Transformatie Sint Joachim en Anna
onze projecten
NieuwbouwIn voorbereiding

Transformatie Sint Joachim en Anna

Voormalig verpleeghuis Sint Joachim en Anna in Veghel krijgt een nieuwe bestemming. Het pand staat sinds oktober 2021 leeg. Het plan is om het gebouw te veranderen in een woonlocatie voor in totaal zo’n 45 jong volwassenen, waarvan de helft afkomstig is uit Veghel en omgeving en de andere helft nieuwkomers zijn. Dit zijn jonge mensen in dezelfde leeftijdsgroep (18-30 jaar) die een vergunning hebben om hier te blijven wonen en de mogelijkheid krijgen om een leven in Nederland op te bouwen. We bieden deze groepen jongvolwassenen graag een goede en duurzame kans op een succesvolle start in onze samenleving.

Details

De buitenkant van het gebouw blijft voor het overgrote deel staan. De binnenkant van het gebouw wordt grondig verbouwd. De 69 voormalige onzelfstandige zorgkamers maken plaats voor maximaal 45 zelfstandige woningen en een aantal gedeelde voorzieningen.

We bouwen samen met de beoogde nieuwe bewoners aan een community (woonvorm). De bewoners gaan zelfstandig wonen, maar tegelijkertijd ook samenleven. In het woonconcept staat het omkijken naar elkaar en de mensen in de omgeving centraal. De beoogde bewoners krijgen, behalve een woning, een mooie opstap naar zelfstandigheid in onze maatschappij. Waar nodig worden ze hierbij ondersteund. De uitwerking en hoe dit er straks uit gaat zien, vullen we graag samen met de bewoners (en de buurt) verder in.

Planning

Het streven is in het vroege voorjaar van 2022 te starten met de verbouwing en aan het einde van 2022 een groot gedeelte van de bewoners welkom te heten.

Verhuur

Hoe de toewijzing precies gaat verlopen is nog onderwerp van gesprek. Wat daarbij voorop staat is het bereiken van het gewenste woonconcept: fijn wonen met elkaar en in de buurt. Om in aanmerking te komen voor een woning van BrabantWonen moet u in ieder geval ingeschreven staan bij WoonService Regionaal.

Huurprijs

De huurprijs is nog niet bekend.

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Nieuwsbrief

  • Nieuwsbrief 1 - nov. 2021 

Nieuws

Er is nog geen nieuwsbericht geplaatst.

Meer informatie