Duplexwoningen Spoorlaan Zwaluwstraat
onze projecten
Nieuwbouw

Spoorlaan en Zwaluwstraat

De 68 duplexwoningen aan de Spoorlaan en Zwaluwstraat zijn in december 2022 gesloopt om plaats te maken voor nieuwe woningen. Op deze plaats komen energiezuinige sociale huurwoningen.

Wat voor woningen worden hier gebouwd?

De nieuwbouw aan de Spoorlaan en Zwaluwstraat is onderdeel van de buurtvernieuwing Vogelbuurt. Fase 1 bestaat uit de bouw van appartementen aan de Spoorlaan en Zwaluwstraat. We gaan uit van verschillende woningtypes voor verschillende huishoudgroottes. De appartementen worden 3, 4 en 5 lagen hoog. Alle woningen aan de Spoorlaan en Zwaluwstraat worden sociale huurwoningen.

Planning

Voordat er gebouwd kan worden, moet eerst het ontwerp nog verder uitgewerkt worden naar een definitief plan. Vervolgens moeten we de bestemmingsplanprocedure doorlopen. We hopen in de zomer van 2024 te kunnen starten met de bouw. De woningen zijn dan begin 2026 klaar.

Om in aanmerking te komen moet u ingeschreven staan bij WoonService Regionaal.

Huurprijzen en servicekosten

De huurprijzen en servicekosten van de woningen die we de komende jaren bouwen zijn nog niet bekend.

Wanneer start de verhuur?

Het is nog niet bekend wanneer de verhuur start. Dit is meestal enkele maanden voordat de woningen opgeleverd worden.

Wanneer worden de woningen opgeleverd?

Dit is nog niet bekend. Zodra wij meer weten over de planning, leest u dit op onze website.

Vragen?

Voor vragen over de verhuur kunt u contact opnemen met ons Klantinformatiecentrum.

Heeft u vragen over dit project?

Marjon HeeresVoor vragen over het buurtplan en de voortgang kunt u contact opnemen met onze wijkbeheerder Marjon Heeres, telefoonnummer 088 281 60 91
U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

Contactformulier

Adres*
Ter verduidelijking van de situatie kunt u een foto meesturen. Hieronder kunt u één of meerdere foto's van maximaal 3 MB per foto uploaden.
Klik hier of sleep uw bestanden om ze te uploaden. U kunt nog bestanden van maximaal MB selecteren. Alleen bestanden van het type docx, xlsx, pdf, jpg en png zijn toegestaan.
Velden met een * zijn verplicht.

 • Sloop Spoorlaan – Zwaluwstraat begonnen

  Sloop Spoorlaan – Zwaluwstraat begonnen

  14 nov. 2022

  De sloop van 68 woningen in Spoorlaan en Zwaluwstraat in Oss is begonnen. De duplexwoningen zijn gebouwd in 1949 en hebben 73 jaar dienst gedaan. Maar na al die tijd zijn de woningen technisch zo verouderd dat BrabantWonen ze niet meer kan opknappen naar de eisen van deze tijd. lees meer

  Het afbreken gebeurt op milieuvriendelijke manier. Voorafgaand aan de sloop zijn eerst de herbruikbare materialen en asbest verwijderd. Tijdens het slopen wordt het puin gesorteerd naar verschillende materiaalsoorten.

  De sloopwerkzaamheden worden vóór de feestdagen afgerond.

  Zie ook:

 • Struikroven redt achtergebleven groen

  Struikroven redt achtergebleven groen

  01 sep. 2022

  Het groen dat bij de Spoorlaan en Zwaluwstraat nog in voor- en achtertuinen stond, wilden we niet verloren laten gaan. Op 18 september 2022 kon iedereen die dat wilde gratis planten uit komen graven! We organiseerden deze dag samen met stichting Struikroven. lees meer

 • Vrolijke kleuren bij graffiti workshop

  Vrolijke kleuren bij graffiti workshop

  01 sep. 2022

  Tijdens het zomerfestival op 27 juli 2022 organiseerde Muzelinck een workshop graffiti voor de kinderen uit de Schadewijk. lees meer

  Onder begeleiding van professionals ‘Kings of Colors’ gingen de kinderen aan de slag met graffiti spuitbussen. Het resultaat: ware kunstwerken op houten platen. Deze platen werden gebruikt om de woningen in de Spoorlaan/Zwaluwstraat dicht te timmeren voordat ze werden afgebroken.

  Tijdens de Kodoss Kickoff op 10 september gaf Muzelinck rondleidingen langs de kunstwerken.

Meer informatie