Oplevering Flexwoningen Ruwaard
nieuwsoverzicht 12/12/2023

Oplevering eerste flexwoningen in Oss

Deze week kregen 72 huurders de sleutel van hun nieuwe huis aan het Bergsche Hoevepad in Oss. De appartementen zijn gebouwd op een voormalig voetbalveld en blijven hier voor een periode van 15 jaar staan.

Oplevering Flexwoningen Ruwaard

De appartementen zijn geschikt voor één- of tweepersoonshuishoudens. Ze zijn bedoeld voor mensen die snel een woning zoeken, maar door een lage inschrijftijd vaak jaren moeten wachten. Zij kunnen hier tijdelijk wonen terwijl ze verder zoeken naar een permanente huurwoning. Er reageerden dan ook vooral veel jonge mensen op de woningen.

De appartementen zijn duurzaam en energiezuinig, voorzien van zonnepanelen en hebben geen gasaansluiting meer. De woningen in de Ruwaard zijn de eerste flexwoningen die in Oss komen te staan. In de prestatieafspraken die de gemeente in 2020 met de woningcorporaties heeft gemaakt is afgesproken dat we 240 flexwoningen bouwen. Deze komen op 3 locaties in Oss en 1 in Ravenstein.

Meer informatie

  • Delen