nieuwsoverzicht 20/04/2020

Verhalen over vroeger

'Wij bewoners van een flat voor ouderen, zijn gedupeerd met de waarschuwing om binnen te blijven en geen contact te zoeken - alleen op afstand. Lichamelijk zullen we niets te kort komen maar geestelijk is het voor velen erg moeilijk. Vooral zij die geen kinderen of mantelzorg hebben. Ook waren zij voor dagopvang elders, of gingen gezellig eten in het restaurant van De Wellen en bezochten de activiteitenmiddagen.

Maar nu het mooier weer wordt hebben we een oplossing gevonden...'

Hoe is het thuis?
'Bewoners waar ik voorheen weinig of geen contact mee had zie ik nu bijna dagelijks. We zitten samen op de bankjes in het park (op anderhalve meter van elkaar) en vertellen elkaar leuke verhalen over hoe het vroeger was en wat wij nog meegemaakt hebben.

Voor sommigen die uit het westen kwamen was het vooral de hongerwinter en voor ons uit het zuiden van het land vertelden we over de kwatta’s en de sigaretten van de geallieerden. En de feesten na de bevrijding. Het ene verhaal was nog sterker dan de andere. Misschien niet helemaal waar maar wel mooi.

We hebben nog nooit zoveel samen gepraat en gelachen. Even konden we de ellende waar de hele wereld mee zat vergeten. En we konden ook luisteren, waar we voorheen geen tijd voor hadden of aan besteedden.
Als lid van de bewonerscommissie vind ik dat een voordeel. Ik hoop dat als deze ellende voorbij is we de sociale contacten niet verliezen. En naar elkaar omkijken.'

Diny Vissers van den Boom
Bewonerscommissie Begijnenhof in Oss.

Hoe viert u Koningsdag? ...Of eh, Woningsdag?

We vragen u steeds: hoe is het thuis? Nu Koningsdag eraan komt zijn we ook erg benieuwd hoe dit er bij u thuis uitziet dit jaar. Kijkt u de speciale NOS-uitzending op televisie, hult u zich in oranje? Haalt u oranjetompoucen in huis? Kortom: hoe maken jullie het samen gezellig? Laat het ons weten – en zien! Stuur ons van deze dag een foto met verhaaltje of een kort filmpje van uzelf, of uw huishouden. Mail uw bijdrage naar thuis@brabantwonen.nl. Graag met telefoonnummer, dan bellen we nog even!

Bekijk de edities van 'Hoe is het thuis?'