Eerste huurwoonwagens geplaatst op Brasem
nieuwsoverzicht 22/06/2022

Eerste huurwoonwagens geplaatst op Brasem

Groot materieel kwam eraan te pas om de gloednieuwe wagens op hun plaats te takelen. Op 21 juni werden de eerste 2 huurwoonwagens geplaatst op woonwagenlocatie Brasem in Oss. Het terrein van dit eerdere woonwagenkampje werd door de gemeente volledig opnieuw ingericht, met een open uitstraling en veel ruimte voor groen en parkeren. BrabantWonen plaatst er totaal 8 energiezuinige huurwoonwagens. De gemeente Oss en BrabantWonen zetten hiermee een eerste stap om te voldoen aan de grote vraag naar woonruimte voor woonwagenbewoners.

Energiezuinig en comfortabel

Elke woning heeft een woonkamer, keuken, toiletruimte, badkamer, drie slaapkamers en een aparte berging. Bij de duurzame bouw is volledig rekening gehouden met de energietransitie. De wagens zijn goed geïsoleerd en hebben geen gasaansluiting. Op het dak liggen zonnepanelen en in de woning bevinden zich installaties die heel zuinig omgaan met energie. Zoals elektrisch koken, een thermisch laadstation voor warm water en verwarming via infraroodpanelen in het plafond. Dat maakt de wagens comfortabel én klaar voor de toekomst!

Meer informatie

  • Delen