Harrie Windmüller, bestuurder BrabantWonen
nieuwsoverzicht 07/12/2023

Een nieuw hoofdstuk breekt aan voor BrabantWonen: Harrie Windmüller kondigt zijn pensionering aan

Harrie Windmüller (64 jaar) gaat 1 januari 2025 met pensioen en stopt dan als bestuurder bij BrabantWonen.

Harrie Windmüller, bestuurder BrabantWonen

Harrie Windmüller heeft een lange historie bij BrabantWonen. Hij begon zijn carrière in de corporatiesector in 1991, als hoofd woningbeheer en waarnemend algemeen directeur bij Sint Willibrordus in Oss, de voorganger van BrabantWonen. Na de fusie met Stichting Hertoghuizen, het voormalig gemeentelijk woningbedrijf uit ‘s-Hertogenbosch in 1999 werd Harrie directeur van de vestiging Oss en daarna in 2001 van de vestiging ’s-Hertogenbosch. Sinds 2004 staat hij aan het roer als bestuurder bij BrabantWonen.

Harrie: ”Ik heb BrabantWonen zien ontwikkelen van een op beheer gerichte organisatie naar een maatschappelijke organisatie die midden in de samenleving staat. We hebben een cultuur van ons verantwoordelijk voelen en dat merk je door alle lagen heen. Ik ben er trots op dat we verankerd zijn in ons werkgebied en dat we op gelijkwaardige basis samenwerken aan brede maatschappelijke vraagstukken. Voor mij is nu het moment aangebroken om het stokje over te dragen. BrabantWonen is een sterke corporatie en staat er financieel goed voor. Het directieteam is daarnaast op sterkte. Tenslotte, het einde van de looptijd van het ondernemingsplan is in zicht en ik vind het niet meer aan mij om hier een bijdrage aan te leveren. Ik gun de organisatie een nieuwe bestuurder die samen met de collega’s de koers voor de toekomst gaat uitzetten”.

Jeroen de Leeuw, voorzitter Raad van Commissarissen: “Er breekt een nieuw hoofdstuk aan als Harrie 1 januari 2025 met pensioen gaat. Hij is al lang verbonden aan BrabantWonen, zijn betrokkenheid, expertise en netwerk in het maatschappelijk veld zijn groot. Harrie is een visionair bestuurder en beseft als geen ander dat de uitdagingen van deze tijd alleen samen met andere partijen opgepakt kunnen worden. Hij heeft aan de wieg gestaan van het grensontkennend samenwerken wat onder meer heeft geleid tot de ontwikkeling van Proeftuin Ruwaard in Oss. De bijzondere samenwerking van BrabantWonen met BrabantZorg is zijn verdienste. Op het gebied van duurzaamheid heeft BrabantWonen onder Harrie’s leiding gedurfde stappen gezet die laten zien dat duurzaamheid écht in de organisatie zit. Als Raad van Commissarissen hebben we altijd constructief en plezierig samengewerkt met Harrie. Wij wensen hem alvast veel succes in zijn nieuwe levensfase”.

In januari 2024 start de Raad van Commissarissen met het wervingsproces van een nieuwe bestuurder. Naast de organisatie zullen hier ook de huurdersvertegenwoordiging en maatschappelijke partners van BrabantWonen bij betrokken worden. De RvC laat zich bij dit proces begeleiden door adviesbureau Berenschot.

  • Delen