nieuwsoverzicht 06/05/2020

Waardering voor Will

Will Keijsers woont in een appartementencomplex aan de Kooikersweg in ’s-Hertogenbosch.  “Ik ben hier echt op m’n plek”, vertelt hij. “Winkelcentrum De Helftheuvel is dichtbij en dat is fijn voor boodschappen.” Toch ziet het leven er nu heel anders uit voor Will. Hij is getrouwd met Karin en zij woont beschermd in Boxtel. Hij gaat daar dagelijks naartoe maar vanwege corona mag hij alleen op afstand met haar praten, buiten in het gras voor haar balkon. Daarnaast ging Will voor de coronacrisis altijd naar dagbesteding maar dat is nu niet mogelijk.

Waardering voor Will
Will zit niet graag stil en zo spraken hij, zijn begeleidster vanuit Cello en onze wijkbeheerder Saskia Liebregts af dat Will in en rondom het appartementencomplex waar hij woont klusjes mag doen. 'In huis kun je nu ook niet veel doen, dan word je maar depressief. Rondom de flat een beetje vegen, dat vind ik leuk om te doen. Vorige week heb ik ook de voorkant van de flat meegenomen. Ik doe elke dag wat.' Het geeft hem weer structuur in zijn week. En Wills hulp wordt enorm gewaardeerd!


Hoe is het thuis?

We zijn met z’n allen heel veel thuis. En we komen juist minder bij andere mensen thuis. Bij onze vrienden, ons oma en ons opa… In deze rare periode hebben we tijdelijk een online magazine, met verhalen over (gedwongen) thuis blijven: Hoe is het thuis?
Wilt u laten weten hoe het bij u thuis is? Stuur een verhaaltje en foto of een kort filmpje van uzelf, of uw huishouden. Hoe komen jullie door deze tijd heen? En hoe kunnen wij elkaar daarbij helpen?
Mail uw bijdrage naar thuis@brabantwonen.nl. Graag met telefoonnummer, dan bellen we nog even!