Pastorietuin 32 nieuwe sociale huurappartementen in Berlicum
nieuwsoverzicht 10/11/2021

Pastorietuin 32 nieuwe sociale huurappartementen in Berlicum

Berlicum heeft er maar liefst 32 nieuwe sociale huurwoningen bij. Het appartementengebouw staat in de ‘achtertuin’ van de parochie Heilige Augustinus. Niet zo gek dus dat het de naam ‘Pastorietuin’ kreeg. Dinsdag ontvingen de bewoners de sleutel van hun nieuwe woning. Daarmee ronden we een bijzonder bouwproject af waarbij de parochie nauw betrokken was.

Het nieuwe appartementengebouw staat in de pastorietuin, naast de voormalige Sint-Petruskerk. Met het beschikbaar stellen van de grond wilde de parochie iets doen voor de bewoners van gemeente Sint-Michielsgestel. Daarom maakte zij samen met ons plannen voor meer sociale huurwoningen in Berlicum. Met als resultaat 32 mooie, nieuwe appartementen! Hiermee komen we tegemoet aan de grote vraag naar betaalbare huurwoningen in Berlicum.

Nauwe samenwerking

Tijdens de plannen, voorbereiding en de bouw was de parochie nauw betrokken. Zo sprak de pastoor de bouwvakkers toe toen zij het hoogste punt bereikten. Ook is het parochiebestuur betrokken bij het parkje dat naast de Pastorietuin komt, op de plek van de Sint-Petruskerk. Dit parkje krijgt de contouren van de kerk en is straks voor iedereen toegankelijk.

Betaalbaar en energiezuinig

Moeskops’ Bouwbedrijf bouwde de energiezuinige appartementen. Op het dak liggen zonnepanelen die een deel van de benodigde energie opwekken. Zo houden wij de woonlasten van de bewoners betaalbaar. En het is goed voor het milieu. Het gebouw heeft een bijzondere architectuur in de vorm van een U. Hierdoor zijn alle woningen naar de buitenzijde gericht en kijken bewoners uit op de groene omgeving. De galerij met de voordeuren is aan de binnenzijde van het gebouw. Hier zijn ook de bergingen die een ‘groen’ dak hebben.

Tien appartementen voor Trajectvol

De tien appartementen op de bovenste verdieping zijn voor bewoners van Trajectvol. Deze organisatie uit Berlicum begeleidt mensen bij het zelfstandig wonen. De overige 22 appartementen verhuurden we met voorrang aan woningzoekenden uit Berlicum, Sint-Michielsgestel en Den Dungen.

Meer informatie

  • Delen