onze projecten
NieuwbouwVerhuurd

Horzak Hoeve I

In de wijk Horzak in Oss bouwen wij 24 eengezinswoningen en 39 appartementen. De woningen en appartementen worden gebouwd volgens de regels van nul-op-de-meter (NOM). Dat betekent dat ze zeer energiezuinig zijn. Goed voor uw portemonnee en het milieu!

Voor wie?
De woningen zijn bestemd voor jong, oud, gezinnen en alleenstaanden.

39 appartementen
De reactietermijn is verstreken. Op dit moment wijzen wij de appartementen toe aan de nieuwe huurders.

24 eengezinswoningen
De 24 eengezinswoningen zijn in februari 2020 opgeleverd.

Planning

 • De appartementen worden halverwege 2020 opgeleverd.

Details

Energiezuinige appartementen
Ieder appartement heeft zijn eigen zonnepanelen op het dak van het gebouw. Daarmee wekt u schone energie op voor eigen gebruik. De appartementen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben installaties die zuinig omgaan met energie. Er is geen gasaansluiting, alles gebeurt elektrisch.

5 type appartementen
U kunt kiezen uit 5 verschillende type appartementen. Alle appartementen hebben een woonkamer met open keuken, een terras of balkon, een badkamer en 2 slaapkamers. Een glaspui zorgt voor extra licht in uw appartement. Vanuit de woonkamer kijkt u uit op de groene binnenplaats of op de polder. Ieder appartement heeft een eigen berging op de begane grond voor bijvoorbeeld het stallen van uw fiets.

Het gebouw heeft een begane grond en 3 verdiepingen. U bereikt de verdiepingen met een trap of lift.

Planning

 • De appartementen worden halverwege 2020 opgeleverd.

Verhuur

De appartementen vallen allemaal onder sociale huur.
Iedereen met een passend inkomen kan reageren. BrabantWonen toetst uw inkomen.
 
Huurprijzen
Type A:    € 619,00
Type B: € 737,14
Type C: € 619,00
Type D: € 663,40
type E: € 663,40

Voor het energiezuinig maken van uw appartement betaalt u een Energieprestatievergoeding. Dit is € 55 per maand. U betaalt dus een hoger bedrag aan BrabantWonen, maar uw energiekosten gaan flink omlaag. Daarnaast betaalt u ook een bedrag aan servicekosten voor schoonmaak, glasbewassing en de huismeester. Dit bedrag is nog niet bekend.
 
In de verhuurbrochure vindt u meer informatie over de Energieprestatievergoeding, passend inkomen en energiezuinig wonen.
 
Start verhuur
De reactietermijn is verstreken. U kunt niet meer reageren op de appartementen.

Verhuurbrochure

Contact

Voor meer informatie over de huurwoningen kunt u contact opnemen met ons Klantinformatiecentrum.

Nieuws

 • Start verhuur appartementen Horzak Hoeve I

  Start verhuur appartementen Horzak Hoeve I

  03 apr. 2020

  U kunt van 6 tot en met 12 april reageren op de 39 energiezuinige appartementen in de wijk Horzak-Noord in Oss. Bent u geïnteresseerd? Zorg er dan voor dat u ingeschreven staat bij WoonService Regionaal.

  Toewijzing

  We wijzen de woningen toe op basis van inschrijftijd. Hoe langer u staat ingeschreven, hoe groter de kans op een woning. Daarnaast verloten we ook 6 appartementen. Uw inschrijftijd is dan niet belangrijk, iedereen maakt evenveel kans.

  Fijn wonen

  Horzak is een nieuwbouwwijk aan de rand van Oss. In een paar minuten fietst u naar het centrum van de stad. De appartementen hebben een ruime woonkamer met een glaspui. Dit zorgt voor extra licht in de woning. Ze hebben twee slaapkamers en een balkon of terras. Meer informatie over de appartementen leest u in de verhuurbrochure.

  Energiezuinig

  De appartementen zijn zeer energiezuinig. Dat is goed voor uw portemonnee en het milieu. Ze zijn goed geïsoleerd en op het dak liggen zonnepanelen waarmee u uw eigen energie opwekt. De appartementen hebben geen gasaansluiting. Meer weten over wonen in een energiezuinige woning? U leest er meer over in de verhuurbrochure.

  Vragen en Verhuurbrochure.

  Kijk voor meer informatie en de verhuurbrochure op onze projectpagina Horzak Hoeve I, of neem contact met ons op.

 • Eerste gasloze huurwoningen opgeleverd

  Eerste gasloze huurwoningen opgeleverd

  06 feb. 2020

  Dinsdag 4 februari kregen de bewoners van de 24 nieuwe eengezinswoningen in Horzak Hoeve I (Oss) de sleutel van hun woning. Het zijn de eerste gasloze nieuwbouwwoningen van BrabantWonen. De woningen zijn gebouwd volgens het principe van NOM (nul-op-de-meter). Dat betekent dat ze zelf energie opwekken die nodig is voor de installaties, verwarming en huishoudelijke apparaten. De woningen zijn zeer goed geïsoleerd, hebben zonnepanelen op het dak en energiezuinige installaties. 

  Gratis energiecoach
  Wonen in een NOM-woning is anders dan wonen in een 'normale' huurwoning. Alles in de woning gebeurt elektrisch zoals koken, het verwarmen van de woning en het verwarmen van het water. Voor sommige bewoners is dat even wennen. Daarom worden de nieuwe bewoners goed geïnformeerd en begeleid. Zo organiseerden we een informatiebijeenkomst voor toekomstige huurders om uit te leggen wat het betekent om in een energiezuinige woning te wonen. Daarnaast kregen de nieuwe bewoners afgelopen dinsdag uitgebreid uitleg van onze opzichters over de warmtepomp, boiler en zonnepanelen. Via een handige app kunnen bewoners bijhouden hoeveel energie hun woning opwekt en verbruikt. Ze hebben dus altijd zicht op hun energieverbruik. Daarnaast krijgt iedere bewoner over een aantal weken nog een bezoek van energiecoach.

  Betaalbaar wonen
  Halverwege dit jaar levert BrabantWonen ook de 39 appartementen op in Horzak Hoeve I. Ook deze worden gebouwd volgens het principe van NOM. Door energiezuinig te bouwen houden we de woonlasten voor huurders betaalbaar. Daarnaast dragen we bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en de duurzaamheidsafspraken van gemeente Oss.

Meer informatie