nieuwsoverzicht 12/11/2019

De wooncrisis heeft een gezicht

Op maandag 11 november is er een ‘petitie’ aan de Kamercommissie Wonen van de Tweede Kamer aangeboden. Namens alle woningzoekenden en bijna 200 woningcorporaties heeft een afvaardiging hiervan een boekje aangeboden: ‘Het gezicht van de wooncrisis’: een verzameling van verhalen die is opgehaald door de actie #ikwileenhuis en #wooncrisis.

Het gezicht van de wooncrisis

De wooncrisis gaat over mensen, niet over cijfers. Het boekje bevat verhalen van woningzoekenden die in de knel zitten en geen passende woning kunnen vinden. Samen met Zayaz en woonstichting JOOST steunt BrabantWonen deze actie. Wij hebben bezwaar ingediend tegen de verhuurderheffing, een extra belasting op sociale huurwoningen die woningcorporaties betalen naast andere belastingen. Wij investeren het geld van de verhuurderheffing liever in de lokale woningmarkt.

U kunt het boekje hier downloaden.