan
Flat 1 en flat 2 aan de Copernicuslaan worden voor augustus 2021 gesloopt. Vervolgens start halverwege 2022 de nieuwbouw van de eerste twee appartementengebouwen. Naar verwachting zijn deze eind 2023 klaar. Huurders met een vast huurcontract uit flat 3 tot en met 7 kunnen dan met de voorrangsregeling verhuizen naar de nieuwe woningen.

Voltastraat
Zodra flat 3 en flat 4 aan de Voltastraat onbewoond zijn, slopen we ook deze flats. De werkzaamheden starten naar verwachting eind 2023. In ieder geval nadat de eerste nieuwe woningen zijn opgeleverd.

Ampèrestraat, Lorentzstraat en Röntgenstraat
De sloop van flat 5 aan de Ampèrestaat en flat 6 aan de Lorentzstraat start eind 2024. De sloop van flat 7 staat eind 2025 gepland. Zijn de flats al eerder leeg, dan kan de sloop ook eerder starten.

2. Nieuwbouw Vlek 21
Op de plek van de gesloopte flats bouwen we de komende jaren nieuwe appartementen verdeeld over 7 gebouwen. De appartementen zijn energiezuinig en vallen in de categorie sociale huur. Als alles volgens planning verloopt starten we in 2022 met de bouw en ronden we het hele project omstreeks 2027 af. 

3. Nieuwbouw Copernicuslaan (Vlek 3)
Aan de Copernicuslaan, op de plek van de oude basisschool ’t Boschveld, bouwen we een nieuw appartementengebouw. De 32 appartementen zijn energiezuinig en vallen in de categorie sociale huur. Alle appartementen zijn inmiddels verhuurd. Bewoners van Vlek 21 kregen voorrang omdat hun woningen worden gesloopt. Daarnaast bouwt Van Wanrooij Projectontwikkeling op deze plek ook nog 12 koopwoningen.

Meer informatie?
Op Boschveld beweegt leest u meer over de vernieuwing van Boschveld.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons Klantinformatiecentrum.

Nieuws

 • 32 nieuwe huurappartementen in Boschveld

  32 nieuwe huurappartementen in Boschveld

  17 nov. 2021

  Boschveld is 32 moderne huurappartementen rijker. Ze staan op de plek van de voormalige basisschool ’t Boschveld, aan de Copernicuslaan in ‘s-Hertogenbosch. Gisteren ontvingen de bewoners de sleutel van hun nieuwe woning. lees meer

  De nieuwbouw is onderdeel van een grote aanpassing in de wijk Boschveld. Samen met gemeente ’s-Hertogenbosch, Wijkraad OBB en Farent werken we aan een leefbare wijk. We knappen woningen op, slopen oude appartementen en bouwen er nieuwe voor terug. Zo sloopten we kortgeleden twee flats aan de Copernicuslaan om plaats te maken voor nieuwbouw. En de komende jaren volgen er meer. Met als doel: meer energiezuinige en betaalbare huurappartementen in Boschveld.

  Betaalbare appartementen

  De woningen zijn van alle gemakken voorzien. Ze hebben een woonkamer met open keuken, twee slaapkamers en een ruim balkon. Er is geen gasaansluiting en dat betekent dat alles elektrisch gaat. Een warmtepomp zorgt voor de verwarming en het warme kraanwater. Daarnaast zijn de woningen zeer goed geïsoleerd en liggen op het dak zonnepanelen die een deel van de energie opwekken. Dat scheelt bewoners in energiekosten en helpt om de woonlasten te beperken.

  Huurders uit Boschveld

  Een deel van de appartementen wezen we met voorrang toe aan huurders van wie de woning binnenkort wordt gesloopt. Zij mochten als eersten kiezen. De overige appartementen verhuren we aan andere woningzoekenden.

 • Daken sloopflats Boschveld krijgen tweede leven

  Daken sloopflats Boschveld krijgen tweede leven

  20 okt. 2021

  Bouwen zonder afval, kan dat? Ja, als het aan ons ligt wel. Sterker nog, in 2050 willen wij geen afval meer produceren. Samen met onze collega’s en samenwerkingspartners werken we hier hard aan. Zo worden bij het slopen van woningen al veel producten hergebruikt. Denk aan wastafels, sloten, balkhout en kranen. Maar in sloopwoningen zit ook veel materiaal dat als grondstof kan dienen voor ander materiaal. Zonde om weg te gooien! Daarom sloegen wij bij de sloop van de flats in Boschveld de handen ineen met A. van Liempd Sloopbedrijven en Derbigum. lees meer

  Dakbedekking of ook wel bitumen is zo’n materiaal dat prima als grondstof kan dienen voor nieuwe daken. Daarom haalde Sloopbedrijf Van Liempd in totaal 1.000 m2 dakbedekking van twee sloopflats. In totaal 23 ton aan materiaal dat ze in grote zakken aanleverden bij Derbigum. Dit was voor het eerst dat een sloopbedrijf dit doet en daardoor dus een primeur in Nederland.

  Derbigum, fabrikant van dakbedekking en gespecialiseerd in recycling, verwerkt het materiaal in hun fabriek tot nieuwe dakbedekking. Dit wordt weer gebruikt voor nieuwe woningen of bij renovatie. En dus ook bij de nieuwe appartementengebouwen die wij bouwen in Boschveld. Zo leveren de gesloopte flats grondstoffen voor de nieuwbouw. En daarmee is de cirkel rond!

 • "We slopen niet, we delven grondstoffen"

  "We slopen niet, we delven grondstoffen"

  03 dec. 2020

  We starten bijna met de circulaire sloop van de eerste twee flats in Boschveld in 's-Hertogenbosch. Aannemer A. van Liempd Sloopbedrijven is de flats doorgelopen op zoek naar waardevol materiaal. Zoals kranen, spiegels, sloten die nog van goede kwaliteit zijn om te gebruiken voor andere doeleinden. Barthel van Dinther van A. van Liempd Sloopbedrijven zegt: “We slopen niet, we delven grondstoffen!” De ‘geoogste’ materialen zetten we bijvoorbeeld in bij het onderhoud van onze woningen. Een mooie stap naar circulair wonen en werken! We besparen op grondstoffen en zorgen voor minder afval. En zo werken we met elkaar aan een duurzame toekomst. Dit doen we samen met A. van Liempd en Mastermate. lees meer

  Duurzaam vervangen

  Het gaat om kwalitatief goede producten, die nog lang niet versleten zijn. Zoals sloten, wastafels, spiegels. Deze worden grondig nagekeken, schoongemaakt en als nodig opgeknapt. Waarna ze via onze leverancier Mastermate terugkomen in de voorraad voor het onderhoud van onze woningen. Vanaf januari gaan onze vakmannen bij reparaties deze materialen inzetten. Zonde om ze weg te gooien, goed om ze weer een nieuw leven te geven. Een mooie stap naar circulair wonen en werken! We besparen op grondstoffen en zorgen voor minder afval. Zo werken we met elkaar aan een duurzame toekomst.

  Vernieuwing Boschveld - Vlek 21

  De komende jaren slopen we in een vier fasen de 153 appartementen in Boschveld, Vlek 21. Hiervoor in de plaats komen nieuwe appartementen verdeeld over zeven woonblokken. We werken in Boschveld samen met de gemeente ‘s-Hertogenbosch, wijkraad OBB en belangrijke partners zoals Farent en Zayaz. Samen maakten we een wijkplan. In dit wijkplan verdeelden we Boschveld in 21 'vlekken'. Deze vlekken pakken we stuk voor stuk aan, totdat Boschveld helemaal vernieuwd is.

Meer informatie