Nieuwbouw Boschveld vlek 21
Nieuwbouw Boschveld vlek 21
onze projecten
NieuwbouwIn aanbouw

Boschveld

BrabantWonen werkt aan een nieuw Boschveld. In deze Bossche wijk knappen we onze woningen op. Ook slopen we oude woningen om plaats te maken voor nieuwe huurwoningen. Daarnaast ondersteunen we initiatieven van bewoners zoals de Boschveld Wereldkeuken, de fietsenwerkplaats en de Copernikkel.

Samenwerken

We werken samen met gemeente ‘s-Hertogenbosch, wijkraad OBB en belangrijke partners zoals Farent en Zayaz. Samen maakten we een wijkplan. In dit wijkplan verdeelden we Boschveld in 21 'vlekken'. Deze vlekken pakken we stuk voor stuk aan, totdat Boschveld helemaal vernieuwd is.

Werkzaamheden BrabantWonen

We werken al ruim 12 jaar in Boschveld. In die tijd is er veel gebeurd zoals het:

 • opknappen van het winkelcentrum
 • slopen van 126 oude woningen om plaats te maken voor nieuwe woningen
 • renoveren van de flats aan de Copernicuslaan, Edisonstraat en Marconistraat
 • renoveren van 67 eengezinswoningen
 • 32 nieuwe appartementen aan de Copernicuslaan

In Boschveld werden de afgelopen jaren ook nieuwe koopwoningen gebouwd. Zo ontstaat er in de wijk een goede mix van koop- en huurwoningen.

De gemeente bouwde een nieuwe Brede Bossche School in Boschveld. In het gebouw zitten onder andere een Kindcentrum, het Wijkplein met zorgaanbieders, gymzaal en bibliotheek. Verenigingen en bewoners uit Boschveld mogen ook ruimtes gebruiken. Daardoor is de brede school een belangrijke ontmoetingsplek in de wijk.

Planning werkzaamheden

Ook de komende jaren gaan we flink aan de slag in Boschveld. De werkzaamheden bestaan uit het:

 • slopen van 153 appartementen (Vlek 21)
 • bouwen van 7 nieuwe appartementengebouwen

Hieronder leest u hier meer over. 

Slopen 153 appartementen (Vlek 21)

De komende jaren slopen we 7 flats in Vlek 21. Het gaat om in totaal 153 appartementen. Bewoners zijn geïnformeerd over de plannen en de verhuisregeling. Op de plek van de gesloopte flats komen nieuwe appartementen verdeeld over 7 gebouwen. We slopen steeds 2 flats tegelijk. Vervolgens start de bouw van de nieuwe appartementen. Bewoners uit de sloopflats krijgen voorrang bij de nieuwe appartementen.

Welke appartementen slopen we?

Flat 1: Copernicuslaan 1 tot en met 39 oneven
Flat 2: Copernicuslaan 41 tot en met 87 oneven
Flat 3: Voltastraat 1 tot en met 39 oneven
Flat 4: Voltastraat 41 tot en met 87 oneven
Flat 5: Ampèrestraat 1 tot en met 39 oneven
Flat 6: Lorentzstraat 25 tot en met 71 oneven
Flat 7: Röntgenstraat 1 tot en met 39 oneven

Copernicuslaan

Flat 1 en flat 2 aan de Copernicuslaan zijn inmiddels gesloopt. De bouw van de eerste twee nieuwe appartementengebouwen is in volle gang. Naar verwachting zijn deze eind 2023 klaar. Huurders met een vast huurcontract uit flat 3 tot en met 7 kunnen dan met de voorrangsregeling verhuizen naar de nieuwe woningen.

Nicolaas en Helio

Deze twee gebouwen krijgen de namen Nicolaas en Helio. Nicolaas was de voornaam van de astronoom Copernicus. Helio is het Griekse woord voor zon. Nicolaas Copernicus berekende in de 16e eeuw als eerste wetenschapper dat de zon het middelpunt is van ons zonnestelsel en dat de aarde om de zon draait: de heliocentrische theorie.

Voltastraat

Zodra flat 3 en flat 4 aan de Voltastraat onbewoond zijn, slopen we ook deze flats. De werkzaamheden starten naar verwachting eind 2023. In ieder geval nadat de eerste nieuwe woningen zijn opgeleverd.

Ampèrestraat, Lorentzstraat en Röntgenstraat

De sloop van flat 5 aan de Ampèrestaat en flat 6 aan de Lorentzstraat start eind 2024. De sloop van flat 7 staat eind 2025 gepland. Zijn de flats al eerder leeg, dan kan de sloop ook eerder starten.

Nieuwbouw Vlek 21

Op de plek van de gesloopte flats bouwen we de komende jaren nieuwe appartementen verdeeld over 7 gebouwen. De appartementen zijn energiezuinig en vallen in de categorie sociale huur. Als alles volgens planning verloopt starten we in 2022 met de bouw en ronden we het hele project omstreeks 2027 af.

Meer informatie?

Op Boschveld beweegt leest u meer over de vernieuwing van Boschveld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons Klantinformatiecentrum.

 • Daken sloopflats Boschveld krijgen tweede leven

  Daken sloopflats Boschveld krijgen tweede leven

  20 okt. 2021

  Bouwen zonder afval, kan dat? Ja, als het aan ons ligt wel. Sterker nog, in 2050 willen wij geen afval meer produceren. Samen met onze collega’s en samenwerkingspartners werken we hier hard aan. Zo worden bij het slopen van woningen al veel producten hergebruikt. Denk aan wastafels, sloten, balkhout en kranen. Maar in sloopwoningen zit ook veel materiaal dat als grondstof kan dienen voor ander materiaal. Zonde om weg te gooien! Daarom sloegen wij bij de sloop van de flats in Boschveld de handen ineen met A. van Liempd Sloopbedrijven en Derbigum. lees meer

  Dakbedekking of ook wel bitumen is zo’n materiaal dat prima als grondstof kan dienen voor nieuwe daken. Daarom haalde Sloopbedrijf Van Liempd in totaal 1.000 m2 dakbedekking van twee sloopflats. In totaal 23 ton aan materiaal dat ze in grote zakken aanleverden bij Derbigum. Dit was voor het eerst dat een sloopbedrijf dit doet en daardoor dus een primeur in Nederland.

  Derbigum, fabrikant van dakbedekking en gespecialiseerd in recycling, verwerkt het materiaal in hun fabriek tot nieuwe dakbedekking. Dit wordt weer gebruikt voor nieuwe woningen of bij renovatie. En dus ook bij de nieuwe appartementengebouwen die wij bouwen in Boschveld. Zo leveren de gesloopte flats grondstoffen voor de nieuwbouw. En daarmee is de cirkel rond!

  Zie ook:

Meer informatie

GEEF ME EEN SEINTJE

We sturen een e-mail als de verhuur start

 • {{error_message}}

Beste geïnteresseerde,

Binnen een paar minuten ontvangt u een kopie van uw aanmelding.

Ontvangt u geen e-mail? Controleer dan uw e-mailadres of neem contact met ons op.