Nieuwbouw Boschveld vlek 21
Nieuwbouw Boschveld vlek 21
onze projecten
NieuwbouwVerhuurd

Boschveld

BrabantWonen werkt aan een nieuw Boschveld. In deze Bossche wijk knappen we onze woningen op. Ook slopen we oude woningen om plaats te maken voor nieuwe huurwoningen. Daarnaast ondersteunen we initiatieven van bewoners zoals de Boschveld Wereldkeuken, de fietsenwerkplaats en de Copernikkel.

Samenwerken

We werken samen met gemeente ‘s-Hertogenbosch, wijkraad OBB en belangrijke partners zoals Farent en Zayaz. Samen maakten we een wijkplan. In dit wijkplan verdeelden we Boschveld in 21 'vlekken'. Deze vlekken pakken we stuk voor stuk aan, totdat Boschveld helemaal vernieuwd is.

Werkzaamheden BrabantWonen

Sinds 2008 werken we aan de vernieuwing in Boschveld. In die tijd is er veel gebeurd, zoals het:

  • opknappen van het winkelcentrum
  • slopen van 126 oude woningen om plaats te maken voor nieuwe woningen
  • renoveren van de flats aan de Copernicuslaan, Edisonstraat en Marconistraat
  • renoveren van 92 eengezinswoningen
  • 32 nieuwe appartementen aan de Copernicuslaan

In Boschveld werden de afgelopen jaren ook nieuwe koopwoningen gebouwd. Zo ontstaat er in de wijk een goede mix van koop- en huurwoningen.

De gemeente bouwde de Brede Bossche School Boschveld. Hierin zitten onder andere een Kindcentrum, het Wijkplein, gymzaal en een bibliotheek. Verenigingen en bewoners uit Boschveld mogen ook ruimtes gebruiken. Daardoor is de brede school een belangrijke ontmoetingsplek in de wijk.

Planning werkzaamheden

Ook nu zijn we nog flink aan het werk in Boschveld. De werkzaamheden bestaan uit het:

  • slopen van 153 appartementen (Vlek 21)
  • bouwen van 7 nieuwe appartementengebouwen
  • bouw van 4 (biobased) eengezinswoningen

Hieronder leest u hier meer over: 

Slopen 153 appartementen (Vlek 21)

Tot eind 2027 slopen we 7 flats in Vlek 21. Het gaat om in totaal 153 appartementen. Op de plek van de gesloopte flats komen nieuwe appartementen verdeeld over 7 gebouwen. De eerste 2 flats, die in 2021 gesloopt zijn, zijn opgeleverd. De 5 overgebleven flats worden in de loop van 2024 gesloopt. De bouw van deze nieuwe appartementengebouwen start begin 2025.

Bewoners uit de sloopflats krijgen voorrang bij de nieuwe appartementen.

Welke appartementen slopen we?

Flat 1: Copernicuslaan 1 tot en met 39 oneven (al vernieuwd)
Flat 2: Copernicuslaan 41 tot en met 87 oneven (al vernieuwd)
Flat 3: Voltastraat 1 tot en met 39 oneven
Flat 4: Voltastraat 41 tot en met 87 oneven
Flat 5: Ampèrestraat 1 tot en met 39 oneven
Flat 6: Lorentzstraat 25 tot en met 71 oneven
Flat 7: Röntgenstraat 1 tot en met 39 oneven

Copernicuslaan

Flat 1 en flat 2 aan de Copernicuslaan zijn inmiddels gesloopt en vernieuwd. Begin 2024 zijn deze flats opgeleverd en zijn de eerste bewoners naar de appartementen verhuisd. 

Nicolaas en Helio

Deze twee gebouwen krijgen de namen Nicolaas en Helio. Nicolaas was de voornaam van de astronoom Copernicus. Helio is het Griekse woord voor zon. Nicolaas Copernicus berekende in de 16e eeuw als eerste wetenschapper dat de zon het middelpunt is van ons zonnestelsel en dat de aarde om de zon draait: de heliocentrische theorie.

Biobased Boschveld

We werken in Boschveld ook aan een bijzonder nieuwbouwproject: een woonblok met 4 eengezinswoningen gebouwd met voornamelijk natuurlijke (biobased) materialen. Deze sociale huurwoningen komen aan de Copernicuslaan, naast de nieuwe appartementengebouwen Nicolaas en Helio.

Voltastraat, Ampèrestraat, Lorentzstraat en Röntgenstraat

De andere vijf flats worden momenteel voorbereid voor sloop. Deze werkzaamheden zijn opgestart. Naar verwachting zijn de vijf flats dit najaar allemaal gesloopt en start de bouw van de nieuwe flats begin 2025. 

Nieuwbouw Vlek 21

Op de plek van de gesloopte flats bouwen we tot eind 2027 nieuwe appartementen verdeeld over 7 gebouwen en 4 (biobased) eengezinswoningen. De appartementen zijn energiezuinig en vallen in de categorie sociale huur.

Meer informatie?

Op Boschveld beweegt leest u meer over de vernieuwing van Boschveld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons Klantinformatiecentrum.

Er is nog geen nieuwsbericht geplaatst.

Meer informatie