onze projecten
NieuwbouwVerhuurd

Pastorietuin

Achter de pastorie in Berlicum bouwt en verhuurt BrabantWonen 32 energiezuinige twee- en driekamer appartementen. Alle appartementen hebben een balkon met uitzicht op het bestaande en het nieuwe park. Op de bovenste verdieping zijn 9 appartementen en 1 ontmoetingsruimte bestemd voor Trajectvol. Deze zorgorganisatie biedt woonbegeleiding aan de huurders van deze etage.

Bij de nieuwe plannen wilde de parochie graag iets doen voor de gemeenschap. In Berlicum is een tekort aan sociale huurwoningen. Op deze manier komen er weer 32 extra betaalbare appartementen bij in Berlicum.

Planning

Verwachte oplevering is eind 2021. 

Details

Het gebouw heeft de vorm van een U. Alle woningen zijn naar de buitenzijde gericht en kijken uit op de groene omgeving. De galerij met de voordeuren is aan de binnenzijde van het gebouw. Hier zijn ook de bergingen. De voorkant van het gebouw is aan de Kerkwijk. De achterkant grenst aan het zorgcentrum. 

Moderne appartementen

De appartementen zijn van alle gemakken voorzien. Er zijn 3 verschillende typen met een oppervlakte van ongeveer 86 men 70 m2. De woningen hebben woonkamer, open keuken, 2 slaapkamers en een terras of balkon. 

Energiezuinig

De appartementen worden energiezuinig gebouwd. U wekt meer dan de helft van de benodigde energie op via zonnepanelen. Voor de verwarming van de woning en het warme water heeft u een warmtepomp. De woningen zijn gasloos. 

Parkeren

U kunt uw auto parkeren op de algemene parkeerplaatsen.

Verhuur

U kunt niet meer reageren. Op dit moment worden de woningen toegewezen.

Om in aanmerking te komen voor een van de appartementen moet u als woningzoekende ingeschreven staan bij WoonService Regionaal. Ook als u al ingeschreven staat bij Ons Huiz moet u zich inschrijven bij WoonService Regionaal. Een inschrijving kost € 10 per jaar.

Waarom inschrijven bij WoonService Regionaal?

BrabantWonen is aangesloten bij WoonService Regionaal en niet bij Ons Huiz. Om een appartement aan u toe te wijzen, is het belangrijk dat wij uw gegevens hebben. Dat kan als u zich inschrijft bij WoonService Regionaal. Staat u al ingeschreven bij WoonService Regionaal? Dan hoeft u niets te doen.

In totaal 22 appartementen

Wij bieden in totaal 22 appartementen te huur aan. De 10 appartementen op de bovenste verdieping zijn al verhuurd aan bewoners van Trajectvol. Deze appartementen worden dan ook niet geadverteerd.

Huurprijzen

Type A en B: kale huurprijs € 752,32
Type C: kale huurprijs € 633,24
Daarnaast betaalt u ook servicekosten. 

Toewijzing en voorrang

We wijzen de appartementen toe in de volgende volgorde:

 1. Woningzoekenden die op dit moment in de kern Berlicum wonen.
 2. Woningzoekenden die op dit moment in de gemeente Sint-Michielsgestel wonen.
 3. Overige woningzoekenden.

Meer informatie

Binnenkort verschijnt de uitgebreide verhuurbrochure op onze website. Hierin staan ook de plattegronden van de appartementen en meer informatie over de woningen.

Energiezuinig wonen

Bekijk ook de brochure over energiezuinig wonen.

Contact

Voor meer informatie over de huurappartementen kunt u contact opnemen met ons Klantinformatiecentrum.

Verhuurbrochure algemeen

Verhuurbrochure Trajectvol

Nieuws

 • In De Pastorietuin in Berlicum geeft pastoor fiat voor bouw van 32 sociale appartementen

  In De Pastorietuin in Berlicum geeft pastoor fiat voor bouw van 32 sociale appartementen

  05 nov. 2020

  Donderdag 5 november ondertekent de voorzitter van het parochiebestuur Heilige Augustinus, pastoor Joost Jansen, de overeenkomst voor het bouwen van 32 betaalbare appartementen in De Pastorietuin in Berlicum. De handtekening van bestuurder Harrie Windmüller van BrabantWonen staat al onder de overeenkomst. Vanwege strengere coronabeperkingen vindt er vandaag geen gezamenlijk tekenmoment plaats.

  Pastoor Joost Jansen: “Nadat in juli 2015 de Petruskerk was afgebroken wilde de parochie graag iets doen voor de gemeenschap. We besloten vastgoed te ontwikkelen met een sociaal maatschappelijke bestemming, in de pastorietuin naast de voormalige kerk in Berlicum. Op de plek van de kerk komt een parkje waarin de contouren van de kerk in het groen herkenbaar terug te vinden zijn.”

  32 sociale huurappartementen met balkon

  Achter de pastorie in Berlicum bouwt en verhuurt BrabantWonen 32 energiezuinige twee- en driekamer appartementen. Alle appartementen hebben een balkon met uitzicht op het bestaande en het nieuwe park.

  Bewoners van Trajectvol op bovenste etage

  Op de bovenste verdieping zijn 9 appartementen en 1 ontmoetingsruimte bestemd voor Trajectvol. Deze zorgorganisatie biedt woonbegeleiding aan de huurders van deze etage.

  Klaar rond kerst 2021

  Naar verwachting levert Moeskops’ Bouwbedrijf de woningen eind 2021 op. Bij de eerste verhuur hebben inwoners van de gemeente Sint Michielsgestel uit de kern Berlicum voorrang bij de toewijzing. Om te reageren op een huurwoning, moet u ingeschreven staan bij WoonService Regionaal. Hoe langer u ingeschreven staat, hoe meer kans u straks maakt op een woning.

  Gasloos bouwen en renoveren

  Door gasloos te bouwen en haar bestaande woningen energiezuinig te maken, draagt BrabantWonen bij aan het Klimaatdoelstellingen van de regering en haar eigen duurzaamheidsambities. In 2050 moeten alle woningen van het aardgas af zijn. Door energiezuinig te bouwen en te renoveren, zorgen we voor minder CO2-uitstoot en dus een schoner milieu. Alle nieuwbouwwoningen die BrabantWonen bouwt zijn daarom energiezuinig.

Meer informatie