Hoogste punt Pastorietuin
nieuwsoverzicht 24/06/2021

Nieuwbouw Pastorietuin Berlicum bereikt hoogste punt

Vandaag gaat de vlag in top voor de 32 nieuwe huurappartementen die BrabantWonen bouwt aan de Kerkwijk in Berlicum. Dit feestelijke moment vieren we traditiegetrouw met de bouwvakkers door ze te trakteren op een lekkere lunchsnack. Alle appartementen zijn inmiddels verhuurd en in oktober krijgen de bewoners de sleutel van hun nieuwe woning.

Het nieuwe appartementengebouw komt in de ‘achtertuin’ van de parochie op de plek waar vroeger de Sint-Petruskerk stond. Met het beschikbaar stellen van de grond wil de parochie iets terug doen voor het dorp. Daarom maakte zij met BrabantWonen plannen voor meer sociale huurwoningen in Berlicum. Met als resultaat 32 mooie, nieuwe appartementen! “Met deze sociale huurwoningen kunnen we iets terugdoen voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben”, aldus pastoor Joost Jansen.

Tien appartementen voor Trajectvol

De tien appartementen op de bovenste verdieping zijn voor bewoners van Trajectvol. Deze organisatie uit Berlicum begeleidt mensen bij het zelfstandig wonen. De overige 22 appartementen werden in april dit jaar te huur aangeboden via WoonService Regionaal en Ons Huiz.

Grote vraag naar huurwoningen

Het groot aantal reacties laat zien dat er vraag is naar betaalbare huurwoningen in Berlicum. In totaal waren er 782 reacties voor 22 appartementen. Hiervan waren 109 reacties van woningzoekenden uit Berlicum, Sint-Michielsgestel en Den Dungen. Deze woningzoekenden kregen voorrang bij de toewijzing. Uiteindelijk zijn alle appartementen dan ook toegewezen aan mensen afkomstig uit Berlicum.

Moderne appartementen

Woningzoekenden konden kiezen uit drie typen appartementen met een oppervlakte van ongeveer 86 m2 en 70 m2. Alle appartementen hebben een woonkamer met open keuken, twee slaapkamers en een terras of balkon. De woningen zijn energiezuinig. Zo houden wij de woonlasten van de bewoners betaalbaar. En het is goed voor het milieu. Op het dak liggen zonnepanelen die een deel van de benodigde energie opwekken.

Moeskops’ Bouwbedrijf bouwt de appartementen. Als alles volgens planning verloopt worden ze in oktober dit jaar opgeleverd en heeft Berlicum er 32 nieuwe huurwoningen bij.

Meer informatie