natuurlijk samen

natuurlijk samen

natuurlijk samen

natuurlijk samen

natuurlijk samen

natuurlijk samen

natuurlijk samen

nieuwsoverzicht 05/11/2020

In De Pastorietuin in Berlicum geeft pastoor fiat voor bouw van 32 sociale appartementen

Donderdag 5 november ondertekent de voorzitter van het parochiebestuur Heilige Augustinus, pastoor Joost Jansen, de overeenkomst voor het bouwen van 32 betaalbare appartementen in De Pastorietuin in Berlicum. De handtekening van bestuurder Harrie Windmüller van BrabantWonen staat al onder de overeenkomst. Vanwege strengere coronabeperkingen vindt er vandaag geen gezamenlijk tekenmoment plaats.

Pastorietuin Berlicum

Pastoor Joost Jansen: “Nadat in juli 2015 de Petruskerk was afgebroken wilde de parochie graag iets doen voor de gemeenschap. We besloten vastgoed te ontwikkelen met een sociaal maatschappelijke bestemming, in de pastorietuin naast de voormalige kerk in Berlicum. Op de plek van de kerk komt een parkje waarin de contouren van de kerk in het groen herkenbaar terug te vinden zijn.”

32 sociale huurappartementen met balkon

Achter de pastorie in Berlicum bouwt en verhuurt BrabantWonen 32 energiezuinige twee- en driekamer appartementen. Alle appartementen hebben een balkon met uitzicht op het bestaande en het nieuwe park.

Bewoners van Trajectvol op bovenste etage

Op de bovenste verdieping zijn 9 appartementen en 1 ontmoetingsruimte bestemd voor Trajectvol. Deze zorgorganisatie biedt woonbegeleiding aan de huurders van deze etage.

Klaar rond kerst 2021

Naar verwachting levert Moeskops’ Bouwbedrijf de woningen eind 2021 op. Bij de eerste verhuur hebben inwoners van de gemeente Sint Michielsgestel uit de kern Berlicum voorrang bij de toewijzing. Om te reageren op een huurwoning, moet u ingeschreven staan bij WoonService Regionaal. Hoe langer u ingeschreven staat, hoe meer kans u straks maakt op een woning.

Gasloos bouwen en renoveren

Door gasloos te bouwen en haar bestaande woningen energiezuinig te maken, draagt BrabantWonen bij aan het Klimaatdoelstellingen van de regering en haar eigen duurzaamheidsambities. In 2050 moeten alle woningen van het aardgas af zijn. Door energiezuinig te bouwen en te renoveren, zorgen we voor minder CO2-uitstoot en dus een schoner milieu. Alle nieuwbouwwoningen die BrabantWonen bouwt zijn daarom energiezuinig.

Meer informatie