Flexwoningen Poeldonk 's-Hertogenbosch opgeleverd
nieuwsoverzicht 01/07/2021

50 extra nieuwe flexwoningen aan de Kruithoorn

Vandaag ontvangen de bewoners van de flexwoningen op de tijdelijke locatie Poeldonk de sleutel van hun nieuwe studio of appartement. Met de bouw van deze woningen komen we samen met gemeente ’s-Hertogenbosch verder tegemoet aan de vraag naar extra woonruimte.

De 50 flexwoningen staan op de plek van de voormalige milieustraat aan de Kruithoorn, naast Minitopia. Hier bouwden aannemers Barli en Hodes in opdracht van ons 14 studio’s en 36 appartementen.

Studio’s en appartementen

De flexwoningen worden voor een groot deel in de fabriek gemaakt en vervolgens naar de bouwlocatie vervoerd. Dit maakt het mogelijk om in een korte tijd woningen te bouwen. De woningen zijn goed geïsoleerd en daardoor energiezuinig. Op het dak van de appartementen liggen zonnepanelen die schone energie opwekken.

Inschrijftijd behouden

De 36 appartementen hebben één slaapkamer en zijn bestemd voor één- of tweepersoonshuishoudens. De 14 studio’s zijn iets kleiner en daardoor geschikt voor één persoon. Er geldt geen leeftijdsgrens, behalve voor zes studio’s die wij toewezen aan jongeren tot 23 jaar. Bewoners krijgen een huurcontract van twee jaar en behouden hun inschrijftijd. Hierdoor hebben ze straks een grotere kans op een reguliere huurwoning.

Locatie Poeldonk: 50 flexwoningen

Poeldonk is een van de tien locaties die gemeente ‘s-Hertogenbosch beschikbaar stelt als tijdelijke woonlocatie. In 2019 realiseerde we aan De Fuik ook al 60 flexwoningen en afgelopen april kwamen daar nog eens 78 bij. In totaal staan er nu 138 flexwoningen aan De Fuik. Met de 50 woningen op de locatie Poeldonk hebben we in totaal 188 van de 500 flexwoningen gerealiseerd, die met de gemeente zijn afgesproken.

Flexwoningen op tijdelijke locaties

Samen met gemeente ’s-Hertogenbosch en de Bossche woningcorporaties Zayaz, JOOST en Mooiland werken we er hard aan om de druk op de woningmarkt te verminderen, zodat we iedereen een goed en betaalbaar thuis kunnen bieden. Met (meer) nieuwbouwwoningen zorgen we voor permanente oplossingen, maar die kosten tijd. Daarom werken we ook aan nieuwe, tijdelijke oplossingen, zoals flexwoningen.

Meer informatie