Transformatie Sint Joachim en Anna
onze projecten
NieuwbouwVerhuurd

De Thuishaven

In hartje Veghel staat begin 2023 een wooncomplex, speciaal voor jongvolwassenen. Voor mensen die in of vlakbij Veghel wonen en voor jonge mensen die uit onveilige landen zijn gevlucht en hier een bestaan willen opbouwen.

Het complex krijgt de naam De Thuishaven; deze naam is gekozen door een groep toekomstige bewoners, die al sinds de zomer van 2022 met elkaar plannen maken voor hun wooncommunity.

Wie hier komt wonen heeft een eigen woning. Daarnaast zijn er ook drie gezamenlijke huiskamers en een tuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Zij zorgen met elkaar dat het gebouw er netjes en gezellig uitziet, trekken met elkaar op en staan voor elkaar klaar.

Deze woningen komen in het gebouw dat voorheen verpleeghuis Sint Joachim en Anna was. BrabantWonen verbouwt het tot een complex met 12 studio’s en 36 tweekamerappartementen.

De buitenkant van het gebouw blijft voor het overgrote deel staan. De binnenkant van het gebouw wordt grondig verbouwd. De 69 voormalige onzelfstandige zorgkamers maken plaats voor 48 zelfstandige woningen (36 tweekamerappartementen en 12 studio’s) en een aantal gedeelde voorzieningen.

We bouwen samen met de beoogde nieuwe bewoners aan een community (woonvorm). De bewoners gaan zelfstandig wonen, maar tegelijkertijd ook samenleven. In het woonconcept staat het omkijken naar elkaar en de mensen in de omgeving centraal. De beoogde bewoners krijgen, behalve een woning, een mooie opstap naar zelfstandigheid in onze maatschappij. Waar nodig worden ze hierbij ondersteund. De uitwerking en hoe dit er straks uit gaat zien, vullen we graag samen met de bewoners (en de buurt) verder in.

In april 2022 zijn we gestart met de verbouwing en we streven ernaar aan het einde van 2022 een groot gedeelte van de bewoners welkom te heten.

Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Reageren kan tot 15 november.

Wie interesse heeft in één van deze woningen, moet ingeschreven staan bij www.onshuiz.nl en daar reageren op de advertentie. Hierna volgt een verplichte informatiebijeenkomst, een vragenlijst en een gesprek. We kijken naar motivatie, maar ook naar de balans tussen jong en wat minder jong, werkend en studerend, man en vrouw, etc. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan het fijn samen wonen met elkaar en de buurt. Hebben we meer geïnteresseerden dan woningen? Dan kijken we naar inschrijftijd. Inwoners van gemeente Meierijstad hebben voorrang bij de toewijzing.

De jonge mensen die uitstromen uit een AZC en in Nederland een bestaan gaan opbouwen, doorlopen een wat ander proces. BrabantWonen doet dit samen met de gemeente, het COA en Vluchtelingenwerk.

Huurprijs

De huurprijs is maximaal € 410,42 voor de studio’s en maximaal € 601,25 voor de tweekamerappartementen.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Er is nog geen nieuwsbericht geplaatst.

Meer informatie