nieuwsoverzicht 04/05/2021

‘Er was alle begrip voor mijn situatie’

Chantal (38) woont met haar vriend Filippo en dochter Lua (geboren op 8 maart) aan De Hofstad. De styliste heeft het huis bloemrijk en zeer sfeervol ingericht. “We wonen hier twaalf jaar op een fijne plek, maar de renovatie in De Hofstad was echt nodig”, vertelt Chantal. “De vloer in de badkamer was niet vlak en gaf lekkages, het toilet was gedateerd, de keuken deurtjes hingen los; het was allemaal op.”

'Er was alle begrip voor mijn situatie'

Proefwoning vanwege bevalling

“Op zich waren we dus blij toen de plannen voor de grote verbouwing werden aangekondigd, maar omdat ik hoogzwanger was, schoot ik toch wel wat in de stress toen ik de planning hoorde. Net rond mijn bevalling zouden ze komen breken. Dat zorgde wel voor wat onrust. Toen ik Silvia van Opstal door de wijk zag lopen, sprak ik haar aan. Zij had alle begrip voor mijn situatie. Samen met de projectleider, zorgden ze voor een passende regeling. Ons huis werd de ‘proefwoning’. De renovatie startte bij ons zodat alles op tijd klaar zou zijn voor de bevalling. Dat was een hele geruststelling. De vaklieden begonnen in de tweede week van januari en eind februari was alles klaar. Ze vonden wat asbest in de kruipruimte en dat leverde wat vertraging op, maar verder verliep het prima. Of laat ik zeggen: zo goed mogelijk.

Schoonmaken even loslaten

Door mijn zwangerschap had ik opruimwoede en nesteldrang. Net nu ik zo graag alles netjes en fris wilde hebben voor de komst van onze dochter was het moeilijk om het overal schoon te houden. De ruimtes waar gesloopt en gebouwd werd, waren goed afgeschermd met plastic, maar je houdt het stof niet tegen. Daarbij liepen mensen in en uit met natte schoenen, omdat er buiten sneeuw lag, en ook onze hond liep op en neer. Ik moest het schoonmaken twee maanden loslaten, dat was misschien wel het zwaarste.

Een topbadkamer en een strakke keuken

Heel het huis stond op z’n kop, alles moest eruit. Dat werd overigens netjes gedaan door hele goede en aardige vaklui. De service was prima en bij alles werd meegedacht. Als er iets was, hoefde ik maar te bellen en het werd opgelost. Een huis zonder keuken, badkamer en toilet is natuurlijk geen huis. In de rustwoning in de wijk konden we douchen en eten. Iedereen deed zijn best om mij te ontzorgen. Alles ziet er nu weer heel strak uit: een topbadkamer en een fijne strakke keuken. We zijn er heel blij mee. Eind goed al goed!”

Meer informatie