De Tweeling

Op de hoek van de Horzakstraat en de Professor Regoutstraat in Oss bouwt BrabantWonen 44 nieuwe, betaalbare huurappartementen. De appartementen worden verdeeld over twee gelijke gebouwen en krijgen de naam ‘De Tweeling’.

Poort van Horzak
De nieuwe appartementsgebouwen komen in de wijk Horzak-Noord. De gebouwen zijn zo ontworpen dat alle vier de zijden een gevel lijken te hebben. Dat maakt De Tweeling een uniek appartementsgebouw.

Fijn wonen in Horzak
Het is fijn wonen in Horzak. U heeft alles binnen handbereik: winkels, scholen, kinderdagverblijven en culturele voorzieningen. Sportpark Rusheuvel ligt aan de overkant van weg. En in een paar minuten fietst u naar het centrum van Oss.

Meer woningen nodig
De vraag naar betaalbare woningen in Oss is snel toegenomen. Daarom werken gemeente Oss en BrabantWonen nauw samen. We willen op korte termijn nieuwe woningen bouwen op verschillende locaties in de stad. De Tweeling is een van die locaties.

Details

Elk gebouw telt 22 appartementen, verdeeld over vier verdiepingen. De gebouwen hebben een lift waarmee u alle verdiepingen bereikt. Alle appartementen hebben een woonkamer, één of twee slaapkamers, een keuken, badkamer en toilet.

Balkon
De meeste appartementen hebben over de gehele breedte een glaspui, waarvoor ook het balkon zit. Dit zorgt voor extra lichtinval in de woning. Vanaf het balkon heeft u uitzicht op de omgeving. De appartementen op de begane grond hebben geen balkon, maar een terras.

Parkeren
U kunt rondom de gebouwen parkeren op de algemene parkeerplaatsen. U heeft dus geen eigen parkeerplek.

Zonnepanelen
Op de daken van de gebouwen liggen zonnepanelen. Deze panelen leveren energie voor algemeen gebruik zoals de lift en de algemene verlichting in de gebouwen.

Planning
De Tweeling wordt op dit moment gebouwd. Eind februari bereikten we het hoogste punt. De appartementen worden na de zomervakantie opgeleverd.

Meer informatie
Meer informatie over de appartementen, plattegronden en impressies vindt u in de digitale verhuurbrochure.

Verhuur

Huurprijzen
De woningen vallen in de categorie sociale huur.

 • (Kale) huurprijs tussen € 513,44 en € 607,45
 • Servicekosten € 29,81 (dit bedrag kan nog wijzigen)

Voor wie?
De appartementen zijn geschikt voor een brede doelgroep: jong, oud, kleine gezinnen, stellen of alleenstaanden.

Appartementen voor huurders vanaf 55 jaar
Veertien appartementen zijn alleen geschikt voor huurders van 55 jaar en ouder. Door de nabijheid van hoogspanningsmasten mogen kinderen tot en met 15 jaar hier niet permanent wonen. Ze mogen wel gewoon op bezoek komen of korte tijd blijven logeren. Meer informatie hierover leest u in de verhuurbrochure. Voor de overige 30 appartementen gelden geen leeftijdseisen.

Inkomenstoets
De woningen vallen allemaal in de categorie sociale huur. Hiervoor mag uw inkomen niet te hoog zijn. Daarom toetsen wij vooraf uw inkomen.

De inkomenscriteria voor deze woningen zijn:

 • Voor eenpersoonshuishoudens: maximaal € 22.700 per jaar, voor pensioengerechtigden € 22.675 per jaar.
 • Voor meerpersoonshuishoudens: maximaal € 30.825 per jaar, voor pensioengerechtigden € 30.800 per jaar

Reageren
Wilt u reageren op deze woningen? U moet dan ingeschreven staan bij WoonService Oss. Een inschrijving kost € 10 per jaar. We wijzen de appartementen toe op basis van inschrijftijd. Hoe langer u ingeschreven staat, hoe groter de kans op een woning. De verhuur start 11 april 2019. Wij publiceren de woningen vanaf deze datum op de website van WoonService.

Verhuurbrochure

Contact

Voor meer informatie over de huurwoningen kunt u contact opnemen met ons Klant Informatie Centrum,  telefoonnummer (088) 281 60 00.

Nieuws

 • Hoogste punt De Tweeling

  Hoogste punt De Tweeling

  01 mrt. 2019

  De bouw van het nieuwe appartementencomplex De Tweeling in Oss heeft het hoogste punt bereikt. Dat vierden we met het hijsen van de vlag.

  De twee identieke gebouwen komen op de hoek van de Horzakstraat en de Professor Regoutstraat. Samen vormen ze een markante entree van de wijk. Elk gebouw telt 22 appartementen, verdeeld over vier verdiepingen. Bouwbedrijf van Schijndel uit Geffen realiseert de appartementen. BrabantWonen neemt de gebouwen in zijn geheel over als ze klaar zijn.

  De verhuur start in april. Via www.brabantwonen.nl/de-tweeling kunt u zich al aanmelden voor de geïnteresseerdenlijst. De appartementen worden naar verwachting halverwege 2019 opgeleverd.

Geïnteresseerd in
dit project?

Neem contact op