onze projecten
NieuwbouwOpgeleverd

Horzak Hoeve I

De wijk Horzak-Noord in Oss heeft er 63 betaalbare eengezinswoningen en appartementen bij. De 24 woningen en 39 appartementen staan aan de Veekraal en zijn gebouwd in de vorm van een hoeve. Bouwbedrijf Van Schijndel bouwde de woningen en appartementen in opdracht van BrabantWonen.

Energiezuinige woning
De woningen en appartementen zijn energiezuinig gebouwd. Ze wekken zelf schone elektriciteit op met zonnepanelen. Daarnaast zijn ze zeer goed geïsoleerd en hebben energiezuinige installaties zoals een warmtepomp. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de huurders.

Opgeleverd
In februari dit jaar kregen de bewoners van de 24 eengezinswoningen de sleutel van hun woning. En in juli volgden de bewoners van de 39 appartementen. Daarmee is het nieuwbouwproject Horzak Hoeve I opgeleverd.

Nieuws

 • BrabantWonen levert eerste gasloze nieuwbouwproject in Oss op

  BrabantWonen levert eerste gasloze nieuwbouwproject in Oss op

  17 jul. 2020

  Op donderdag 16 juli kregen de bewoners van de 39 nieuwe appartementen in de wijk Horzak de sleutel van hun woning. Het appartementengebouw staat op de hoek van de Macharenseweg en Spitsbergerweg en kijkt uit over de polder. Eerder dit jaar werden ook al de 24 energiezuinige eengezinswoningen opgeleverd. Daarmee is het eerste gasloze nieuwbouwproject van BrabantWonen in Oss een feit.

  De woningen zijn energiezuinig en gebouwd volgens het principe van NOM (nul-op-de-meter). Dat betekent dat ze zelf de energie opwekken die nodig is voor de installaties, verwarming en huishoudelijke apparaten. De woningen zijn zeer goed geïsoleerd, hebben zonnepanelen op het dak en energiezuinige installaties.

  Goede begeleiding
  Wonen in een NOM-woning is anders dan wonen in een ‘normale’ huurwoning. Daarom worden de nieuwe bewoners goed geïnformeerd en begeleid. Door de coronamaatregelen moesten we hier creatief in zijn. Zo werden bewoners geïnformeerd met filmpjes over hoe ze hun nieuwe woning moeten gebruiken. Maar ook over hoe de warmtepomp, boiler en zonnepanelen werken. Via een handige app kunnen bewoners bijhouden hoeveel energie hun woning opwekt en verbruikt. Daarnaast krijgen ze tips om nog meer uit hun woning te halen. Over een aantal weken krijgt iedere bewoner ook nog bezoek van een gratis energiecoach.

  Betaalbaar wonen
  Het nieuwbouwproject in de wijk Horzak is het eerste gasloze nieuwbouwproject van BrabantWonen in Oss. Inmiddels bouwen we op meer plekken in onder andere Oss en 's-Hertogenbosch energiezuinige woningen. Door energiezuinig te bouwen houdt BrabantWonen de woonlasten voor huurders betaalbaar. De woningen verbruiken minder energie en dat merken de bewoners in hun portemonnee.

  Gasloos bouwen
  Door gasloos te bouwen dragen we bij aan het Klimaatakkoord van de regering en onze prestatieafspraken met gemeente Oss. In 2050 moeten alle 6 miljoen woningen in Nederland van het gas af zijn. Door energiezuinig te bouwen, zorgen we voor minder CO2-uitstoot en dus een schoner milieu. Alle nieuwbouwwoningen van BrabantWonen zijn daarom energiezuinig. Daarnaast maken we de komende jaren ook alle bestaande woningen aardgasvrij.

 • Eerste gasloze huurwoningen opgeleverd

  Eerste gasloze huurwoningen opgeleverd

  06 feb. 2020

  Dinsdag 4 februari kregen de bewoners van de 24 nieuwe eengezinswoningen in Horzak Hoeve I (Oss) de sleutel van hun woning. Het zijn de eerste gasloze nieuwbouwwoningen van BrabantWonen. De woningen zijn gebouwd volgens het principe van NOM (nul-op-de-meter). Dat betekent dat ze zelf energie opwekken die nodig is voor de installaties, verwarming en huishoudelijke apparaten. De woningen zijn zeer goed geïsoleerd, hebben zonnepanelen op het dak en energiezuinige installaties. 

  Gratis energiecoach
  Wonen in een NOM-woning is anders dan wonen in een 'normale' huurwoning. Alles in de woning gebeurt elektrisch zoals koken, het verwarmen van de woning en het verwarmen van het water. Voor sommige bewoners is dat even wennen. Daarom worden de nieuwe bewoners goed geïnformeerd en begeleid. Zo organiseerden we een informatiebijeenkomst voor toekomstige huurders om uit te leggen wat het betekent om in een energiezuinige woning te wonen. Daarnaast kregen de nieuwe bewoners afgelopen dinsdag uitgebreid uitleg van onze opzichters over de warmtepomp, boiler en zonnepanelen. Via een handige app kunnen bewoners bijhouden hoeveel energie hun woning opwekt en verbruikt. Ze hebben dus altijd zicht op hun energieverbruik. Daarnaast krijgt iedere bewoner over een aantal weken nog een bezoek van energiecoach.

  Betaalbaar wonen
  Halverwege dit jaar levert BrabantWonen ook de 39 appartementen op in Horzak Hoeve I. Ook deze worden gebouwd volgens het principe van NOM. Door energiezuinig te bouwen houden we de woonlasten voor huurders betaalbaar. Daarnaast dragen we bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en de duurzaamheidsafspraken van gemeente Oss.