nieuwsoverzicht 22/03/2021

Wat gebeurt er dit jaar met de huurprijzen?

Dit jaar gaan de huurprijzen op 1 juli niet omhoog. Voor sommige mensen gaat de huur dit jaar zelfs omlaag. Hoe zit het precies?

natuurlijk samen

Huurbevriezing voor alle woningen

Het kabinet heeft besloten dat er dit jaar geen huurverhoging komt voor bewoners in de sociale huursector. We noemen dit huurbevriezing. Dit heeft alles te maken met de coronacrisis. Veel mensen hebben hierdoor minder inkomen. Door de huurprijzen te bevriezen, hoopt de regering dat er minder bewoners in de problemen komen met het betalen van de huur.

BrabantWonen verhoogt de huur ook niet voor de vrije sector woningen. Dat is wel zo eerlijk. Alle huurders ontvangen vóór 1 mei een brief van ons met informatie over de huurbevriezing. Kijk voor meer informatie op www.brabantwonen.nl/huurbevriezing

Eenmalige huurverlaging in 2021

Sommige huurders betalen veel huur in verhouding tot hun inkomen. Dit jaar is er een speciale wet om dit recht te trekken. Heeft u een laag inkomen? En zijn de huurkosten hoger dan de aftoppingsgrens die voor u geldt? Dan verlaagt BrabantWonen de huur tot de betreffende aftoppingsgrens. Als u hiervoor in aanmerking komt, ontvangt u vóór 1 april een brief van ons.

In bepaalde situaties kunt u ook zelf huurverlaging aanvragen. Bijvoorbeeld als uw inkomen is gedaald. Kijk op www.brabantwonen.nl/huurverlaging voor de voorwaarden. Daar kunt u ook een proefberekening maken.

Geldproblemen? Neem meteen contact op!

Misschien hebben de coronamaatregelen ook gevolgen voor uw inkomen. BrabantWonen houdt daar rekening mee. Als u in de problemen komt en denkt dat u de huur straks niet kunt betalen, aarzel dan niet en neem zo snel mogelijk contact met ons op.

Goed om te weten

Huurt u een garage, parkeerplaats of zakelijk pand van BrabantWonen? Dan geldt voor u een huurverhoging zoals afgesproken in uw contract. Ook bij woningverbetering kan BrabantWonen een huurverhoging vragen.