Van Diemenstraat Veghel-Zuid
onze projecten
NieuwbouwIn voorbereiding

Van Diemenstraat Veghel-Zuid

BrabantWonen en Zenzo ontwikkelen samen een nieuw woon-zorgcomplex in Veghel-Zuid met 20 huurappartementen. Het gebouw komt op de locatie van de Johanneskerk aan de Van Diemenstraat.

Voor wie?
De woningen zijn bestemd voor ouderen met een zorgvraag.

Planning
Wanneer de bouw start is nog niet bekend. Daarvoor is eerst nog goedkeuring van gemeente Meierijstad nodig. De twee partijen hopen in 2021 te starten met de bouw.

Details

In het woon-zorgcomplex komen 20 driekamerappartementen voor ouderen met een zorgvraag. Het gaat om zelfstandige woningen met een eigen voordeur, badkamer met toilet, keuken en balkon of terras. In het gebouw komt ook een gemeenschappelijke woonkamer met open keuken. Een zorgondernemer leidt het complex en woont er zelf ook. 

Verhuur

De appartementen vallen in de categorie sociale huur. De definitieve huurprijzen zijn nog niet bekend.

Contact

Voor meer informatie over de huurwoningen kunt u contact opnemen met ons Klantinformatiecentrum.

Nieuws

 • Twintig energiezuinige zorgappartementen in Veghel-Zuid

  Twintig energiezuinige zorgappartementen in Veghel-Zuid

  29 okt. 2019

  Maandag 28 oktober ondertekenden Zenzo en BrabantWonen de overeenkomst voor de ontwikkeling en bouw van een nieuw woon-zorgcomplex in Veghel-Zuid. Het gebouw komt op de locatie van de Johanneskerk aan de Van Diemenstraat. De twintig sociale huurappartementen zijn energiezuinig en bestemd voor ouderen met een zorgvraag.

  Zenzo Maatschappelijk Vastgoed ontwikkelt het complex voor BrabantWonen. Momenteel is BrabantWonen in gesprek met Vivent Het Andere Wonen over een huurcontract. Vivent Het Andere Wonen biedt zorg en ondersteuning aan mensen met geheugenproblemen. Alle woningen zijn sociale huurwoningen en betaalbaar voor ouderen met een kleine portemonnee.

  Zelfstandig wonen

  In het woon-zorgcomplex komen twintig driekamerappartementen voor ouderen met een zorgvraag. Het gaat om zelfstandige woningen met een eigen voordeur, badkamer met toilet, keuken en balkon of terras. In het ontwerp houden we rekening met voldoende ruimte voor het gebruik van hulpmiddelen zoals rollators en scootmobiels. Daardoor kunnen mensen met de juiste zorg thuis blijven wonen. In het gebouw komt ook een gemeenschappelijke woonkamer met open keuken. Vivent Het Andere Wonen is een zorgconcept waarbij een zorgondernemer in het complex woont. Deze neemt samen met een team van professionals de zorg- en dienstverlening op zich.

  Energiezuinige woningen

  De woningen worden gebouwd volgens het nul-op-de-meter-principe (NOM). Ze zijn zeer goed geïsoleerd en hebben zonnepanelen op het dak die voldoende energie opwekken voor huishoudelijk gebruik. Een warmtepomp zorgt voor de verwarming van de woning en het warme water. De woningen hebben geen gasaansluiting.

  Afspraken gemeente

  Met de bouw van het nieuwe woon-zorgcomplex geeft BrabantWonen invulling aan de prestatieafspraken met gemeente Meierijstad: betaalbare en energiezuinige huurwoningen voor ouderen. BrabantWonen kocht eerder al het woon-zorgcomplex op het voormalige ziekenhuisterrein in Veghel en is betrokken bij het initiatief Leefgoed Kloosterkwartier.

  Start bouw in 2020

  Wanneer de bouw start is nog niet bekend. Daarvoor is eerst nog de goedkeuring nodig van de gemeente Meierijstad. De partijen hopen in 2020 te starten met de bouw.

GEEF ME EEN SEINTJE

We sturen een e-mail als de verhuur start

 • {{error_message}}

Beste geïnteresseerde,

Binnen een paar minuten ontvangt u een kopie van uw aanmelding.

Ontvangt u geen e-mail? Controleer dan uw e-mailadres of neem contact met ons op.