Horzak Hoeve I

In de wijk Horzak in Oss bouwen wij 24 eengezinswoningen en 39 appartementen. De woningen en appartementen worden gebouwd volgens de regels van nul-op-de-meter (NOM). Dat betekent dat ze zeer energiezuinig zijn. Goed voor uw portemonnee en het milieu!

Voor wie?
De woningen zijn bestemd voor jong, oud, gezinnen en alleenstaanden.

Start verhuur 39 appartementen
U kunt van 6 tot en met 12 april 2020 via WoonService Regionaal reageren op de appartementen.

24 eengezinswoningen
De 24 eengezinswoningen zijn in februari 2020 opgeleverd.

Planning

 • De appartementen worden halverwege 2020 opgeleverd.

Details

Energiezuinige appartementen
Ieder appartement heeft zijn eigen zonnepanelen op het dak van het gebouw. Daarmee wekt u schone energie op voor eigen gebruik. De appartementen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben installaties die zuinig omgaan met energie. Er is geen gasaansluiting, alles gebeurt elektrisch.

5 type appartementen
U kunt kiezen uit 5 verschillende type appartementen. Alle appartementen hebben een woonkamer met open keuken, een terras of balkon, een badkamer en 2 slaapkamers. Een glaspui zorgt voor extra licht in uw appartement. Vanuit de woonkamer kijkt u uit op de groene binnenplaats of op de polder. Ieder appartement heeft een eigen berging op de begane grond voor bijvoorbeeld het stallen van uw fiets.

Het gebouw heeft een begane grond en 3 verdiepingen. U bereikt de verdiepingen met een trap of lift.

Planning

 • De appartementen worden halverwege 2020 opgeleverd.

Verhuur

De appartementen vallen allemaal onder sociale huur.
Iedereen met een passend inkomen kan reageren. BrabantWonen toetst uw inkomen.
 
Huurprijzen
Type A:    € 619,00
Type B: € 737,14
Type C: € 619,00
Type D: € 663,40
type E: € 663,40

Voor het energiezuinig maken van uw appartement betaalt u een Energieprestatievergoeding. Dit is € 55 per maand. U betaalt dus een hoger bedrag aan BrabantWonen, maar uw energiekosten gaan flink omlaag. Daarnaast betaalt u ook een bedrag aan servicekosten voor schoonmaak, glasbewassing en de huismeester. Dit bedrag is nog niet bekend.
 
In de verhuurbrochure vindt u meer informatie over de Energieprestatievergoeding, passend inkomen en energiezuinig wonen.
 
Start verhuur
U kunt van 6 tot en met 12 april 2020 via WoonService Regionaal reageren op de appartementen. 6 appartementen bieden we aan met loting. Voor de andere appartementen geldt uw inschrijftijd.

Verhuurbrochure

Contact

Voor meer informatie over de huurwoningen kunt u contact opnemen met ons Klantinformatiecentrum.

Nieuws

 • Eerste gasloze huurwoningen opgeleverd

  Eerste gasloze huurwoningen opgeleverd

  06 feb. 2020

  Dinsdag 4 februari kregen de bewoners van de 24 nieuwe eengezinswoningen in Horzak Hoeve I (Oss) de sleutel van hun woning. Het zijn de eerste gasloze nieuwbouwwoningen van BrabantWonen. De woningen zijn gebouwd volgens het principe van NOM (nul-op-de-meter). Dat betekent dat ze zelf energie opwekken die nodig is voor de installaties, verwarming en huishoudelijke apparaten. De woningen zijn zeer goed geïsoleerd, hebben zonnepanelen op het dak en energiezuinige installaties. 

  Gratis energiecoach
  Wonen in een NOM-woning is anders dan wonen in een 'normale' huurwoning. Alles in de woning gebeurt elektrisch zoals koken, het verwarmen van de woning en het verwarmen van het water. Voor sommige bewoners is dat even wennen. Daarom worden de nieuwe bewoners goed geïnformeerd en begeleid. Zo organiseerden we een informatiebijeenkomst voor toekomstige huurders om uit te leggen wat het betekent om in een energiezuinige woning te wonen. Daarnaast kregen de nieuwe bewoners afgelopen dinsdag uitgebreid uitleg van onze opzichters over de warmtepomp, boiler en zonnepanelen. Via een handige app kunnen bewoners bijhouden hoeveel energie hun woning opwekt en verbruikt. Ze hebben dus altijd zicht op hun energieverbruik. Daarnaast krijgt iedere bewoner over een aantal weken nog een bezoek van energiecoach.

  Betaalbaar wonen
  Halverwege dit jaar levert BrabantWonen ook de 39 appartementen op in Horzak Hoeve I. Ook deze worden gebouwd volgens het principe van NOM. Door energiezuinig te bouwen houden we de woonlasten voor huurders betaalbaar. Daarnaast dragen we bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en de duurzaamheidsafspraken van gemeente Oss.

 • Start verhuur Horzak, Hoeve I

  Start verhuur Horzak, Hoeve I

  05 sep. 2019

  Op 16 september start de verhuur van de 24 energiezuinige woningen in Horzak, Oss. De woningen zijn de eerste nul-op-de-meter (NOM) huurwoningen in Oss. Ze zijn zeer goed geïsoleerd en wekken zelf energie op met zonnepanelen. En dat merken bewoners in hun portemonnee!

  Wij vinden het belangrijk dat onze huurwoningen betaalbaar zijn én blijven. Dat doen we onder andere door de energiekosten laag te houden. Daarnaast speelt ook het milieu een belangrijk rol. Door duurzaam te bouwen, houden we rekening met de generaties na ons.

  Gasloze huurwoningen

  De 24 woningen hebben geen gasaansluiting. Alles in de woning gaat op elektra: koken, verwarming en warm water. Daarnaast hebben de woningen zonnepanelen, een warmtepomp en een boiler. Naast de 24 woningen bouwen we hier ook nog 39 energiezuinige appartementen. De appartementen worden in het eerste kwartaal van 2020 verhuurd. Kijk voor meer informatie en de verhuurbrochure op www.brabantwonen.nl/horzak-hoeve-1.

  Informatiebijeenkomst 12 september

  Op donderdag 12 september organiseren we een informatiebijeenkomst over wonen in een energiezuinige woning. Wat betekent dat voor huurders? Wat is er anders dan in een ‘normale’ woning. Er zijn 2 informatiebijeenkomsten: van 19.00 – 20.00 uur en van 20.30 – 21.30 uur. De bijeenkomsten zijn bij BrabantWonen in Oss (Venusstraat 2). U bent van harte welkom!