natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
natuurlijk samen
nieuwsoverzicht 03/02/2023

Stap voor stap vernieuwen Vogelbuurt Oss

Een deel van de Vogelbuurt in Oss ondergaat de komende jaren een metamorfose. Het gaat om het gebied tussen de Leeuwerikstraat, Zwaluwstraat, Spoorlaan en Lijsterlaan. Bestaande huurwoningen worden gesloopt en vervangen door nieuwe, energiezuinige woningen. Daarnaast wordt de buurt groener en komt er meer ruimte voor ontmoeting. Het plan zal enkele jaren in beslag nemen, waarin de buurt stap voor stap wordt vernieuwd.

Vogelbuurt

Voorlopig schetsontwerp

Op 2 februari 2023 presenteerden BrabantWonen en gemeente Oss het nieuwe buurtplan aan de bewoners. De eerste, voorlopige schetsen gaan uit van groene straten en binnenpleintjes omringd door verschillende soorten woningen. De lanen en de typische architectuur van de Schadewijk (rode bakstenen, oranje pannendaken en elementen uit de Delftse School) komen op speelse wijze terug in het ontwerp.

Energiezuinige woningen en klimaatadaptief

BrabantWonen wil de buurt flink verduurzamen. De nieuwe huurwoningen krijgen geen gasaansluiting en hebben hierdoor een lagere CO2-uitstoot. Doordat de woningen energiezuinig zijn, blijven de woonlasten betaalbaar. Gemeente Oss wil de buurt klimaat adaptief maken. Door te zorgen voor meer groen tussen de woningen, wordt het in de zomer minder heet (hittestress). Daarnaast wordt de Schadewijk de eerste wijk in Oss die van het gas afga

Meer informatie

  • Delen