iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen

Aanpak vergunninghouders 's-Hertogenbosch

In ‘s-Hertogenbosch werken Zayaz, Kleine Meierij en BrabantWonen samen in stedelijk verband. Samen met de gemeente staan ze voor de taak om 283 vergunninghouders van een woning te voorzien in 2016. Op de korte termijn voegen ze met elkaar minimaal 160 woningen aan de sociale huurwoningvoorraad toe.

Tijdelijke woonruimte voor alle spoedzoekers

Zayaz, BrabantWonen en Kleine Meierij zorgen in 2016/2017 samen voor ongeveer 160 extra sociale huurwoningen. Dat doen we door leegstaande gebouwen om te bouwen tot woningen en door ongeveer 100 tijdelijke woningen te bouwen. De woningen worden gebouwd voor een periode van tien jaar en zijn bedoeld voor starters, spoedzoekers, snelzoekers, urgenten en vergunninghouders. Locaties zijn bijvoorbeeld Ketsheuvel (oude kantoor Zayaz) en de oude verpleegstersflat aan de Parklaan.

De mogelijkheden van andere vrijkomende gebouwen en andere locaties verspreid over de gemeente worden nog onderzocht.

Nieuwbouw voor de lange termijn

Op de lange termijn wordt de woningvoorraad uitgebreid met permanente woningen.

Heeft u vragen of wilt u meer weten?

Als u meer wilt weten over de huisvesting van vergunninghouders, kunt u altijd contact opnemen met onze afdeling Sociaal Beheer.

Op deze pagina in de rubriek 'Meer informatie' vindt u een link naar de website van Vluchtelingenwerk.

Als u zelf met spoed op zoek bent naar een woning, dan kunt u voor meer informatie over de woningen aan de Parklaan contact opnemen met onze afdeling Klant en Wonen.

Voor informatie over de woningen aan de Ketsheuvel kunt u terecht bij Zayaz.
Een ogenblik geduld a.u.b.