natuurlijk samen

natuurlijk samen

natuurlijk samen

natuurlijk samen

natuurlijk samen

natuurlijk samen

natuurlijk samen

nieuwsoverzicht 29/10/2019

Twintig energiezuinige zorgappartementen in Veghel-Zuid

Maandag 28 oktober ondertekenden Zenzo en BrabantWonen de overeenkomst voor de ontwikkeling en bouw van een nieuw woon-zorgcomplex in Veghel-Zuid. Het gebouw komt op de locatie van de Johanneskerk aan de Van Diemenstraat. De twintig sociale huurappartementen zijn energiezuinig en bestemd voor ouderen met een zorgvraag.

Van Diemenstraat Veghel-Zuid

Zenzo Maatschappelijk Vastgoed ontwikkelt het complex voor BrabantWonen. Momenteel is BrabantWonen in gesprek met Vivent Het Andere Wonen over een huurcontract. Vivent Het Andere Wonen biedt zorg en ondersteuning aan mensen met geheugenproblemen. Alle woningen zijn sociale huurwoningen en betaalbaar voor ouderen met een kleine portemonnee.

Zelfstandig wonen

In het woon-zorgcomplex komen twintig driekamerappartementen voor ouderen met een zorgvraag. Het gaat om zelfstandige woningen met een eigen voordeur, badkamer met toilet, keuken en balkon of terras. In het ontwerp houden we rekening met voldoende ruimte voor het gebruik van hulpmiddelen zoals rollators en scootmobiels. Daardoor kunnen mensen met de juiste zorg thuis blijven wonen. In het gebouw komt ook een gemeenschappelijke woonkamer met open keuken. Vivent Het Andere Wonen is een zorgconcept waarbij een zorgondernemer in het complex woont. Deze neemt samen met een team van professionals de zorg- en dienstverlening op zich.

Energiezuinige woningen

De woningen worden gebouwd volgens het nul-op-de-meter-principe (NOM). Ze zijn zeer goed geïsoleerd en hebben zonnepanelen op het dak die voldoende energie opwekken voor huishoudelijk gebruik. Een warmtepomp zorgt voor de verwarming van de woning en het warme water. De woningen hebben geen gasaansluiting.

Afspraken gemeente

Met de bouw van het nieuwe woon-zorgcomplex geeft BrabantWonen invulling aan de prestatieafspraken met gemeente Meierijstad: betaalbare en energiezuinige huurwoningen voor ouderen. BrabantWonen kocht eerder al het woon-zorgcomplex op het voormalige ziekenhuisterrein in Veghel en is betrokken bij het initiatief Leefgoed Kloosterkwartier.

Start bouw in 2020

Wanneer de bouw start is nog niet bekend. Daarvoor is eerst nog de goedkeuring nodig van de gemeente Meierijstad. De partijen hopen in 2020 te starten met de bouw.