onze projecten
NieuwbouwOpgeleverd

De Novice

BrabantWonen bouwt in Veghel 36 betaalbare appartementen. Het appartementengebouw komt in het historische Kloosterkwartier en kreeg de toepasselijke naam ‘De Novice’.

Energiezuinig wonen
De appartementen zijn energiezuinig. Ze zijn zeer goed geïsoleerd en hebben zonnepanelen op het dak die eigen energie opwekken. Dat is goed voor uw portemonnee en het milieu!

Voor wie?
De appartementen zijn bestemd voor mensen die zelfstandig wonen met thuiszorg van BrabantZorg. Zij hebben voorrang bij toewijzing.

Planning
De verhuur start op 14 september 2020. Eind 2020 levert Lithos Bouw de appartementen op. Begin 2021 verwelkomen we de nieuwe huurders.

Details

Alle appartementen hebben een woonkamer met open keuken, slaapkamer en badkamer met toilet. Op elke verdieping is een groot gezamenlijk balkon. De appartementen zijn geschikt voor het verlenen van zorg en zijn toegankelijk voor rolstoelen en rollators.

Scootmobiel
Op iedere verdieping is een aparte ruimte voor het stallen en opladen van 4 scootmobielen. U kunt een plek huren (€ 5,50 per maand). U krijgt dan een eigen sleutel van een oplaadpunt waar u uw scootmobiel onbeperkt kunt opladen.

Toegankelijkheid
Het gebouw heeft 4 verdiepingen. In de centrale hal is een doorlooplift zodat u met een rollator, rolstoel of scootmobiel makkelijk in en uit de lift kunt rijden. De entreedeur en de andere deuren gaan automatisch open en dicht.

Energiezuinig wonen
De appartementen zijn energiezuinig. Ze zijn zeer goed geïsoleerd en hebben geen gasaansluiting. Alles gebeurt elektrisch zoals de verwarming van uw woning, het warme tapwater en koken. U heeft een warmtepomp in plaats van een cv-ketel en een boiler voor warm water. Op het dak liggen zonnepanelen waarmee u uw eigen energie opwekt. Lees meer informatie in de folder Energiezuinig wonen.

Verhuur

Om in aanmerking te komen voor een van de appartementen moet u als woningzoekende ingeschreven staan bij WoonService Regionaal. Ook als u al ingeschreven staat bij Ons Huiz.

Waarom inschrijven bij WoonService Regionaal?
BrabantWonen is aangesloten bij WoonService Regionaal en niet bij Ons Huiz. Om een appartement aan u toe te wijzen, is het belangrijk dat wij uw gegevens hebben. Dat kan als u zich inschrijft bij WoonService Regionaal. Staat u al ingeschreven bij WoonService Regionaal? U hoeft dan niets te doen.

Hoe kunt u reageren?
Wij adverteren de woningen van 14 tot en met 20 september op de website van WoonService Regionaal én Ons Huiz. U kunt vanaf dat moment reageren op een appartement. Let op! Reageer via de website waar u het langst staat ingeschreven.

Opgelet! Heeft u interesse in een van de appartementen in De Novice? Reageer dan op de advertentie Middegaalspad 148. Niet alle woningen worden geadverteerd, dus reageer op Middegaalspad 148 als u in aanmerking wilt komen.

Toewijzing
We wijzen de appartementen toe op basis van inschrijftijd. Hoe langer u staat ingeschreven bij OnsHuiz of WoonService Regionaal, hoe groter de kans op een appartement. We wijzen de woningen toe in deze volgorde:

 1. Bewoners met een zorgindicatie voor persoonlijke zorg.
 2. Bewoners met een indicatie voor huishoudelijke zorg.
 3. Bewoners zonder zorgindicatie.

Huurprijs
Kale huurprijs is € 619,- per maand. De servicekosten zijn nog niet bekend. Het huren van een scootmobielplek kost € 5,50 per maand.

Meer informatie over de type appartementen leest u in de verhuurbrochure. Deze vindt u vanaf eind augustus op de website.

Verhuurbrochure

Contact

Voor meer informatie over de appartementen kunt u contact opnemen met ons Klantinformatiecentrum.

Energie besparen

Energie besparen en woonlasten verlagen kan op vele manieren. Op onze website leest u meer over hoe u energie kunt besparen.

Nieuws

 • Minster De Jonge bezoekt Leefgoed in Veghels Kloosterkwartier

  Minster De Jonge bezoekt Leefgoed in Veghels Kloosterkwartier

  08 sep. 2020

  Gistermiddag kreeg minister Hugo de Jonge een rondleiding in het complex van de zusters Franciscanessen in Veghel. 

  In het Kloosterkwartier Veghel ontstaat een unieke omgeving voor wonen, werken, leren en (be)leven, het Leefgoed. Organisaties werken er innovatief samen om zorg en ondersteuning sneller, beter en efficiënter te organiseren. Daar ontstaan vernieuwende woonvormen, bewoners worden er actief betrokken bij hun leefomgeving.

  Eind dit jaar levert BrabantWonen 36 energiezuinige, zelfstandige appartementen met thuiszorg op in het Veghelse Kloosterkwartier: De Novice.

  Meer over het bezoek leest u in het persbericht dat u hieronder kunt downloaden.

Meer informatie