De Johannes
De Johannes
onze projecten
NieuwbouwOpgeleverd

De Johannes

Op de plek van de voormalige Johanneskerk, aan de Van Diemenstraat in Veghel-Zuid, bouwen wij 23 betaalbare huurappartementen en een gezamenlijke ontmoetingsruimte.

De appartementen zijn bestemd voor mensen die zelfstandig willen wonen met thuiszorg van BrabantZorg. De woningen zijn van alle gemakken voorzien en worden energiezuinig gebouwd.

Planning
Als alles volgens planning verloopt leveren we de appartementen halverwege 2022 op.

Samen leven, samen wonen, samen zorgen

In De Johannes staan samen leven, samen wonen en samen zorgen centraal. Bewoners ondersteunen elkaar en maken gebruik van elkaars kennis, talenten, mogelijkheden en gezelschap.

Indeling appartementen

Alle appartementen hebben een woonkamer met open keuken, 1 of 2 slaapkamers, een badkamer en een terras of balkon. De appartementen zijn geschikt voor het verlenen van zorg en toegankelijk voor rolstoelen en rollators. De deuren zijn extra breed, in de badkamer is een hangtoilet en er is een schuifdeur tussen de slaapkamer en badkamer. 

Gezellige ontmoetingsruimte

Op de begane grond is een gezamenlijke ruimte voor bijvoorbeeld een kop koffie, een spelletje, een praatje of een gezamenlijke maaltijd. 

Berging en parkeren

U heeft een eigen berging op de begane grond. Hier kunt u uw (elektrische) fiets of scootmobiel plaatsen en opladen. Daarnaast zijn er 17 parkeerplaatsen op eigen terrein. Hier maken alleen bewoners gebruik van. 

Makkelijk toegankelijk

Het appartementengebouw heeft een begane grond en één verdieping. Er is een lift aanwezig. De deuren van de hoofdentree en de zij-entree gaan automatisch open en dicht.

Energiezuinig wonen

De 23 appartementen zijn nul-op-de-meter-woningen (NOM-woning). Dat betekent dat ze zeer energiezuinig zijn. Zo houden wij uw woonlasten betaalbaar. En het is goed voor het milieu. Op het dak van het gebouw liggen zonnepanelen. Hiermee wekt u schone energie op. Daarnaast hebben de appartementen geen gasaansluiting. U kookt dus op elektra.

In de verhuurbrochure leest u meer informatie.

De appartementen zijn bedoeld voor mensen die zelfstandig willen wonen met thuiszorg of huishoudelijke hulp van BrabantZorg. Dat betekent dat alleen mensen met een zorgvraag in aanmerking komen. 

Toewijzing

BrabantZorg wijst de woningen toe. Dat betekent dat wij de appartementen niet adverteren op de website van WoonService Regionaal. U hoeft ook niet ingeschreven te staan bij WoonService Regionaal. Om in aanmerking te komen, moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • U heeft een zorgvraag en maakt gebruik van huishoudelijk thuiszorg of wijkzorg van BrabantZorg.
 • U heeft een zorgvraag, maakt gebruik van huishoudelijke thuiszorg of wijkzorg van een andere zorgaanbieder en bent bereid om over te stappen naar BrabantZorg.
 • U vindt het belangrijk om samen te wonen, samen te leven en samen te zorgen.
 • U vindt het leuk om voorafgaand aan de verhuizing samen met ons en andere bewoners na te denken over de invulling van De Johannes. Bijvoorbeeld over de ontmoetingsruimte en hoe we 'samen leven, samen wonen, samen zorgen' kunnen invullen. 

Inkomenstoets

Wanneer u in aanmerking komt voor een appartement, dan toetst BrabantWonen uw inkomen:

 • Neemt u minder dan 10 uur per week persoonlijke thuiszorg af bij BrabantZorg? Dan moet uw inkomen passend zijn. Voor zowel eenpersoonshuishoudens als tweepersoonshuishoudens is dat maximaal € 44.655,- per jaar. Dit geldt ook voor pensioengerechtigden.
 • Neemt u meer dan 10 uur per week persoonlijke thuiszorg af bij BrabantZorg of heeft u een indicatie vanuit de Wet langdurige zorg? Dan heeft de hoogte van uw inkomen geen invloed op de toewijzing.

Huurprijs en servicekosten

De kale huurprijs is € 633,24 per maand. De servicekosten zijn nog niet bekend, maar zullen ongeveer € 35.- per maand zijn. Daarnaast betaalt u € 55,- per maand aan Energieprestatievergoeding. 

Interesse of vragen?

Heeft u vragen? Bent u geïnteresseerd in een appartement? Neem dan contact op met Zorgbemiddeling van BrabantZorg op telefoonnummer: 06 10 29 85 54 of 06 57 11 23 10. Of stuur een e-mail naar: Zorgbemiddeling BrabantZorgKomt u in aanmerking voor een appartement, dan krijgt u een huurcontract van BrabantWonen. 

Voor meer informatie over wonen in De Johannes kunt u contact opnemen met Zorgbemiddeling van BrabantZorg op telefoonnummer: 06 10 29 85 54 of 06 57 11 23 10

Of stuur een e-mail naar: Zorgbemiddeling BrabantZorg.

 • De Johannes: nieuwe locatie BrabantZorg en BrabantWonen in Veghel

  De Johannes: nieuwe locatie BrabantZorg en BrabantWonen in Veghel

  09 dec. 2021

  Op de plek van de voormalige Johanneskerk in Veghel-Zuid leveren wij halverwege 2022 23 huurappartementen op. De Johannes, zoals het gebouw heet, is voor mensen die zelfstandig willen wonen met thuiszorg of huishoudelijke hulp van BrabantZorg. Daarnaast moeten bewoners het leuk vinden om samen te wonen, leven en zorgen. lees meer

  Maarten Coolen, regiomanager bij BrabantZorg: "Ouderen willen de regie houden over hun leven eigen. Daarom gaan we in De Johannes samen met bewoners, buurtbewoners en buurtorganisaties het ‘samen leven-wonen-zorgen concept’ vormgeven. Met als doel elkaar ondersteunen en helpen. Bijvoorbeeld door gezamenlijke activiteiten, maar ook door boodschappen voor elkaar te doen. Het toedienen van medicijnen of het aan- en uitkleden blijft de taak van het thuiszorgteam van BrabantZorg.”

  Inge van Eekelen, regiomanager bij BrabantZorg: “De oudere van nu wil zo lang mogelijk zelfstandig wonen met ondersteuning. Die ondersteuning kunnen (zorg)organisaties niet altijd bieden omdat het aantal arbeidskrachten en vrijwilligers afneemt. Daarom werken we zo veel mogelijk samen met de cliënt en zijn omgeving. Bijvoorbeeld door te vragen wat mensen zelf kunnen met ondersteuning van hun netwerk en/of zorgtechnologie. En hoe wij daaraan kunnen bijdragen. Ook maatschappelijke woonvormen zijn daarbij belangrijk. We zien dat deze het welbevinden bevorderen. Daardoor ontstaan er minder problemen en minder druk op de zorg.”

  Op De Johannes zijn bewoners in de lead

  De toekomstige bewoners van De Johannes geven zelf invulling aan het ‘samen leven-wonen-zorgen concept’. Dat kan gaan over het schoonmaken van scootmobielen, tot het repareren van fietsen, tot het organiseren van een fysio-inloopspreekuur of een gezamenlijk eetpunt. Coolen: "Bewoners hebben de lead. Wij gaan niet voor mensen bedenken wat ze nodig hebben. De invulling van de ontmoetingsruimte en de diverse gezamenlijke voorzieningen ligt dus bij hen.”

  Ruime appartementen

  BrabantWonen bouwt de appartementen. Johan Loeffen, ontwikkelaar bij BrabantWonen: “Alle appartementen zijn ruim 60 m2, hebben een woonkamer met open keuken, één of twee slaapkamers, een badkamer met douche, een terras of balkon en een buitenberging. Ook komt er een eigen parkeerterrein. De appartementen zijn nul-op-de-meter-woningen (NOM-woning). Dat betekent dat ze zeer energiezuinig zijn. Ze worden verwarmd door middel van een warmtepomp. Deze heeft het grote voordeel dat hij ook kan koelen in de zomer. Erg fijn met de warme zomers van tegenwoordig.”

  Toewijzing via BrabantZorg

  Zowel jonge als oude mensen met een zorgvraag komen in aanmerking voor de appartementen. De appartementen worden niet geadverteerd op WoonService Regionaal. Mensen hoeven dus niet ingeschreven te staan bij WoonService Regionaal. BrabantZorg checkt of geïnteresseerden passen bij De Johannes. Bewoners krijgen een huurcontract via BrabantWonen.

  Interesse?

  Neem dan contact op met Diana Bevers 06 10 29 85 54 of met Hanneke Janssen 06 57 11 23 10 van BrabantZorg.
  Of stuur een e-mail naar: Zorgbemiddeling BrabantZorg.

  Zie ook: