Impressie woonwagenlocatie Brasem
Impressie woonwagenlocatie Brasem
onze projecten
NieuwbouwIn aanbouw

Woonwagenlocatie Brasem

BrabantWonen werkt samen met de gemeente Oss aan de herontwikkeling van de woonwagenlocatie aan de Brasem in Oss. De inrichting van de locatie is gereeed en de eerste wagens zijn inmiddels geplaatst.

De toewijzing verloopt via de gemeente Oss.

Meer ruimte voor woonwagens

De gemeente Oss heeft een aantal jaar geleden haar woonwagenbeleid herzien. Daarin staat dat woonwagenbewoning in Oss mogelijk moet blijven. Daarom komen er weer 8 wagens op de woonwagenlocatie Brasem. BrabantWonen zal de woonwagens plaatsen en verhuren.

U kunt hier meer over lezen op de website van de gemeente Oss.

Hoe zien de woonwagens eruit?

Op deze locatie komen 8 energiezuinige woonwagens. Elke woonwagen heeft een woonkamer, keuken, toiletruimte, badkamer en drie slaapkamers. Naast de woonwagen komt een kleine berging. De woningen krijgen geen gasaansluiting. Via zonnepanelen op het dak wordt energie opgewekt.

Planning

De inrichting van de locatie is gereed en de eerste woonwagens zijn reeds geplaatst. We verwachten dat de eerste bewoners in september de wagens kunnen betrekken.

Hoe kom ik in aanmerking?

De toewijzing verloopt via de gemeente Oss. Hiervoor moet u ingeschreven staan op de wachtlijst van standplaatszoekenden van de gemeente Oss. De volgorde op de wachtlijst wordt bepaald op basis van de actuele woonsituatie en inschrijftijd. Woonwagenbewoners krijgen voorrang bij de toewijzing, omdat deze manier van wonen onderdeel is van hun cultuur en leefstijl. Een integriteitstoets kan onderdeel zijn van de toewijzingsprocedure.

Op dit moment zijn er al voldoende kandidaten voor alle 8 beschikbare woonwagens op deze locatie. 

Aanmelden wachtlijst

U kunt zich voor de toekomst aanmelden voor de wachtlijst. Dit kan via het inschrijfformulier op www.oss.nl/woonwagen. Iedereen die dat wil kan zich aanmelden voor de wachtlijst. Meer informatie over het verhuurbeleid voor woonwagenstandplaatsen vindt u op: www.oss.nl/beleidsnotas

Wilt u meer informatie over de toewijzing? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente Oss via het algemene telefoonnummer 14 0412 of mailen naar: woonwagenlocatiebrasem@oss.nl 

Wilt u zich aanmelden voor de wachtlijst? Vul dan het digitale inschrijfformulier in op www.oss.nl/woonwagen.

 • Eerste huurwoonwagens geplaatst op Brasem

  Eerste huurwoonwagens geplaatst op Brasem

  22 jun. 2022

  Groot materieel kwam eraan te pas om de gloednieuwe wagens op hun plaats te takelen. Op 21 juni werden de eerste 2 huurwoonwagens geplaatst op woonwagenlocatie Brasem in Oss. Het terrein van dit eerdere woonwagenkampje werd door de gemeente volledig opnieuw ingericht, met een open uitstraling en veel ruimte voor groen en parkeren. BrabantWonen plaatst er totaal 8 energiezuinige huurwoonwagens. De gemeente Oss en BrabantWonen zetten hiermee een eerste stap om te voldoen aan de grote vraag naar woonruimte voor woonwagenbewoners. lees meer

  Energiezuinig en comfortabel

  Elke woning heeft een woonkamer, keuken, toiletruimte, badkamer, drie slaapkamers en een aparte berging. Bij de duurzame bouw is volledig rekening gehouden met de energietransitie. De wagens zijn goed geïsoleerd en hebben geen gasaansluiting. Op het dak liggen zonnepanelen en in de woning bevinden zich installaties die heel zuinig omgaan met energie. Zoals elektrisch koken, een thermisch laadstation voor warm water en verwarming via infraroodpanelen in het plafond. Dat maakt de wagens comfortabel én klaar voor de toekomst!

  Zie ook:

Meer informatie