Nieuwbouw Guido Gezellelaan
Guido Gezellelaan
Guido Gezellelaan
onze projecten
NieuwbouwOpgeleverd

Guido

Aan de Guido Gezellelaan in ’s-Hertogenbosch bouwden wij een nieuw appartementengebouw met 31 betaalbare huurappartementen. De woningen zijn van alle gemakken voorzien en zijn zeer energiezuinig gebouwd.

Duurzaam gebouw

De Guido is een zeer duurzaam gebouw, gemaakt van milieuvriendelijke materialen met maar liefst 308 zonnepanelen op het dak. Ook de fraaie daktuin is bijzonder. Die zorgt voor extra isolatie. Dat is fijn voor de bewoners, maar ook voor de natuur. Daarnaast zijn de appartementen zeer energiezuinig waardoor bewoners comfortabel wonen en hun woonlasten betaalbaar blijven.

Vernoemd naar Guido Gezelle

In de Gestelse buurt hebben de straten namen van bekende dichters. Om in deze stijl te blijven, krijgen de zes nieuwe flats die wij de komende jaren bouwen, hun voornamen. Zo ook het appartementengebouw aan de Guido Gezellelaan.

Planning

De appartementen zijn allemaal verhuurd en opgeleverd.

De appartementen bevinden zich in de Gestelse buurt, achter het provinciehuis in de wijk Zuid. Ze hebben één of twee slaapkamers en een woonkamer met open keuken. Alle appartementen hebben een badkamer en een apart toilet.

Serre-balkon

Elk appartement heeft een ruime serre waar bewoners fijn kunnen zitten in zowel de zomer als winter. Daarom noemen we het ook wel ‘wintertuin’. De serre zorgt voor extra isolatie. Daardoor hoeven bewoners in de winter minder snel hun verwarming aan te zetten. In de zomer zorgt de serre juist voor meer verkoeling in de woonkamer.

Gezamenlijke daktuin

Op het dak van Guido bevindt zich een mooie tuin waar alle bewoners gebruik van kunnen maken. De inrichting van de daktuin bedachten we samen met de nieuwe bewoners.

Energiezuinig

De appartementen zijn energiezuinig gebouwd. Hiermee houden we de woonlasten voor bewoners betaalbaar en het is goed voor het milieu.

Meer informatie leest u in de verhuurbrochure.

De appartementen zijn inmiddels allemaal verhuurd. U kunt niet meer reageren.

Huurprijzen

Kale huurprijzen: tussen € 633,24 en € 752,33 (prijspeil 2021).

Servicekosten

U betaalt een vast bedrag van € 126,50 per maand. Dit is inclusief een voorschot voor het verwarmen van uw kraanwater en de verwarming van het appartement. Aan het einde van het jaar verrekenen we dit voorschot met uw werkelijke verbruik. De overige servicekosten voor bijvoorbeeld algemene schoonmaak, elektra, glasbewassing zijn op basis van een inschatting. Hiervoor ontvangt u ook een eindafrekening.

Voor wie?

De appartementen zijn geschikt voor alleenstaanden, stellen en kleine gezinnen. Er gelden geen leeftijdseisen. Huurders uit de te slopen flats kregen voorrang bij de toewijzing van de appartementen. Voor deze woningen gelden aanvullende toewijzingseisen. U leest hier meer over in de verhuurbrochure.

Fout in verhuurbrochure

Helaas staat er op pagina 11 en 23 van de verhuurbrochure een fout over het voorschot voor warm water en verwarming. Hieronder leest u de juiste informatie:

Huurders betalen iedere maand een voorschot voor het verwarmen van kraanwater én de verwarming van het appartement. Dit voorschot is een inschatting. De grotere appartementen betalen iets meer voorschot voor het verwarmen van het appartement. Aan het einde van het jaar verrekenen wij dit voorschot. Wat betekent dit voor u?

 • Warm kraanwater
  De kosten voor het verwarmen van het kraanwater verrekenen wij jaarlijks per appartement. Daar hebben we een tussenmeter voor aangebracht. U betaalt dus uw werkelijke verbruik.
 • Verwarming van uw appartement
  Ieder jaar kijken we naar wat alle appartementen hebben verbruikt in het afgelopen jaar. Dit verdelen we evenredig over de appartementen. Dat doen we op basis van het aantal vierkante meters. Afhankelijk hiervan krijgt u geld terug of moet u bijbetalen.

Let op! De opleverdatum is gewijzigd. De appartementen aan de Guido Gezellelaan worden niet in het voorjaar van 2022, maar rond juni 2022 opgeleverd. Uiteraard blijven we afhankelijk van de planning en onvoorziene omstandigheden.

Neem voor informatie over de huurwoningen contact op met de afdeling Klant & Wonen in Oss.

 • Start bouw eerste twee flats Gestelse buurt

  Start bouw eerste twee flats Gestelse buurt

  06 apr. 2021

  In de Gestelse buurt is aannemer Huybregts Relou gestart met de bouw van de eerste twee van zes nieuwe appartementengebouwen van BrabantWonen. lees meer

  In de Guido Gezellelaan en de Rodenbachstraat is de fundering gelegd en zijn de eerste contouren zichtbaar. Met de start van de bouw zetten BrabantWonen en gemeente ’s-Hertogenbosch samen met Farent en Politie in op een duurzame ontwikkeling van de buurt.

  De twee nieuwe gebouwen krijgen nieuwe namen: Guido en Albrecht. Dit zijn de voornamen van de dichters waarnaar ook de straatnamen zijn vernoemd. De overige vier nieuwe flats krijgen straks ook een eigen naam.

  Onthulling bouwbord

  De start bouw werd gemarkeerd door het plaatsen van een bijzonder bouwbord aan de Brabantlaan. Het bord geeft het duurzame karakter van het project weer, omdat het gemaakt is van oude deuren die gered zijn uit de sloopwoningen in Orthen-Links.

  Bekijk de onthulling van het bord en een uitgebreide toelichting bij de bouw van de flats in de video.

  Betaalbaar wonen

  Beide gebouwen zijn nagenoeg identiek. Elk gebouw heeft 31 sociale huurappartementen die bestemd zijn voor alleenstaanden, stellen en kleine gezinnen. Zo voegt BrabantWonen het komende jaar 61 betaalbare huurwoningen toe aan de Bossche woningmarkt en draagt daarbij haar steentje bij aan een klimaatneutrale stad. Naar verwachting wordt het appartementengebouw Guido in het voorjaar van 2022 opgeleverd. De appartementen aan de Rodenbachstraat zijn halverwege 2022 klaar.

  Duurzaamste gebouw van ’s-Hertogenbosch

  De ambitie is om hier de duurzaamste gebouwen van ’s-Hertogenbosch te bouwen. Beide appartementengebouwen zijn bijna energie neutraal (BENG). Bij de bouw worden circulaire materialen gebruikt, de appartementen hebben geen gasaansluiting, alles is elektrisch, op het dak liggen zonnepanelen en een gemeenschappelijke warmtepomp zorgt voor de verwarming.

  Op het dak van Guido is ruimte voor een daktuin. Samen met de toekomstige bewoners wordt de invulling en inrichting bepaald. Zo ontstaat een groen dak ten behoeve van de biodiversiteit en extra isolatie, waar bewoners elkaar ook kunnen ontmoeten. Dit alles is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de huurder.

  Ook de openbare ruimte rondom de gebouwen wordt vernieuwd. Dat doet de gemeente samen met de bewoners. Duurzaam en met ruimte voor ontmoeting. De Gestelse buurt wordt zo groener, duurzamer en gezelliger.

  Duurzame inzet van bewoners zonder werk

  Buurtbewoners zonder werk en die interesse hebben om in de bouw aan de slag te gaan of er klussen te doen, kunnen zich melden bij de wijkbeheerder van BrabantWonen. Door een samenwerking met Weener XL bieden de gemeente, BrabantWonen en Huybrechts Relou de mogelijkheid om werkervaring op te doen. Zo is momenteel al één bewoner aan de slag bij Huybrechts Relou.

  Buurtvisie ‘De Gestelse buurt werkt!’

  De vernieuwing van de zes flats is onderdeel van de buurtvisie ‘De Gestelse buurt werkt!’ Samen met bewoners werken de gemeente 's-Hertogenbosch, politie, BrabantWonen en welzijnsorganisatie Farent aan een mooie, veilige Gestelse buurt waar bewoners prettig samenwonen.

Meer informatie