Biobased Boschveld
onze projecten
NieuwbouwIn voorbereiding

Biobased Boschveld

Biobased Boschveld

We werken in Boschveld aan een bijzonder nieuwbouwproject: een woonblok met vier eengezinswoningen gebouwd uit voornamelijk natuurlijke (biobased) en circulaire materialen. Deze sociale huurwoningen komen aan de Copernicuslaan, naast de nieuwe appartementengebouwen Nicolaas en Helio.

Wat is biobased?

Biobased bouwen betekent dat we zoveel mogelijk natuurlijke bouwmaterialen gebruiken. Denk aan isolatie van houtvezel en vlaswol, een constructie van hout en een gevel van kurk. Kortom: bouwen met grondstoffen die je weer kunt aanplanten. Dit biedt diverse voordelen voor het milieu en voor bewoners. Deze biobased materialen isoleren en ademen namelijk goed. Dat scheelt enorm in energieverbruik. En natuurlijke bouwmaterialen zorgen voor een lage milieubelasting. Dubbel duurzaam dus!

Biobased sociale huurwoningen: het kan wel!

Deze manier van bouwen is nog vrij nieuw. BrabantWonen is één van de eerste woningcorporaties die deze plannen maakt. Het vraagt van ons een andere manier van werken. Ook verwachten we dat andere woningcorporaties veel belangstelling zullen tonen.

Planning

Op dit moment werken we de laatste details uit. Eind 2023 nemen we het definitieve besluit om deze woningen echt te gaan bouwen. De bouw start dan in het voorjaar van 2024. We streven ernaar de woningen eind 2024 op te leveren.

Hoe kunt u reageren?

Wij bieden de woningen aan op www.woonserviceregionaal.nl. De exacte datum is nog niet bekend. Meestal is dat een aantal maanden voor de oplevering. Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor ‘Geef me een seintje’. Wij sturen u dan een e-mail als de verhuur start. Houd ook deze website in de gaten voor nieuws en ontwikkelingen.

Let op! Om te kunnen reageren moet u ingeschreven staan bij WoonService Regionaal.

Er is nog geen nieuwsbericht geplaatst.

Meer informatie

GEEF ME EEN SEINTJE

We sturen een e-mail als de verhuur start

  • {{error_message}}

Beste geïnteresseerde,

Binnen een paar minuten ontvangt u een kopie van uw aanmelding.

Ontvangt u geen e-mail? Controleer dan uw e-mailadres of neem contact met ons op.