kantoor BrabantWonen Venusstraat
nieuwsoverzicht 18/11/2021

Architect Jan Peterse werkte intensief samen met BrabantWonen

Zaterdag overleed de Osse architect Jan Peterse. BrabantWonen werkte intensief met hem samen; hij ontwierp meer dan 1200 van onze woningen. Ook ons kantoor aan de Venusstraat is een ontwerp van Peterse.

kantoor BrabantWonen Venusstraat

Harrie Windmüller, bestuurder van BrabantWonen, vertelt hoe belangrijk hij was voor de stad: ‘Jan Peterse heeft met zijn bevlogen werk een stempel gedrukt op de uitstraling van Oss.’ Peterse ontwierp vanuit “de Bossche School”, een architectuurstroming die is ontstaan in Den Bosch. ‘Zijn gebouwen kenmerken zich door een goede detaillering’ legt Harrie uit, ‘ze zijn constructief degelijk en onderhoudsarm.’

Harrie kende Peterse persoonlijk. ‘Ik heb zelf nog net met hem samengewerkt. Jan Peterse was een mooi mens.’


  • Delen