Buurtaanpak en renovatie De Hofstad
nieuwsoverzicht 11/01/2022

Bewoners De Hofstad geven groen licht voor renovatie fase 3

In de jaren negentig bouwde BrabantWonen 234 woningen in De Hofstad. Tijd om de huurwoningen weer op te knappen. De bewoners van ruim 100 woningen (fase 1 en 2 van de renovatie) kunnen al genieten van een comfortabel en energiezuinig huis. Nu, begin 2022, zijn de 24 woningen van fase 3 aan de beurt voor renovatie.

Buurtaanpak en renovatie De Hofstad

87% van de bewoners akkoord

Bewoners gaven akkoord op het verbeterplan. Hun huis wordt van binnen én buiten verbeterd; zonnepanelen, isolatie, ventilatie, onderhoud, keuken, badkamer, deuren, kozijnen… Een bijzondere renovatie die veel vraagt van de bewoners.

Bewoners doen mee

Naast de werkzaamheden, zijn én blijven we ook sociaal actief in De Hofstad. Samen met de bewoners van De Hofstad hebben we de wensen voor de wijk goed in kaart gebracht. Juist door de grote bereidheid van bewoners om mee te DOEN, kiezen we voor een brede wijkaanpak, die verder gaat dan het renoveren van de huizen.

Sociale buurtaanpak in vier thema’s

Voor, tijdens én na de werkzaamheden zijn er medewerkers van BrabantWonen, 5V Management en Caspar de Haan in de wijk. Ondersteund door studenten van Avans en Fontys. We moedigen bewoners aan zich in te zetten voor hun buurt. Dat doen we in vier werkgroepen: goed idee, groen, gezondheid, en schone, veilige en hele wijk. Verschillende bewoners haken aan. Zij denken én doen mee, bijvoorbeeld over de invulling van het openbare groen.

Meer informatie

  • Delen