iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen

Aanpak vergunninghouders Oss

De gemeente Oss heeft dit jaar als taak ongeveer driehonderd vergunninghouders op te nemen. In Oss hebben we afgesproken dat BrabantWonen 2/3 en Mooiland 1/3 van de totale gemeentelijke opgave voor hun rekening nemen. Dat betekent voor BrabantWonen Oss ca. 200 personen in 2016.

Nieuwbouw

In Oss kiest BrabantWonen er vooral voor om de geplande nieuwbouwprojecten sneller uit te voeren. Een voorbeeld daarvan is 45Square, 28 appartementen aan de Berghemseweg die bedoeld zijn voor een brede doelgroep. Daarnaast onderzoeken we met de gemeente de mogelijkheden om bestaande, leegstaande gebouwen om te bouwen tot appartementen.

Kamergewijze verhuur

Om snel een oplossing te bieden voor de grote toestroom vluchtelingen, zijn BrabantWonen en Mooiland in Oss gestart met kamergewijze verhuur: we verhuren een woning aan drie of vier alleenstaande vergunninghouders. Door  grotere en vaak duurdere woningen en appartementen kamergewijs te verhuren, zijn er minder woningen nodig voor vergunninghouders. Zo blijven er meer betaalbare woningen beschikbaar voor andere woningzoekenden. Kamergewijs verhuren zorgt ook voor betere spreiding van vergunninghouders over de hele gemeente.

Lees meer over kamergewijze verhuur

Heeft u vragen of wilt u meer weten?

Mensen schrikken vaak als ze horen dat er in hun buurt vluchtelingen komen wonen. Of willen juist helpen de nieuwe buren wegwijs te maken. Vaak horen mensen allerlei geruchten maar weten niet precies hoe het zit of wat ze kunnen doen.

Op deze pagina in de rubriek 'Meer informatie' vindt u een link naar de website van Vluchtelingenwerk en de gemeente Oss. Voor vragen kunt u ook altijd contact opnemen met onze afdeling Sociaal Beheer.
Een ogenblik geduld a.u.b.