Buurtaanpak en renovatie De Hofstad
nieuwsoverzicht 22/03/2023

"Dit is een topplek: vrij uitzicht, lekker rustig"

Aan de rand van De Hofstad met zicht op de wal wonen Neeltje en Steve. Het creatieve stel heeft er al zo’n 23 jaar een fijn thuis. Door de renovatie van hun huis woonden ze tijdelijk ergens anders.

“Dit is een topplek: vrij uitzicht, lekker rustig”

Topplek

Neeltje en Steve kwamen elkaar 26 jaar geleden tegen toen ze beiden naar Den Bosch verhuisden voor hun studie aan de Kunstacademie. “Het huis waar we nu wonen was eerst een studentenhuis. Daar woonden we samen met andere studenten. Toen zij vertrokken, mochten wij hier blijven wonen van BrabantWonen en kregen we dus veel meer ruimte. Deze plek is top: vrij uitzicht, lekker rustig … én vanaf de galerij kan ik zelfs de Sint-Jan zien!”, vertelt Steve enthousiast.

Creatief

Dat de creativiteit het stel in het bloed zit, is wel duidelijk. Zo maakt Steve als grafisch ontwerper de mooiste dingen. Steve: “Ik doe allerlei projecten voor mensen die ik ken.” Zo ontwierp hij bijvoorbeeld het carnavalsembleem 2020 voor café De Palm, deed hij de vormgeving van de cd van een bevriende band en maakte hij het logo van de mobiele cocktailbar van Neeltje. Neeltje: “Met mijn cocktailbarretje Bloody Good Mary’s sta ik op feestjes met mijn zelfgemaakte cocktails en gemberbier.”

Naast hun creatieve projecten werken ze beiden in de horeca. Daarnaast maakt Steve schoon bij de gemeente en werkt Neeltje bij de schoenmaker. Ze pakken alles aan. Neeltje: “Er moet natuurlijk ook brood op de plank komen hè!”

“Dit is een topplek: vrij uitzicht, lekker rustig”

Pimp je Portiek

Dat de kunstenaars overal voor in zijn bleek ook toen er 10 jaar terug een oproep kwam vanuit BrabantWonen om de hal van het gebouw op te leuken. Ze twijfelden geen moment. Neeltje: “Volgens mij kregen we de verfspullen en steiger van BrabantWonen. Onze buren waren enthousiast over de schetsen die we hadden gemaakt. Dus toen zijn we aan de slag gegaan. Heel leuk. Ik denk wel dat het project geslaagd is, want de hal ziet er nu nog steeds hetzelfde uit,” grinnikt Neeltje.

“Wij zijn van leven en laten leven”

Contact

Het stel is in hun dagelijks leven niet zoveel in De Hofstad te vinden. Steve: “Het is hier heerlijk wonen aan de Muntelwal. Mensen doen er, net als wij, hun ding. Wij zijn van het principe ‘leven en laten leven’. Natuurlijk groeten we elkaar en helpen we als het nodig is”, zegt Steve, “maar voor ons sociale leven zijn we meer op de binnenstad en de Tramkade gericht.”

Weer thuis

Op het moment dat deze krant uitkomt wonen Neeltje en Steve waarschijnlijk alweer even thuis. Op de vraag hoe ze
terugkijken op het renovatieproces meldt Neeltje: “De aanloop duurde lang. Eerst zouden ze in november beginnen. Dat werd veel later en is het maart voordat het klaar is. Ook al kon de communicatie soms beter. We hebben goed contact met Janneke, zij houdt ons op de hoogte.” Steve vult haar aan: “Het komt vast allemaal goed. Fijn als wij straks weer naar huis kunnen samen met onze kat Pinky. Ze is een binnenkat en mag alleen naar buiten op ons balkon. Helaas voor haar kon dat al een maand niet vanwege de steigers bij ons huis. Dus zij zal, net als wij, ook wel blij zijn als alles weer achter de rug is.”

  • Delen