nieuwsoverzicht 01/04/2021

Bouwmaterialenbank: een marktplaats voor gebruikt bouwmateriaal

Goed bouwmateriaal weggooien. Dat is zonde! BrabantWonen sloopt al een tijdje circulair en werkt daarbij nauw samen met A. van Liemd Sloopbedrijven BV. Bruikbaar materiaal dat vrij komt bij sloop of groot onderhoud wordt zorgvuldig gedemonteerd, gesorteerd, schoongemaakt en waar nodig hersteld om ze weer in te zetten voor een nieuw leven als blijvertje bij kleine reparaties.

Bouwmaterialenbank

Alles is van waarde

Afgelopen week tekenden BrabantWonen met Gebruikte Bouwmaterialen B.V., een onderdeel van A. van Liemd Sloopbedrijven BV, de overeenkomst waarbij BrabantWonen een eigen bouwmaterialenbank krijgt. Bruikbare materialen die vrij komen bij sloop of onderhoudsprojecten, die BrabantWonen zelf niet kan inzetten, wordt verkocht via www.gebruiktebouwmaterialen.com. Hiermee zorgt BrabantWonen er niet alleen voor dat goed materiaal een tweede leven krijgt. Ook realiseren ze hiermee een verlaging van CO2-uitstoot doordat er minder afval wordt gecreëerd. Zowel zakelijke klanten als particulieren kunnen hier gebruikte bouwmaterialen aanschaffen.

Bruikbaar materiaal uit sloop Boschveld en bij onderhoud Hofstad

De overeenkomst is direct ingezet. Uit de circulaire sloop van de flats in Boschveld is door A. van Liempd Sloopbedrijven BV uit 44 woningen bruikbaar materiaal gedolven. Daarnaast komt er ook veel bruikbaar materiaal vrij bij het groot onderhoud van de in totaal 472 woningen, zoals in De Hofstad in ’s-Hertogenbosch en de projecten Gerrit van de Veenplein en Jan de Rooijstraat in Oss. Hierin werken BrabantWonen en A. van Liemd Sloopbedrijven BV samen met aannemers Caspar de Haan Onderhoud & Renovatie, Van Wijnen en Heijmans.

Sluit u ook aan? Want alleen gezamenlijk kunnen we de circulaire cirkel sluiten en impact maken!

Foto De Hofstad - fotograaf Igor Vermeer

Meer informatie