nieuwsoverzicht 11/10/2019

Leerlingen KC Vlindertuin aan de slag voor een schone Gestelse buurt

Leerlingen van groep 6 tot en met 8 van het Kindcentrum De Vlindertuin (gehuisvest in de BBS Nieuw Zuid) zijn de afgelopen weken aan de slag geweest met het onderwerp: ‘Afval in de wijk’. Zij hebben hierover een aantal lessen gevolgd, zijn op excursie geweest naar de Afvalstoffendienst en hebben zelf plannetjes bedacht om de Gestelse buurt een stukje schoner te maken.

schoonmaakactie Gestelse buurt

En wat waren ze enthousiast! De leerlingen bedachten dat er extra prullenbakken in de wijk moesten komen en stemden in met een grote opruimactie. Daarnaast was er een tekeningenwedstrijd. De drie mooiste ontwerpen zijn inmiddels op de prullenbakken in de wijk geplaatst.

Schoonmaakactie

Leerlingen, ouders, vrijwilligers en professionals zijn woensdag 2 oktober samen met Proper Jetje de wijk ingegaan voor een opruimactie. Met elkaar hebben ze de wijk schoon geprikt. De Afvalstoffendienst reed rond met een kraak- en perswagen. Deze haalde het grofvuil op, maar nog leuker: de kinderen mochten er ook in klimmen en er vragen over stellen. Ondertussen maakte hoveniersbedrijf Donkergroen alle brandgangen in de Gestelse buurt schoon. Er is hartstikke veel zwerfafval verzameld en opgeruimd, bewoners waren enthousiast en kwamen spontaan meedoen. Achteraf werd iedereen bedankt met een reep Tony’s Chocolonely.

Wijkaanpak Gestelse buurt

Het was een zeer geslaagde samenwerking tussen vrijwilligers, Afvalstoffendienst, gemeente ’s-Hertogenbosch, Farent en BrabantWonen. Samen zijn we aan de slag om van de Gestelse buurt een schone, veilige buurt te maken, waarin bewoners prettig wonen, samen met hun buurtgenoten. We zijn momenteel bezig om een gezamenlijke wijkvisie op te stellen, waarin we plannen maken op het gebied van veiligheid, armoede, wonen, groen en openbare ruimte. Hierbij betrekken we de buurt actief en laten ze, waar mogelijk, actief deelnemen in de uitvoering.