Impressie nieuwbouw Piekenhoef type Honingboom
Impressie nieuwbouw Piekenhoef type Honingboom
onze projecten
NieuwbouwOpgeleverd

Piekenhoef Honingboom

Aan de Koolzaadweg in de wijk Piekenhoef in Berghem bouwde Bouwbedrijf Wagenmakers 29 energiezuinige eengezinswoningen. De woningen zijn van het type Honingboom. BrabantWonen nam 21 woningen over voor verhuur. De andere 8 woningen zijn verkocht. Eind 2021 kregen de bewoners de sleutel van hun woning.

De 21 huurwoningen zijn onderdeel van de laatste nieuwbouwfase in Piekenhoef. In 2020 bouwden wij ook al 29 eengezinswoningen aan Havikskruid en Speenkruid.

 • Nieuwbouw Honingboom bereikt hoogste punt

  Nieuwbouw Honingboom bereikt hoogste punt

  31 mrt. 2021

  Gisteren ging de vlag in top voor de 21 nieuwe huurwoningen die BrabantWonen bouwt in de wijk Piekenhoef in Berghem. Dit feestelijke moment vieren we traditiegetrouw met de bouwvakkers. De verhuur start in september en eind van dit jaar krijgen de bewoners de sleutel van hun nieuwe woning. lees meer

  De woningen komen in het gebied tussen de Koolzaadweg en de Heistraat. Ze zijn onderdeel van fase 5, de laatste nieuwbouwfase in Piekenhoef. Bouwbedrijf Wagemakers uit Oss bouwt hier in totaal 29 woningen van het type Honingboom. BrabantWonen neemt er 21 over voor verhuur, de andere 8 woningen zijn verkocht.

  Moderne woningen

  De hoek- en tussenwoningen van het type Honingboom hebben een frisse, eigentijdse uitstraling. Ze bestaan uit twee woonlagen en hebben een ruime tuin. Aan de buitenkant zijn de huizen afgewerkt met een combinatie van metselwerk en houten delen. Dit geeft de straat een moderne en strakke uitstraling. De grote ramen zorgen ervoor dat het binnen lekker licht is. Alle woningen hebben op de begane grond een woonkamer met open keuken aan de voorzijde. De woonkamer kijkt uit op de achtertuin. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een badkamer.

  Voor wie?

  De woningen zijn bedoeld voor een brede doelgroep. De huurprijzen vallen binnen de sociale huurgrens. Meer informatie over de woningen en de verhuur leest u op www.brabantwonen.nl/honingboom

  Energiezuinig wonen

  De woningen zijn energiezuinig. Daarmee houden we de woonlasten voor de bewoners betaalbaar én het is goed voor het milieu. De woningen hebben geen gasaansluiting en dat betekent dat alles elektrisch gaat. Een warmtepompboiler zorgt voor het warme water en de elektrische radiatoren houden de woning comfortabel warm. Daarnaast zijn de woningen zeer goed geïsoleerd en liggen op het dak zonnepanelen die een deel van de benodigde energie opwekken.

  Veel vraag naar huurwoningen

  Er is veel vraag naar betaalbare huurwoningen in de gemeente Oss. Daarom hebben gemeente Oss en BrabantWonen afgesproken op meerdere plaatsen in de gemeente Oss huurwoningen te bouwen. De 21 nieuwe huurwoningen in Piekenhoef zijn daar een voorbeeld van.

  Zie ook:

Meer informatie