De Johannes
nieuwsoverzicht 09/12/2021

De Johannes: nieuwe locatie BrabantZorg en BrabantWonen in Veghel

Op de plek van de voormalige Johanneskerk in Veghel-Zuid leveren wij halverwege 2022 23 huurappartementen op. De Johannes, zoals het gebouw heet, is voor mensen die zelfstandig willen wonen met thuiszorg of huishoudelijke hulp van BrabantZorg. Daarnaast moeten bewoners het leuk vinden om samen te wonen, leven en zorgen.

De Johannes

Maarten Coolen, regiomanager bij BrabantZorg: "Ouderen willen de regie houden over hun leven eigen. Daarom gaan we in De Johannes samen met bewoners, buurtbewoners en buurtorganisaties het ‘samen leven-wonen-zorgen concept’ vormgeven. Met als doel elkaar ondersteunen en helpen. Bijvoorbeeld door gezamenlijke activiteiten, maar ook door boodschappen voor elkaar te doen. Het toedienen van medicijnen of het aan- en uitkleden blijft de taak van het thuiszorgteam van BrabantZorg.”

Inge van Eekelen, regiomanager bij BrabantZorg: “De oudere van nu wil zo lang mogelijk zelfstandig wonen met ondersteuning. Die ondersteuning kunnen (zorg)organisaties niet altijd bieden omdat het aantal arbeidskrachten en vrijwilligers afneemt. Daarom werken we zo veel mogelijk samen met de cliënt en zijn omgeving. Bijvoorbeeld door te vragen wat mensen zelf kunnen met ondersteuning van hun netwerk en/of zorgtechnologie. En hoe wij daaraan kunnen bijdragen. Ook maatschappelijke woonvormen zijn daarbij belangrijk. We zien dat deze het welbevinden bevorderen. Daardoor ontstaan er minder problemen en minder druk op de zorg.”

Op De Johannes zijn bewoners in de lead

De toekomstige bewoners van De Johannes geven zelf invulling aan het ‘samen leven-wonen-zorgen concept’. Dat kan gaan over het schoonmaken van scootmobielen, tot het repareren van fietsen, tot het organiseren van een fysio-inloopspreekuur of een gezamenlijk eetpunt. Coolen: "Bewoners hebben de lead. Wij gaan niet voor mensen bedenken wat ze nodig hebben. De invulling van de ontmoetingsruimte en de diverse gezamenlijke voorzieningen ligt dus bij hen.”

Ruime appartementen

BrabantWonen bouwt de appartementen. Johan Loeffen, ontwikkelaar bij BrabantWonen: “Alle appartementen zijn ruim 60 m2, hebben een woonkamer met open keuken, één of twee slaapkamers, een badkamer met douche, een terras of balkon en een buitenberging. Ook komt er een eigen parkeerterrein. De appartementen zijn nul-op-de-meter-woningen (NOM-woning). Dat betekent dat ze zeer energiezuinig zijn. Ze worden verwarmd door middel van een warmtepomp. Deze heeft het grote voordeel dat hij ook kan koelen in de zomer. Erg fijn met de warme zomers van tegenwoordig.”

Toewijzing via BrabantZorg

Zowel jonge als oude mensen met een zorgvraag komen in aanmerking voor de appartementen. De appartementen worden niet geadverteerd op WoonService Regionaal. Mensen hoeven dus niet ingeschreven te staan bij WoonService Regionaal. BrabantZorg checkt of geïnteresseerden passen bij De Johannes. Bewoners krijgen een huurcontract via BrabantWonen.

Interesse?

Neem dan contact op met Diana Bevers 06 10 29 85 54 of met Hanneke Janssen 06 57 11 23 10 van BrabantZorg.
Of stuur een e-mail naar: Zorgbemiddeling BrabantZorg.

Meer informatie

  • Delen