Huurverhoging zo laag mogelijk
nieuwsoverzicht 19/04/2023

Wat gebeurt er dit jaar met de huurprijzen?

Dit jaar gaan de huurprijzen op 1 juli voor de meeste mensen met 2,6% omhoog. Voor sommige mensen blijft de huur dit jaar gelijk of gaat de huur zelfs omlaag. Hoe zit het precies? 

Huurverhoging zo laag mogelijk

Huurverhoging

Voor 1 mei ontvangen huurders die een huurverhoging krijgen een e-mail of brief over de jaarlijkse huurverhoging. Hierin staat of uw huur per 1 juli omhoog gaat. En wat uw nieuwe huurbedrag wordt. De meeste huren worden dit jaar verhoogd met 2,6%. Huurders in de vrije sector krijgen een huurverhoging van 3,1%. Bekijk de pagina huurverhoging voor meer informatie en hoe u bezwaar kunt maken:

Direct naar huurverhoging

Huurbevriezing voor lage energielabels

Vanwege de stijging van de energieprijzen hebben we besloten dat er geen huurverhoging komt voor woningen met een E, F of G-energielabel. We noemen dit huurbevriezing. Door de huurprijzen te bevriezen, hopen wij dat er minder bewoners in problemen komen met het betalen van de huur. Alle huurders die een huurbevriezing krijgen ontvangen vóór 1 mei een brief van ons met informatie over de huurbevriezing. 

Direct naar huurbevriezing

Eenmalige huurverlaging in 2023

Sommige huurders betalen veel huur in verhouding tot hun inkomen. Dit jaar is er een speciale wet om dit recht te trekken. Heeft u een laag inkomen? En zijn de huurkosten hoger dan € 575,03? Dan verlaagt BrabantWonen de huur naar € 575,03 per maand. Als u hiervoor in aanmerking komt, ontvangt u vóór 1 juni een brief van ons. U hoeft geen huurverlaging aan te vragen. De Belastingdienst geeft aan ons door of u wel of niet in aanmerking komt voor een huurverlaging. Zij doen dit op basis van uw verzamelinkomen in 2021. Is uw inkomen na 2021 gedaald dan kun u ook zelf huurverlaging aanvragen.

Huurt u een woonwagen van BrabantWonen? Dan ontvangen wij geen inkomensgegevens van de Belastingdienst. Mocht u op basis van uw inkomen in aanmerking komen voor een huurverlaging  dan kunt u zelf huurverlaging aanvragen.

Direct naar huurverlaging

Goed om te weten

Huurt u een garage, parkeerplaats of zakelijk pand van BrabantWonen? Dan geldt voor u een huurverhoging zoals afgesproken in uw contract. Ook bij woningverbetering kan BrabantWonen een huurverhoging vragen.

  • Delen