Rodenbachstraat Albrecht
onze projecten
NieuwbouwIn aanbouw

Albrecht

Aan de Rodenbachstraat in ’s-Hertogenbosch komen 31 nieuwe, betaalbare huurappartementen. Het appartementengebouw wordt zeer energiezuinig gebouwd.

Duurzaam gebouw

De Albrecht is een zeer duurzaam gebouw, gemaakt van milieuvriendelijke materialen met maar liefst 308 zonnepanelen op het dak. De appartementen zijn zeer energiezuinig waardoor bewoners comfortabel wonen en hun woonlasten betaalbaar blijven.

Vernoemd naar Albrecht Rodenbach

In de Gestelse buurt hebben de straten namen van bekende dichters. Om in deze stijl te blijven, krijgen de zes nieuwe flats die wij de komende jaren bouwen, hun voornamen. Zo ook het appartementengebouw aan de Rodenbachstraat, dat is vernoemd naar Albrecht Rodenbach.

Planning

Als alles volgens planning verloopt leveren we de appartementen halverwege 2022 op.

Details

De appartementen komen in de Gestelse buurt, achter het provinciehuis in de wijk Zuid.

Comfortabel wonen

U kunt kiezen uit drie typen appartementen die van elkaar verschillen in grootte en indeling. De oppervlakten variëren van 60 tot 75 m2. De appartementen hebben één of twee slaapkamers en een woonkamer met open keuken. Alle appartementen hebben een badkamer en een apart toilet.

Fijne wintertuin

Elk appartement heeft een ruim serre-balkon waar u fijn kunt zitten in zowel de zomer als winter. Daarom noemen we het ook wel ‘wintertuin’. De serre zorgt voor extra isolatie. Daardoor hoeft u in de winter minder snel uw verwarming aan te zetten. In de zomer zorgt de serre juist voor meer verkoeling in de woonkamer.

Eigen berging voor fiets of scootmobiel

Alle bewoners hebben op de begane grond een eigen berging voor hun fiets of scootmobiel. In het gebouw is ook een lift aanwezig die naar alle drie de verdiepingen gaat.

Energiezuinig

De appartementen zijn zeer energiezuinig. Ze zijn goed geïsoleerd en op het dak liggen zonnepanelen. Dit zijn gemeenschappelijke zonnepanelen die schone energie opwekken. Deze energie wordt gebruikt voor het verwarmen van uw kraanwater. De appartementen hebben geen gasaansluiting. U kookt dus op elektriciteit.

Meer informatie leest u in de verhuurbrochure.

Verhuur

Start verhuur

De verhuur start begin december 2021. Heeft u interesse? Zorg dat u ingeschreven staat bij WoonService Regionaal.

Selectieve woningtoewijzing

Voor deze woningen gelden aanvullende toewijzingseisen en u heeft een huisvestingsvergunning nodig. Daarom wordt onderzoek gedaan op basis van politiegegevens naar alle personen ouder dan 16 jaar die op het adres gaan wonen. Dit noemen we ook wel screening of selectieve woningtoewijzing. Meer informatie hierover leest u op WoonService Regionaal.

Huurprijzen

Kale huurprijzen: tussen € 633,24 en € 752,33 (prijspeil 2021).

Servicekosten

Naast de kale huurprijs betaalt u ook een vast bedrag aan servicekosten. Daarnaast betaalt u ook een vast bedrag voor het verwarmen van uw kraanwater en de verwarming van uw appartement. Deze bedragen zijn nog niet bekend.

Voor wie?

De appartementen zijn geschikt voor alleenstaanden, stellen en kleine gezinnen. Er gelden geen leeftijdseisen. Iedereen met een passend inkomen kan straks reageren op deze appartementen.

Huurders uit de te slopen flats krijgen voorrang bij de toewijzing van de appartementen.

Verhuurbrochure

Contact

Neem voor informatie over de huurwoningen contact op met de afdeling Klant & Wonen in Oss.

Nieuws

 • Start bouw eerste twee flats Gestelse buurt

  Start bouw eerste twee flats Gestelse buurt

  06 apr. 2021

  In de Gestelse buurt is aannemer Huybregts Relou gestart met de bouw van de eerste twee van zes nieuwe appartementengebouwen van BrabantWonen.

  In de Guido Gezellelaan en de Rodenbachstraat is de fundering gelegd en zijn de eerste contouren zichtbaar. Met de start van de bouw zetten BrabantWonen en gemeente ’s-Hertogenbosch samen met Farent en Politie in op een duurzame ontwikkeling van de buurt.

  De twee nieuwe gebouwen krijgen nieuwe namen: Guido en Albrecht. Dit zijn de voornamen van de dichters waarnaar ook de straatnamen zijn vernoemd. De overige vier nieuwe flats krijgen straks ook een eigen naam.

  Onthulling bouwbord

  De start bouw werd gemarkeerd door het plaatsen van een bijzonder bouwbord aan de Brabantlaan. Het bord geeft het duurzame karakter van het project weer, omdat het gemaakt is van oude deuren die gered zijn uit de sloopwoningen in Orthen-Links.

  Bekijk de onthulling van het bord en een uitgebreide toelichting bij de bouw van de flats in de video.

  Betaalbaar wonen

  Beide gebouwen zijn nagenoeg identiek. Elk gebouw heeft 31 sociale huurappartementen die bestemd zijn voor alleenstaanden, stellen en kleine gezinnen. Zo voegt BrabantWonen het komende jaar 61 betaalbare huurwoningen toe aan de Bossche woningmarkt en draagt daarbij haar steentje bij aan een klimaatneutrale stad. Naar verwachting wordt het appartementengebouw Guido in het voorjaar van 2022 opgeleverd. De appartementen aan de Rodenbachstraat zijn halverwege 2022 klaar.

  Duurzaamste gebouw van ’s-Hertogenbosch

  De ambitie is om hier de duurzaamste gebouwen van ’s-Hertogenbosch te bouwen. Beide appartementengebouwen zijn bijna energie neutraal (BENG). Bij de bouw worden circulaire materialen gebruikt, de appartementen hebben geen gasaansluiting, alles is elektrisch, op het dak liggen zonnepanelen en een gemeenschappelijke warmtepomp zorgt voor de verwarming.

  Op het dak van Guido is ruimte voor een daktuin. Samen met de toekomstige bewoners wordt de invulling en inrichting bepaald. Zo ontstaat een groen dak ten behoeve van de biodiversiteit en extra isolatie, waar bewoners elkaar ook kunnen ontmoeten. Dit alles is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de huurder.

  Ook de openbare ruimte rondom de gebouwen wordt vernieuwd. Dat doet de gemeente samen met de bewoners. Duurzaam en met ruimte voor ontmoeting. De Gestelse buurt wordt zo groener, duurzamer en gezelliger.

  Duurzame inzet van bewoners zonder werk

  Buurtbewoners zonder werk en die interesse hebben om in de bouw aan de slag te gaan of er klussen te doen, kunnen zich melden bij de wijkbeheerder van BrabantWonen. Door een samenwerking met Weener XL bieden de gemeente, BrabantWonen en Huybrechts Relou de mogelijkheid om werkervaring op te doen. Zo is momenteel al één bewoner aan de slag bij Huybrechts Relou.

  Buurtvisie ‘De Gestelse buurt werkt!’

  De vernieuwing van de zes flats is onderdeel van de buurtvisie ‘De Gestelse buurt werkt!’ Samen met bewoners werken de gemeente 's-Hertogenbosch, politie, BrabantWonen en welzijnsorganisatie Farent aan een mooie, veilige Gestelse buurt waar bewoners prettig samenwonen.

Meer informatie

GEEF ME EEN SEINTJE

We sturen een e-mail als de verhuur start

 • {{error_message}}

Beste geïnteresseerde,

Binnen een paar minuten ontvangt u een kopie van uw aanmelding.

Ontvangt u geen e-mail? Controleer dan uw e-mailadres of neem contact met ons op.